Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Onderdorpels van 100% glasvezel: ze zijn de basis voor perfecte isolatiewaarden

Onderdorpels van 100% glasvezel: ze zijn de basis voor perfecte isolatiewaarden

Met een uitgebreid assortiment dorpels, glas- en aanslagprofielen en dichtingsprofielen voor houten- en kunststofkozijnen draagt Venster Techniek ruim bij aan een optimaal woongenot. Door goed te luisteren naar de klant en de marktbehoeften nauwkeurig in kaart te brengen, slaagt de Zelhemse producent er telkens weer in om tot innovatieve en klantspecifieke oplossingen te komen. Het meest actuele bewijs daarvan is het nieuwe, uit glasvezel vervaardigde VTD-dorpelprogramma. Tijdens de aanstaande HoutPro+ staat de officiële introductie ervan op het programma.

Venster Techniek is een ervaren producent van dorpels voor zowel houten als kunststof kozijnen. De kwalitatief hoogwaardige dorpels voor houten kozijnen voldoen aan de hoogste eisen uit het Bouwbesluit en worden uitgebreid getest op wind- en waterdichtheid. “Om tot een kwalitatief hoogstaand en betrouwbaar resultaat te komen, worden alle producten tot in detail en op maat in-house vervaardigd en compleet geassembleerd”, zegt Herben Heino.

“We bereiden bijvoorbeeld sluitpotten op de gewenste plaats voor, zodat de verwerker alleen nog maar hoeft te monteren. Dat resulteert in meer gemak en een aanzienlijk snellere montage.”

Gebruiksvriendelijk verpakkingssysteem van Venster Techniek.

Ultiem maatwerk

Ook de dorpels voor kunststof kozijnen, ontwikkeld voor verschillende toonaangevende profielfabrikanten, bieden het ultieme maatwerk. Niet alleen worden ze in nauwe afstemming met de klant vervaardigd, de inbraakwerende en uitvoerig geteste producten kenmerken zich eveneens door een uitmuntende wind- en waterdichtheid. 

“Een van onze specialiteiten is EEAL, het met glasvezel versterkte onderdorpelsysteem”, legt Heino uit. “Net als de overige profielvarianten voldoet het aan de vereiste maximale opstaphoogte zoals die wordt voorgeschreven in het Bouwbesluit. Nieuw bij deze dorpel is een dubbele kaderdichting, ook voor dubbele deuren. Voor de middenaansluiting van de dubbele deuren is een specifiek aansluitstuk ontwikkeld, zodat de dichting daar keurig op aansluit.”

Officiële introductie

Tijdens Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek, presenteerde Venster Techniek met de VTD-onderdorpels onlangs een hagelnieuw product. Die officiële introductie wordt herhaald in stand 6201 gedurende HoutPro+ 2022, dat van 1 t/m 4 november plaatsvindt in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. 

“De VTD betreft een uitbreiding van het bestaande EEFD- en EEFD+-programma en zal deze op termijn vervangen”, aldus Heino. “Waar het huidige onderdorpelprogramma voor houten kozijnen is vervaardigd uit respectievelijk aluminium en een combinatie van glasvezel en aluminium, is de nieuwe VTD een dorpel die volledig is samengesteld uit glasvezel.” 

Verkrijgbaar in de uitvoeringen Prestige (voor de volledige dorpel) en Excellent (hybride uitvoering) biedt Venster Techniek hiermee niet alleen een duurzamere oplossing, ook staat dit dorpeltype voor aanzienlijk hogere isolatiewaarden.

Minder kappen, meer mogelijkheden

Waar de VTD qua maatvoeringen en de manier van verwerking niet afwijkt van de bestaande EEFD- en EEFD+-onderdorpels, gaat de lancering van het nieuwe product gepaard met twee welkome productmodificaties. Zo is de neut van elke VTD-onderdorpel uitgevoerd in antraciet, een tint die rondom de profielfabricage zorgt voor meer eenheid en stijl. Verder gaat de introductie van de VTD gepaard met de komst van een aantal andere kapvarianten. 

“In het geval van de bestaande systemen hebben we voor elke sponningsvariant een bijpassende kap”, vervolgt Heino. “Dat is bij dit nieuwe systeem níet het geval. Voor de VTD bieden we een select aantal kappen, waarmee meer sponningsvarianten mogelijk zijn. Het zijn slimme aanvullingen die snel en gemakkelijk op elke dorpel gepositioneerd kunnen worden. Kortom: met minder verschillende materialen kun je méér oplossingen genereren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details