Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Stilstaan betekent per definitie achteruitgaan
De werkzaamheden aan de nieuwe productiehal naast ‘Werk 1’ in Lengerich gaan de goede richting uit. De ruwbouwwerkzaamheden zijn afgerond, nu volgt de inrichting.

Stilstaan betekent per definitie achteruitgaan

Als maakbedrijf moet je continu investeren in nieuwe producten, aangepaste machines en technisch geschoolde mensen. Alleen op die manier is het mogelijk om in een concurrerende markt je positie te behouden en zelfs te versterken. Bij Gerdes Fenster und Türen produceren ze naast de kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien nu ook aluminium systemen. Daarvoor werd ook een derde moderne productiefaciliteit in gebruik genomen. Vandaag bouwt de firma een nieuwe productiehal naast ‘Werk 1’ in Lengerich en wordt ook continu gezocht naar nieuwe, technisch geschoolde medewerkers. Voor de Duitse fabrikant betekent stilstaan immers evenveel als achteruitgaan.

Bij Gerdes kwam onlangs een Oekraïnse vluchteling met relevante ervaring in dienst. TV-zender ZDF kwam de man en de directie van de firma daarover interviewen.

Wie naar kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien op zoek is, vindt bij ­Gerdes Fenster und Türen beslist een geschikte oplossing voor elke woning of project. De Duitse fabrikant is immers al decennia lang Schüco Premium Partner voor kunststof systemen en kan dan ook op directe ondersteuning vanuit Schüco Duitsland rekenen. 

“We kennen de eigenschappen en mogelijkheden van de profielen intussen door en door en gaan ook geen enkele uitdaging uit de weg. Zo waren we de eerste Schüco-partner wereldwijd die een elektrisch aangedreven hefschuifsysteem type LivingSlide vervaardigde. Dit systeem is super isolerend en kan op een eenvoudige manier via een schakelaar of een App geopend en gesloten worden, bijvoorbeeld ideaal voor mensen met een beperking of senioren”, stelt sales en marketing manager Benelux Anthonius Gabeler. 

Gerdes richt zich sinds 1998 niet alleen op de Duitse markt, maar vervaardigt ook systemen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de ­Benelux. De inspanningen van Gabeler en zijn team in Nederland werpen hun vruchten af, want meer dan 80% van de producten vindt intussen daar zijn toepassing. “In Nederland en België zien we de laatste jaren een trend naar energie-efficiënt en duurzaam (ver)bouwen, waarbij isolatie en luchtdichtheid een belangrijke rol spelen. Op dat vlak hebben we in ­Duitsland al veel ervaring opgedaan, waardoor alle kinderziektes weggewerkt zijn,” vult de sales en marketing manager aan. “Alle systemen bestaan uit materialen die 100% recyclebaar zijn en worden op maat gemaakt. Vooral de elementen in de standaard kleuren voor Nederland worden op korte termijn geleverd, zelfs in deze periode van materiaalschaarste.”

Gerdes Fenster und Türen is al meer dan 45 jaar een gerenommeerde fabrikant van Schüco kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in kunststof.

Kwaliteit met een grote ‘K’

De producten van Gerdes scoren hoog op het vlak van warmte-isolatie, energie-efficiëntie, akoestische demping en inbraakwerendheid. Dat laatste moest ook de politie aan den lijve ondervinden. Toen ze bij een interventie in een woning met een standaarddeur moesten ‘inbreken’, liep dat niet van een leien dakje. Noch met de koevoet, noch met een motorische zaag kwamen ze er doorheen. 

Bij de Duitse fabrikant zitten ze intussen niet stil. Er heerst een gezonde ambitie om als firma verder te groeien, maar dan in geen geval ten koste van de kwaliteit bij product en service. Om op terugkerende vragen uit de markt in te spelen, kozen ze ervoor om ook Schüco aluminium kozijnen te produceren en te leveren. Dit opent mogelijkheden voor toepassingen met bijvoorbeeld grotere ramen en brandwerende deuren of voor hele grote projecten. Voor de productie van die aluminium systemen werd een derde fabriek met een modern machinepark in gebruik genomen.

Alle systemen van Gerdes scoren hoog op het vlak van thermische isolatie, energie-efficiënte, akoestiek en inbraakwerendheid. Zelfs de politie kon niet zomaar ‘inbreken’ tijdens een interventie.

Gezond groeien

Intussen zorgt de naamsbekendheid ook voor een stijgende vraag in ­Nederland. Om de gestage groei in de verschillende landen te kunnen opvangen, blijft de fabrikant continu investeren in faciliteiten, machines en mensen. “De werken aan onze nieuwbouw naast ‘Werk 1’ in ­Lengerich gaan vlot vooruit. De ruwbouwwerkzaamheden zijn afgerond en de aannemers zijn nu bezig aan de inrichting van het interieur. Dit zelfvoorzienend gebouw met superisolerende wanden en vloeren zal ons helpen om de capaciteit uit te breiden en onze (nieuwe) partners in de prefab-industrie nog beter te ondersteunen”, sluit Anthonius Gabeler af. 

“Het wordt meteen een bijkomende troef om nieuwe mensen aan te trekken. We kijken daarvoor ook over de landsgrenzen heen. Zo hebben we sinds een half jaar een Iraniër in dienst, die al in meerdere landen gewoond had en daar in de kunststofkozijnindustrie gewerkt had. Via het speciale aanwervingsprogramma ‘Job Aid Ukraine’ kwamen we onlangs in contact met een Oekraïense vluchteling met relevante ervaring. Toen hij zijn know how en enthousiasme etaleerde, waren we meteen overtuigd. De combinatie van die twee factoren is immers net de kracht van al onze medewerkers.”  

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.gerdes-fenster.de/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details