Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slimme toegangsoplossingen voor bedrijvenpark met digitale features
Op een oppervlakte van 31.100 m², waarvan 18.000 m² bebouwd, heeft Metroloq een site gerealiseerd met kantoor-, opslag- en parkeerruimte én verschillende digitale features.

Slimme toegangsoplossingen voor bedrijvenpark met digitale features

IoT-expert aan boord gehaald voor de digitalisering van de site

Digitalisering zorgt voor een verbetering van efficiëntie, comfort en kwaliteit. Slimme bouwapparatuur is ook onmisbaar bij de planning, bouw en exploitatie van onroerend goed. De belangrijkste drijfveer hiervoor is de steeds verder toenemende vraag naar energie-efficiëntie, kostenbesparingen en duurzaamheid. Digitaal bestuurde gebouwen, zogenaamde slimme gebouwen, zijn niet langer een visie voor futuristische steden, maar realiteit. Een voorbeeld is het Metroloq bedrijvenpark met verschillende digitale features, waaronder de toegangsoplossing van WILKA.

Het nieuwe bedrijvenpark van de dochteronderneming van de ‘Metropol Immobiliengruppe’ heeft verschillende digitale features, waaronder de toegangsoplossing van WILKA.

Na een plannings- en bouwfase van 2 jaar werd in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen het Metroloq bedrijvenpark in gebruik genomen. Het is één van de zeven bedrijventerreinen van de dochteronderneming van projectontwikkelaar ‘Metropol Immobiliengruppe’ uit Keulen. Op een oppervlakte van 31.100 m², waarvan 18.000 m² bebouwd, heeft Metroloq een site gerealiseerd met kantoor-, opslag- en parkeerruimte én verschillende digitale features. Het project omvat in totaal vijftien hallen en moet voor huurders niet alleen flexibel en veelzijdig zijn, maar
ook betaalbaar. 

Het beheer en de bediening van de toegangsoplossing van WILKA en alle andere slimme functies gebeurt via de ROCKETHOME-app.

Dit maakt het park niet alleen aantrekkelijk voor gevestigde waarden, maar ook voor kleine bedrijven of starters, voor wie de faciliteiten de mogelijkheid bieden om hun bedrijf tegen lage kosten op te starten en verder te ontwikkelen. Of het nu gaat om een bloemist, modewinkel of logistieke dienstverlener, het innovatieve project biedt de 56 huurders een plek om hun bedrijf uit te bouwen. Het concept voorziet in hallen met een verschillende grootte en diverse functies (kantoor- en/of opslagruimte). Ze kunnen volgens wens van de huurders aangepast worden. De hoge mate van digitalisering zorgt niet alleen voor tijd- en kostenbesparing, maar ook voor een verbeterde veiligheid en een verhoogd comfort.

Het concept voorziet in hallen met een verschillende grootte en diverse functies (kantoor- en/of opslagruimte), aanpasbaar volgens wens van de huurders.

Digitalisering

Voor die digitalisering haalde Metroloq met ROCKETHOME GmbH uit Keulen een ervaren IoT-expert aan boord. Naast advies en het creëren van de Smart Use Cases nam deze specialist ook het conceptuele ontwerp en de implementatie voor zijn rekening. De digitale apparatuur omvat verlichtingsregeling, bewegingssensoren, temperatuurdisplays, e-laadstations, pakketstations en een toegangsoplossing van WILKA. 

“We hebben de verschillende digitale toegangsoplossingen op de markt met elkaar vergeleken”, zegt Yüksel Sirmasac, Managing Director van ROCKETHOME. “WILKA overtuigde ons niet alleen met haar expertise en productkwaliteit. Vanaf het eerste gesprek werd de hele samenwerking bovendien gekenmerkt door betrouwbaarheid en vertrouwen.”

Samen met WILKA-dealer Keycept Sicherheitstechnik uit Mönchengladbach heeft ROCKETHOME op het bedrijventerrein ongeveer negentig elektronische cilinders met Bluetooth interface geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Met de slimme toegangsoplossing van WILKA kunnen huurders bijvoorbeeld hun deuren en poorten voor leveranciers en medewerkers van eender waar openen en sluiten, zonder dat er iemand op het terrein hoeft te zijn. Dit is vooral praktisch voor ondernemers die vaak onderweg zijn en dus niet altijd ter plaatse zijn wanneer een levering arriveert.

Beheer en controle via app

Huurders kunnen de toegangsoplossing van WILKA en alle andere slimme functies op de site eenvoudig en overzichtelijk bedienen en beheren via de ROCKETHOME-app. Zo bespaart een grote logistieke dienstverlener, huurder van een XL-warehouse, bijvoorbeeld lange afstanden door de hallen omdat hij de vele afleverpoorten en de gangverlichting kan bedienen via de app. De ROCKETHOME Property Manager App is beschikbaar voor verhuurders en managers en laat hen toe om huurruimtes en de toegang tot wallboxes efficiënt te beheren. Maar de apps kunnen nog meer. Functies zoals geïntegreerde serviceformulieren en inboxen maken een directe en eenvoudige communicatie tussen huurder en verhuurder mogelijk via de apps. 

Dit concept werkt

Het modulaire ontwerp van het park en het digitale netwerk van de verschillende onderdelen van het gebouw vallen bij de huurders in de smaak. Ook het feit dat zich tot nu toe geen enkele huurder heeft teruggetrokken en de gebruikers de functies dankbaar accepteren, is een bewijs dat dit de juiste stap is. Door de toenemende vraag naar digitalisering in alle lagen van de maatschappij is het duidelijk dat dit ook bij de planning van nieuwe projecten een belangrijke factor is. 

“Nieuwbouw zonder slimme functies is vanaf nu eigenlijk ondenkbaar”, zegt Johannes Koza, Leiter Smart Building & Nachhaltigkeit bij Metropol. “Smart is voor ons geen add-on, maar onderdeel van de Metropol-standaard.” 

Een korte vooruitblik op de verdere plannen van Metropol en ROCKETHOME is veelbelovend: vanwege de positieve feedback blijft de huidige apparatuur ook voor toekomstige projecten behouden. Bovendien moeten bestaande projecten met terugwerkende kracht gedigitaliseerd worden. Voor toekomstige projecten worden ook andere mogelijkheden overwogen, zoals de installatie van fotovoltaïsche systemen op de daken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details