Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slim, slimmer, slimst….    Efficiënte logistieke oplossing krijgt prachtig vorm op tweede productielocatie in IJmuiden
De prachtige nieuwe Combilift in actie tussen de aangelegde voorraden in IJmuiden

Slim, slimmer, slimst…. Efficiënte logistieke oplossing krijgt prachtig vorm op tweede productielocatie in IJmuiden

Op maar liefst 3.000m² – met bovendien toekomstpotentie in de buitenruimte direct om het pand heen – is intussen overduidelijk zichtbaar dat de robotisering en digitalisering bij de producent / fabrikant van de revolutionaire RenoS9000®-profielen langzamerhand naar het hoogste niveau klimt. Letterlijk overigens.

Het is intussen elke dag een drukte van belang in het gedigitaliseerde profielenmagazijn dat is ingericht op 5 minuten rijden van het hoofdkwartier van KUFA. 

Henk Weber en Didier Holslag lopen een rondje, kijken of alles loopt en complimenteren de medewerkers die ook intussen goed hun weg hebben gevonden op de nieuwe locatie. “Toen we een aantal jaar geleden bedachten dat we deze extra productielocatie nodig hadden, hadden we ook al in gedachten dat we daar onze interne logistiek, dus die van de productieprocessen, slimmer konden gaan inrichten. Meer robotisering. Meer digitalisering. Dus, meer efficiency. Het was een proces van slim naar slimmer en dan slimst. Ik durf nu wel te beweren dat we dat niveau hebben bereikt”,  zegt een zichtbaar bevlogen Henk.

Een medewerker van Kufa vult alle voorraden aan.

“Onze interne logistiek is vanzelfsprekend gekoppeld aan het KOC-systeem (de Kufa Online Calculator, red.) die al enkele jaren geleden met succes was geïntroduceerd en waar de partners praktisch elke dag mee werken. Door de koppeling met KOC kunnen wij onze partners nu veel sneller antwoorden wat de leveringsmogelijkheden zijn. Het geheel geeft ons een boost: we kunnen garanderen dat onze levertijden zich stabiliseren. Dus, gemiddeld 6 tot 8 weken. Daar mogen we meer dan tevreden over zijn. Daarmee geven we bovendien duidelijkheid aan de branche.”

Groei renovatieprofiel

Henk en Didier vertellen dat deze investering in het gebouw en in de digitalisering en robotisering  én ook zeker in de prachtige hoogwaardige vorkheftruck van het merk Combilift, is gevormd rondom de te verwachten verdere groei van het renovatieprofiel. “We zitten daarmee eigenlijk nog maar aan het begin”, zo zegt Didier. “Maar tot nu toe is de vraag vanuit de markt al ongekend. We zitten in de lift.”

Toch kan men in IJmuiden niet op de lauweren rusten. De markt is en blijft dynamisch, natuurlijk is het de vraag hoe het jaar 2021 zich verder ontwikkelt, maar feit is wel dat het creëren én bereiken van de hoogste graad van werkefficiency voor Kufa de hoogste prioriteit zal blijven behouden.

Overzicht van de hal

“Er komt nog meer automatisering in”,  zo zeggen Didier en Henk tot slot, na hun dagelijkse rondje door de prachtige nieuwe productielocatie. “Niet voor niets waren we al eerder gestart met het uitbreiden van onze productgroepen in ons online bestelprogramma. Deze stap – de ingebruikname van onze tweede productielocatie – ondersteunt onze voorraadambities maar we gaan nog veel verder in de toekomst. Innovatie in denken en doen heeft bij ons de absolute topprioriteit. Het beoogde eindresultaat mag helder zijn: onze partners kunnen hun eigen ambities – met onze producten – blijven waarmaken. Dat lijkt ons dus bijzonder goed nieuws voor de markt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details