Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Perfecte horren op maat

Perfecte horren op maat

Familiebedrijf Interhor Horsystemen heeft een unieke positie in de insectenweringsmarkt verworven. Sinds 1998 produceert de specialist alle mogelijke varianten van professionele raam- en deurhorren voor de vakhandel. Maud van Neer van Interhor Horsystemen geeft ons een exclusief kijkje in de keuken van hun eigen productielocatie. in het Limburgse Linne.

Close-Up Front kopiëren

“Dertig jaar geleden zag mijn vader een gat in de markt en besloot zich te gaan toeleggen op de productie van horren”, begint Maud enthousiast. “Destijds waren de mogelijkheden qua insectenwering nog beperkt, gezien het feit dat er maar één type kozijn werd toegepast in de bouw. Dat is vandaag de dag wel anders met materialen als hout, kunststof, aluminium en staal. Reden om in een vroeg stadium al (sinds 2002) de samenwerking aan te gaan met Neher Insektenschutz, Duitsland’s grootste producent van insectenwering en toebehoren, en dat te vertalen naar de uitgebreide Nederlandse markt. Die samenwerking is zodanig uitgegroeid dat we inmiddels worden gezien als dé Nederlandse producent van de Neher-systemen.”

SteelLook Dynamisch I kopiëren

 

Maatwerk
Het uitgangspunt van Interhor is in al die jaren niet gewijzigd. “We maken de horren met de gedachte dat ze geen afbreuk doen aan de kwaliteit en dichting van de vleugels en de kozijnen. Met de hor geplaatst zullen ramen en deuren altijd zonder problemen blijven sluiten. Er zijn geen consequenties voor het PKM-hang- en sluitwerk en de rubberafdichting (energiebehoud), dankzij de beperkte afmetingen en geringe dikte van de bevestiging waarmee de hor wordt geplaatst in het kozijn. Iedere hor is uniek. Wij leveren uitsluitend maatwerk vanuit onze geautomatiseerde en streng gecontroleerde productiefaciliteit, gaande van een raamhor of raamrolhor tot een draaihordeur, pendelhordeur, schuifhordeur of plisséhordeur. De vakhandel kan op zijn beurt een compleet product aanbieden aan de klant.”

Niet-alledaagse modellen
Naast toepassingen voor standaard kozijnen heeft Interhor Horsystemen zich toegelegd op het produceren van modelhorren zoals ronde, schuine en tooghorren. Ook tooghordeuren zijn niet meer weg te denken uit het ‘Specials’-assortiment.  De vraag naar deze specifieke insectenwering is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het produceren van deze zeer specifieke insectenwering vergt veel kennis en met name tijd, maar dat is het eindresultaat altijd meer dan waard.

Thinline-Meter CMYK kopiëren

Projectbasis
Kleine of grote aantallen, het is Interhor om het even. Maud: “Of het nou om één enkel exemplaar gaat of tientallen stuks tegelijk, wij focussen op een perfect passende hor, ook op projectbasis. Zo hebben we een aantal jaar geleden voor een woningbouwproject in Almere ruim 200 woningen voorzien van elk een vijftal horren. Vanwege de niet-alledaagse kozijnen hebben we zelf het standaard profiel en de bevestigingswijze moeten aanpassen. Dit project hebben we overigens samen met de klant ingemeten en gemonteerd. Want ook dat behoort tot de mogelijkheden op vraag van de vakhandel. Vooral voor ‘specials’ en projecten is dat eerder regel dan uitzondering. Over het algemeen geldt dat we met de standaard profielen van Neher Insektenschutz invulling kunnen geven aan het overgrote deel van de modelvarianten. Het aluminium profiel kenmerkt zich door een slanke uitstraling en is vederlicht. We leveren de horren in een aantal standaardkleuren, maar kunnen het hor op aanvraag poedercoaten in elke gewenste RAL-kleur.”

Gaas
De Neher-profielen worden bij Interhor in lange lengtes aangeleverd en in de profielbewerkingsstraat op maat afgesneden, eventueel getoogd en in verstek geassembleerd tot het gevraagde hormodel. Dan rest nog de keuze voor een type gaas. Daarin is de keuze reuze, zowel qua kleur als qua licht- en luchtdoorlatendheid. Neher’s Transpatec bijvoorbeeld heeft een briljante doorkijk naar buiten en een tot wel 140% betere luchtdoorlatendheid dan standaard glasvezel insectengaas. Met Transpatec behoudt de eindklant de doorkijk naar buiten en de lichtinval naar binnen, geniet van frisse lucht in huis én dat zonder vervelende insecten in huis.

Naast insectenwering produceert Interhor ook lichtschachtroosters voor keldergatafdichtingen en zelfs binnenzonwering in de vorm van een luxe plisségordijn met montageprofiel. Deze zonwering is heel eenvoudig via een magneetband aan de binnenzijde van een draai/kiepraam te bevestigen. Kortom, bent u op zoek naar een bijzonder fraai en topkwaliteit product? Neem gerust contact op met Interhor Horsystemen in Linne voor perfecte horren op maat. Made in Holland. 

Tekst: Roel van Gils   |  Beeld: Interhor Horsystemen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details