Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Snel funderen met schroeffundamenten: Kostenefficiënt, duurzaam en solide
Snelfunderen BV voerde een bijzonder project uit voor Natuurmonumenten, op de Marker Wadden.

Snel funderen met schroeffundamenten: Kostenefficiënt, duurzaam en solide

Bovendien beschikt de firma over een vakkundig montageteam, dat aannemerspartijen graag in hun funderingswerkzaamheden ondersteunt. “Schroeffundamenten winnen fors aan bekendheid”, zegt Camile Gisbers, Sales Manager bij Snelfunderen BV. 

“Niet verwonderlijk, want ze zijn geschikt voor talloze toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan modulaire woningen, Tiny Houses, straat- en parkmeubilair, hekwerken en poorten, maar ook aan houten en aluminium terrasover­kappingen, pergola’s, tuinhuisjes, terrassen, veranda’s en vlonders, waar de schroeffundamenten een snelle, kostenefficiënte, duurzame én solide fundering garanderen.”

Onder de merknaam FIRST BASE Ground Screws verkoopt Snelfunderen BV schroeffundamenten in diameters vanaf ø 63 mm, geschikt voor lichte speeltoestellen en kleine pergola’s. Voor grotere belastingen levert de firma diameters van ø 76, 89, 114 en zelfs ø 140 mm, in wanddiktes van 2 tot 5,6 mm. 

Voor de montage van de schroeffundamenten levert Snelfunderen BV een reeks machines, van benzine- tot stroom- en luchtaangedreven (pneumatische) machines.

“Aannemers hebben keuze uit vaste lengtes met een flesplaat of verlengbare systemen, waarbij de schroeffundamenten modulair gekoppeld kunnen worden tot exact de gewenste diepte”, vertelt Gisbers. 

“Zelfs met de korte schroeven (100 cm) wordt al een vorstvrije aanleg en optimale stabiliteit geborgd.” 

Voor de montage van de schroeffundamenten levert Snelfunderen BV een reeks machines, van benzine- tot stroom- en luchtaangedreven (pneumatische) machines. “Daarnaast beschikken we over twee typen rupsvoertuigen, waarmee we torsiekrachten tot maar liefst 12.000 Nm kunnen leveren. De machines worden in nauwe samenwerking met onze Duitse en Italiaanse producenten vervaardigd en ze voldoen aan alle relevante normen.”

Eigen engineeringsafdeling

Snelfunderen BV beschikt bovendien over een in-house engineeringsafdeling. Wanneer de sonderingsrapporten beschikbaar zijn, kunnen de engineers deze combineren met de maxi­male paalbelastingen. “Hierdoor kunnen we exact berekenen welke diameter en lengte schroeffundering op welke locatie benodigd is, om een solide fundering te borgen”, aldus Gisbers. “De draagkrachtberekeningen worden verwerkt in een rapport, conform de officiële Eurocodes. Op basis hiervan kunnen het vergunningstraject en de planvorming probleemloos worden doorlopen, zonder kostbare druk- of trekproeven.”

Onder de merknaam FIRST BASE Ground Screws verkoopt Snelfunderen BV schroeffundamenten in diameters van ø 63 tot en met ø 140 mm.

Snel en kostenefficiënt

In tegenstelling tot bijvoorbeeld betonpoeren zijn met schroeffunderingen het uitgraven van de fundering, het plaatsen van funderingstegels en het afvullen met (snel)beton en water niet aan de orde, aldus Gisbers.
“De schroeffunderingen kunnen direct gemonteerd worden, waardoor kostbare arbeids­tijd én droogtijd wordt bespaard. Na het plaatsen van het schroeffundament kan direct gebouwd worden.”

Duurzaam en solide

De stalen FIRST BASE schroeffundamenten zijn bovendien thermisch verzinkt, waardoor een hoge stabiliteit en lange levensduur worden geborgd, tot meer dan 50 jaar. 

“Zelfs met de vrij simpele schroeffunda­menten en kleine diameters kunnen al behoorlijke belastingen worden opgevangen, waardoor de schroeffundamenten een breed toepassings­gebied kennen. Naar wens kunnen de schroeffundamenten ook eenvoudig weer worden verwijderd, zonder dat materiaalresten in de bodem achterblijven. Het is zelfs mogelijk om de schroeven elders opnieuw te gebruiken. Daarmee sluiten we perfect aan op de hedendaagse wens om circulair te bouwen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details