Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Samen beter duurzaam bouwen

buildtechnics1_image11-kopieren

26 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De term ‘duurzaamheid’ is niet meer uit onze hedendaagse maatschappij weg te denken. Buildtechnics speelt daar handig op in met de verdeling van duurzame bouwspecialiteiten. Het gamma van deze dynamische firma uit Sint-Truiden bestaat immers uit producten voor luchtdicht bouwen met correcte aansluitingen en afdichtingen. Het Element-Montage-Systeem (EMS+SI) van Foppe en de Isolatie-Flex CF thermische isolatiedorpel voor ramen en deuren werden recent aan het assortiment toegevoegd.

Element-Montage-Systeem

Het Element-Montage-Systeem Foppe EMS+SI is een nieuw innovatief systeem voor de luchtdichte integratie van ramen en deuren in het tweeledig gevelblad of de isolatieschil. Deze oplossing laat toe om bouwfysisch een zuivere en goede aansluiting te creëren met het SI superisolerend systeem. De euronut groef rond het het systeem maakt het mogelijk om voegbanden aan te sluiten.

De drukvaste Isolatie-Flex CF isolatiedrempel is gericht op de constructiediepte van de deur of het (schuif)raam. Het systeem is beschikbaar met de profielcontouren van de herkende profielsystemen, maar ook in een soepel universeel ontwerp.

 

“Dit PVC-profiel met meerdere kamerstructuren wordt met schroeven en verlijming gemonteerd en zorgt voor een geheel dragende muuraansluiting en een ondersteuning van het raam tot één geheel”, zegt Rudy Slingers, zaakvoerder van Buildtechnics. “Het meerwerk voor het plaatsen van dit Element-Montage-Systeem EMS wordt nadien ruimschoots gecompenseerd bij de montage van het raam en de luchtdichte afwerking.”

Isolatie-Flex CF

De Isolatie-Flex CF is een zeer warmtegeïsoleerd substructuurisolatiemateriaal voor moderne constructie-elementen met een Lambda-waarde van 0.038. Deze drukvaste isolatiedrempel is gericht op de constructiediepte van de deur of het (schuif)raam en is beschikbaar met de profielcontouren van de herkende profielsystemen, maar ook in een soepel universeel ontwerp.

‘Correcte aansluitingen en afdichtingen resulteren in een luchtdichte gebouwschil’

“De hoge druksterkte van deze oplossing maakt schroeven in de onafgewerkte vloer en de directe schroefbevestiging van bouwhoeken mogelijk”, vult Slingers aan. “Met de geschikte primer en kleefmiddelen kunnen alle noodzakelijke afdichtingsmaterialen, zoals afdichtingsbanen en folies, op een correcte manier aan de structuur en de isolatiedrempel bevestigd worden.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details