Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Soudal investeert verder in groeiende Indiase markt en verwerft 100% van lokale joint venture

Soudal investeert verder in groeiende Indiase markt en verwerft 100% van lokale joint venture

Na twaalf jaar is er een einde gekomen aan de succesvolle joint venture tussen Soudal en het Indiase McCoy. Soudal is nu de enige eigenaar geworden van het bedrijf, dat voortaan ‘Soudal India’ heet. Het bedrijf zal zijn leidende positie in productie en verkoop van mastieken, lijmen en PU-schuimen in India blijven uitbreiden.

In 2010 werd in India McCoy-Soudal gelanceerd als een goed gestructureerde 50-50 samenwerking tussen het lokale McCoy en Soudal. McCoy heeft 25 jaar expertise in techno-commerciële diensten om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte van de Indiase klanten. Twaalf jaar lang heeft de joint venture met succes Soudal-producten verkocht en geproduceerd in India en in de landen van de Zuid-Aziatische Associatie voor Regionale Samenwerking (SAARC). Hiervoor werd in 2012 al een investering van 500 miljoen INR (ongeveer 6 miljoen euro) gedaan om de grootste productie- en R&D-fabriek van Azië voor afdichtingsmiddelen en lijmen te bouwen in Bawal in het Indiase Haryana. Met de ultramoderne fabriek van meer dan 1.800 m² kon McCoy-Soudal lokale verkoop en technische en logistieke ondersteuning bieden in India. De producten worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen, waaronder de automobielsector, de telecomindustrie en de ramen- en bouwmarkt. Verdere investeringen in lokale productie en opslag zijn gepland.

Voortaan is Soudal de enige eigenaar van het filiaal, dat zal opereren onder de naam ‘Soudal India’. Soudal voorzitter en oprichter Vic Swerts: ‘In 2021 groeide Soudal met 22%, vooral door organische groei. Enige eigenaar worden van Soudal India is opnieuw een belangrijke stap voorwaarts in de succesvolle toekomst van Soudal. We kijken ernaar uit om onze succesvolle bedrijfsactiviteiten in India te laten groeien en zullen de best mogelijke producten en diensten blijven leveren aan klanten in India.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details