Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Seminar gezonde materialen bij C2C bouwgroep op 23 maart 2023
Tijdens het seminar volop in gesprek met elkaar over de toekomst. (Beeld: Michel Porro)

Seminar gezonde materialen bij C2C bouwgroep op 23 maart 2023

We ontkomen er niet aan. De doelstellingen zijn immers helder: in het jaar 2050 moet Nederland circulair zijn. We zijn dan een land waar afval grondstof is. Zo simpel is. Het aanbod van circulaire materialen is in de laatste jaren dan ook explosief gegroeid. Maar, zijn al deze materialen ook werkelijk circulair of is er misschien toch wel sprake van een beetje downcycling?

Maar er is nóg een vraag die speelt en waar we met z’n allen ook echt een antwoord op moeten willen vinden: welke invloed hebben deze materialen op de gebruikers van een gebouw? Want, niet ieder circulair materiaal – hoe goed het ook is voor het welzijn van onze planeet – heeft een positieve invloed op de mens, het milieu en
het binnenklimaat. 

Kortom, het is tijd voor een debat over de urgentie van gezonde mate­rialen in de bouw.

Het programma in Hoofddorp is boeiend. Drie spraakmakende sprekers geven vanuit hun expertise en eigen vakgebied hun visie op het thema. Na de lunch zal onder leiding van dagvoorzitter Rogier Elshout in een Lagerhuisdebat-opstelling gezamenlijk worden gesproken over een aantal prikkelende onderwerpen en stellingen. Mooi om alle verschillen van inzicht eens aan de oppervlakte te krijgen én ook te ontdekken of er toch misschien een consensus te behalen is! Het (moeten kunnen) bereiken van de eerste belangrijke circulaire opgave nadert immers: in het jaar 2030 dient Europa de uitstoot van broeikasgassen van gebouwen al met 55% te hebben verminderd terwijl er wordt doorgewerkt aan het circulair maken van de economie.

Het event vindt plaats in het Headfirst Theater met een 180 graden projectiescherm op Park 20|20 in Hoofddorp, gemeente Haarlemmermeer.  De bijeenkomst is een initiatief van C2C bouwgroep.

Dit seminar is speciaal op de agenda gezet voor bouwers, architecten, opdrachtgevers (die klaar zijn voor de volgende stap in ecologisch ontwikkelen), toeleveranciers (die willen groeien in circulaire producten en processen), netwerkers in de bouwsector én investeerders die rendement zoeken in circulaire projecten.

DE SPREKERS:

Erik Roerdink – Architect en partner bij De Zwarte Hond

“Ik ben als architect werkzaam bij De Zwarte Hond vanuit onze vestiging in Groningen. Ik werk aan diverse projecten door heel Nederland waaronder een houten kantoorgebouw voor Alliander in Amsterdam, een Supermarkt van de toekomst in Meerstad en aan diverse transformatieprojecten. Aan de hand van deze projecten zal ik onze visie op gezond en circulair bouwen toelichten.”

Carl-Peter Goossen – Bouwnext

“Opgeleid als bouwkundig ingenieur en architect houd ik mij bezig met diepgaande innovatie in de bouw. Daarnaast mag ik leidinggeven aan Bouwnext. Onze integrale aanpak is cruciaal voor het optimaliseren
van bouwprojecten.”

Coert Zachariasse – Delta Development Group

Coert Zachariasse is CEO van Delta Development Group, de ontwikkelaar van Park 20|20. Aan de hand van de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum van Levi Strauss & Co – het eerste Cradle-to-Cradle geoptimaliseerde logistieke project van Duitsland – geeft Coert zijn visie op het gezonde materialen in de bouw.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details