Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Renson pakt uit met primeur op ventilatiemarkt

Renson pakt uit met primeur op ventilatiemarkt

Goed nieuws voor de honderdduizenden woningeigenaars zonder ventilatiesysteem, of waar de bestaande ventilatie defect is of onvoldoende werkt. Renson pakt dit najaar uit met de Renson Waves, de eerste volautomatische decentrale ventilatie-unit met vocht, VOC- én CO2-meting. Dé oplossing als een klassiek ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is.

Voor wie z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een keuken bijbouwt, is de Renson Waves de ideale decentrale ventilatie-oplossing. Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar, of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Bijvoorbeeld na een warme douche, het gebruik van deo of een toiletbezoek.

Handige app

Naast de variant met een vocht- en VOC-sensoren tegen geurtjes, is er een variant met een extra CO2-sensor. De geknipte oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren. De Renson Waves is immers geschikt voor elke ruimte, van de keuken en badkamer tot het toilet en zelfs logeerkamers. Blijven er mensen overnachten en stijgt het CO2-gehalte, dan treedt het toestel automatisch in werking. Via de bijhorende app, is de kwaliteit van de binnenlucht in een oogwenk af te lezen. Ook zelf bedienen is mogelijk wanneer nodig. Dankzij de persoonlijk instelbare profielen, ‘eco’, ‘health’ en ’intens’, bepaalt de gebruiker bovendien zelf welk ventilatieniveau het best bij zijn of haar situatie past.

Energie-efficiënte oplossing

De Renson Waves betekent een reuzesprong voor de kwaliteit van de binnenlucht in bestaande woningen.

“Vroeger werd de ventilatie gekoppeld aan de lichtschakelaar of een vochtsensor met timer”, vertelt Sam Lobbens, productmanager bij Renson. “Maar zo ventileer je nooit op basis van de werkelijke luchtkwaliteit. Met de Renson Waves gaat dat wél. “Het toestel meet 24 uur op 24 de luchtkwaliteit en schiet indien nodig in actie. Dat werkt in twee richtingen. Stel dat je even je bril gaat opzetten in de badkamer, dan zal de ventilatie niet plots in werking treden. Je ventileert alleen als het moet, waardoor er niet onnodig warmte verloren gaat.”

Vlotte installatie

De Waves is daarnaast ook hyperintelligent én handig in gebruik. Dankzij de ingebouwde autokalibratie, in functie van de lengte en weerstand van de ventilatiekanalen, weet het toestel hoe hard het moet werken om een ruimte doeltreffend te ventileren. Dat maakt ook de installatie een fluitje van een cent. De Waves is compatibel met alle (bestaande) ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm. Daarbij kan de gebruiker in een mum van tijd de oude ventilator vervangen. Vervolgens gewoon de stap-voor-stap-gids in de app volgen en de autokalibratie doet de rest. Ventileren was nooit zo makkelijk!

Geslaagde test: luchtkwaliteit beter dan ooit

Evy was bij de gelukkigen om de Renson Waves als één van de eersten te testen.

“De timing is perfect want mijn huidige ventilator in het toilet is net kapot”, begint Evy. De oude ventilator op het toilet werd in minder dan 10 minuten vervangen en de resultaten zijn verbluffend. “De vorige ventilator werkte enkel en alleen voor het toilet, maar de Waves detecteert ook de luchtkwaliteit in aangrenzende ruimtes. We kunnen nu zonder breekwerken het CO2-niveau op onze bovenverdieping onder controle houden. Echt super! En het fijne is dat je er zelf niets voor moet doen, de Waves regelt alles automatisch.”

De meetresultaten bevestigen het gevoel van Evy. Na de installatie lag het gemiddelde CO2-gehalte 450 ppm lager dan voordien. Zonder de Waves was het CO2-niveau op de slaapkamer 3 uur per nacht hoger dan 1.200 ppm – de bovengrens voor gezonde binnenlucht –, na de installatie was dit nog minder dan een half uur het geval. Ook de maximum opgetekende CO2-waarde daalde van 3.000 ppm vóór tot 1.500 ppm na de installatie. Dankzij de extra CO2-sensor zijn niet enkel de problemen in het toilet opgelost, de luchtkwaliteit van de gehele bovenverdieping is sterk verbeterd. En uiteraard is er van geurproblemen ook geen sprake meer.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details