Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Succesvolle oplevering woontoren in Groningen

Succesvolle oplevering woontoren in Groningen

‘Acrylcolor kozijnen worden komende jaren een hot topic’

Inmiddels doen Gerard Kruis van Power to Create Europe uit Oosterwolde en Kufa Raamsystemen uit IJmuiden al iets meer dan een jaar zaken met elkaar. Na het eerste gesprek,  waarin werd gesproken over een directe aanpak, stipt op tijd en innovatief zijn, is men echt partner van elkaar geworden. Gerard zegt hierover: “Ik was op zoek naar meer betrouwbaarheid. Ik zocht een partij – een leverancier – die ook het belang van mijn afspraken erkent en iemand die begrijpt wat de knelpunten en uitdagingen zijn van mijn planningen. Dát alles vond ik bij Kufa Raamsystemen.”

Kufa

Gerard ziet zijn eigen bedrijf als een consultancy die ook het werk aanneemt. “Het eerste project dat ik met de kozijnen van Kufa Raamsystemen heb opgeleverd was een project in Groningen, een prachtig appartementencomplex in de Molukkenstraat. Daar zijn de eerste kozijnen uit de S9000.NL serie in acrylcolor geleverd. Het maakte dit nieuwbouwproject zeer succesvol. Niet alleen omdat we goed konden voldoen aan de vraag van onze opdrachtgever maar ook omdat de gevels absoluut lucht- en waterdicht zijn met deze kunststofkozijnen. Door de combinatie van de juiste kozijnserie met de juiste aansluitdetails hebben wij de hoogste norm gehaald bij de blower doortest. De norm die werd gevraagd, hebben we door deze wijze van werken én door de kwaliteit van de geleverde producten met groot gemak gehaald én overschreden! Dit werk bewijst bovendien dat Power to Create Europe en Kufa Raamsystemen gezamenlijk geschikt zijn voor de projectenmarkt. Voor Kufa Raamsystemen dus ook een kans om daarin nog verder te groeien!”

Gerard legt uit dat KUFA de tools heeft die interessant zijn om juist heel succesvol te zijn op de projectenmarkt. “Ik denk dan aan de dubbele HVL, de drie kaderdichtingen, de mogelijkheid om met acrylcolor te werken en uiteraard het calculatiesysteem dat helder en toegankelijk is opgebouwd.”

Kufa

Gerard Kruis: “KUFA heeft voor mij de tools die interessant zijn om succesvol te zijn op de projectenmarkt”.

 

Hoewel Power to Create Europe nog een jonge organisatie is, maar wel ruim 20 jaar ervaring in de kozijnbranche heeft, lijkt Gerard zijn positie in de markt in die relatief korte tijd van ondernemerschap stevig in de markt te hebben verankerd. “Daar waar de concurrent stopt, kijken wij verder – dat wat je zegt moet je gewoon waarmaken in de markt. Dit project in Groningen is daar een goed voorbeeld van geworden. Maar dit alles kan alleen succesvol zijn als je kunt optrekken met een partij – zoals Kufa Raamsystemen – die niet alleen meedenkt maar ook effectief handelt op de uitdagingen die moeten worden opgelost.”

Gerard vermoedt dat de acrylcolor kozijnen in de komende jaren een ‘hot topic’ worden. “Kijk maar eens naar het eindresultaat in Groningen; het ziet er prachtig uit. Ook de architect kan tevreden zijn want ook aan zijn wensen – het initiële ontwerp – is voldaan. Voor mij als uitvoerend en meewerkend consultant is het daarom belangrijk dat ik met partijen kan samenwerken die snappen hoe je een positieve impuls kunt geven aan de look and feel van de woningbouw in Nederland en daarmee de prikkelende creativiteit van architecten beloont.”

Daarnaast verwacht Gerard dat de samenwerking met Kufa Raam­systemen verder kan worden uitgebreid. “Ik ben er van overtuigd dat we een beweging in gang kunnen zetten waar de markt al een tijd op zit te wachten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details