Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Renovatiefolie blaast de gevel nieuw leven in

Renovatiefolie blaast de gevel nieuw leven in

Het is zonnig wanneer we buiten staan en de gevel van het nieuwe pand bekijken. Op de parkeerplaats van het nieuwe pand van Façade Groep in Deurne sta ik met Fedor Nouwen, directeur en eigenaar van Façade Groep, Geraldo Beurskens, projectmanager bij Façade Groep, Hans van Gils, Area Sales Manager bij RENOLIT en Stefan Schmatz, Business Manager Construction bij RENOLIT.

Façade Groep is een specialistische distributeur van renovatiefolies voor gebouwen. Door de groei was de verhuizing naar een nieuw pand wenselijk. Een multifunctionele en duurzame nieuwbouw biedt nu onderkomen aan het bedrijf. De gevel van het pand valt op door de moderne combinatie van kleuren, die door het aanbrengen van verschillende folies tot stand is gekomen. “De groene delen en de delen in houtlook zijn beplakt met RENOLIT REFACE renovatiefolie van RENOLIT”, vertrouwt Nouwen ons toe.

Hamburg – Lift- en trappenhuis voorzien van antracietgrijze RENOLIT REFACE folie. (Beeld: RENOLIT / Aloys Kiefer)

 

Sterk partnerschap

Zes jaar geleden nam Façade Groep de reparatiefolies van RENOLIT op in haar programma. Sinds een half jaar is daar RENOLIT REFACE aan toe gevoegd. Van Gils: “Waar oorspronkelijk de reparatiefolie wordt ingezet voor kozijnreparaties, daar is RENOLIT REFACE speciaal ontwikkeld voor het overplakken van gevelpanelen.”

Beurskens vult aan: “Met RENOLIT REFACE voeg je waarde toe aan de gevel. Voor relatief weinig geld krijg je niet alleen een totaal nieuwe look, maar ook een folie die een beschermende werking heeft.”    

Berlijn – Een totaal nieuwe look, dankzij RENOLIT REFACE. (Beeld: RENOLIT)

 

Façade Groep mag zich exclusief distributeur noemen van RENOLIT REFACE. Van Gils licht toe: “Ik ken Fedor al vanaf de exterieurtrainingen bij RENOLIT. Hij stak nooit onder stoelen of banken dat hij distributeur wilde worden van onze buitenfolie. RENOLIT deed echter zelf de distributie in de Benelux in die dagen. Toen Stefan Schmatz bij ons kwam werken, uitte hij de wens om toch een distributienetwerk in het leven te roepen. Ik dacht meteen terug aan Fedor en zijn bedrijf en nu staan we hier. We zien elkaar inmiddels als sterke partners.”

De eindeloze voordelen van renoveren met folie

Schmatz ziet een tendens ten aanzien van het gebruik van RENOLIT REFACE ontstaan: “In plaats van de folie voor renovatiedoeleinden te gebruiken, zien we steeds meer dat gebouwen worden opgetrokken in neutrale kleuren. Kleuraccenten worden dan achteraf aangebracht, door folie te plakken. Slim, want bij verkoop van het pand of wisseling van huurder kan het gebouw in originele staat opgeleverd worden, of men kan een eigen kleur folie kiezen.”

Yooma Hotel, Parijs. (Beeld: RENOLIT)

 

RENOLIT REFACE is een duurzaam product vanwege de toepassing en de manier waarop het geproduceerd wordt. Beurskens: “Gevelpanelen die optisch niet meer fraai zijn zouden anders weggegooid worden. Met RENOLIT REFACE blaas je die panelen nieuw leven in.”

Schmatz voegt toe: “RENOLIT REFACE scoort ook goed inzake brandwerendheid en komt met vlag en wimpel door de SBI testen. RENOLIT REFACE heeft de laagste rookgasontwikkeling en een D0 (nul) score, dus geen druppels bij brand.”   


Over RENOLIT

De RENOLIT Group is een wereldwijd actieve specialist in hoge kwaliteit kunststoffolie, platen en andere kunststofproducten. Met meer dan 30 locaties in meer dan 20 landen en een jaarlijkse omzet van 1,031 miljard euro in het fiscale jaar 2018, met een hoofdkantoor in Worm, Duitsland, is het bedrijf een van ’s werelds leidende fabrikanten van kunststofproducten. Meer dan 4.700 werknemers zetten zich in om de kennis en expertise die 70 jaar teruggrijpt uit te breiden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details