Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Superieure schuifdeuren voor interieur en douche
MasterTrack FT: keukenwand met schuifdeuren.

Superieure schuifdeuren voor interieur en douche

Bohle is een grote naam binnen de glasbranche. Het van origine Duitse familiebedrijf bestaat bijna honderd jaar en heeft zich wereldwijd ontwikkeld tot een van de toonaangevende ontwikkelaars en producenten van glassystemen, glasbeslag, schuifdeuroplossingen, gereedschappen en machines en verbruiksgoederen voor de verwerking en afwerking van glas. Met de deelname in 2018 in de Italiaanse schuifdeurenfabrikant McSlide heeft de Bohle Groep zijn kennis en innovatievermogen verder versterkt op het gebied van  hoogwaardige schuifdeuroplossingen voor interieur en badkamer. 

Dat Bohle voortdurend werkt aan vernieuwing van het productengamma blijkt uit twee recente introducties van schuifdeursystemen: de MasterTrack FT, een in 2019 gelanceerd hoogwaardig schuifsysteem voor de interieurmarkt, en de Mastertrack ST, een vergelijkbaar systeem voor douches dat dit jaar op de markt kwam. FT staat voor frontal track, ST voor shower track. 

Woonkamertoepassing MasterTrack FT.

MasterTrack FT 

De MasterTrack-serie onderscheidt zich door de eenvoudige uitlijning en montage en een ongekende vloeiende loop van het schuifmechanisme. “Bovendien is het systeem modulair waardoor voor elke interieurvraag een oplossing is te vinden”, verzekert Frank Bouwman, vestigingsmanager van Bohle Benelux. “Voor de verschillende gewichtsklassen van 60 tot 150 kg wordt hetzelfde loopprofiel gebruikt. Dus ook voor de zwaardere variant is een slank profiel mogelijk, als het interieurontwerp dat verlangt. De looprail kan veilig met een paar eenvoudige stappen aan de muur of aan het plafond worden bevestigd. Alle andere instellingen voor het uitlijnen van de deur zijn vervolgens gemakkelijk vanaf de voorkant – vandaar front track – uit te voeren, wat voor de klant een groot voordeel is tijdens de montage.”

Zwevende deuren

De belangrijkste componenten van MasterTrack zijn de superieure loopwagens en de gepatenteerde hydraulisch dempers. Bouwman: “De loopwagens zijn bijna geruisloos en geven het gevoel alsof de glazen deur zweeft bij het openen en sluiten. De nieuwe demper vertraagt en stopt de deur voorzichtig en vloeiend in één beweging. Een vergrendelingsmechanisme voorkomt dat de deur er uit valt, zelfs als deze hard geopend of gesloten wordt.” De aluminium componenten zijn verkrijgbaar in aluminiumkleur en rvs-look. 

Douchecabine met MasterTrack ST.

MasterTrack ST

Dit jaar is de MasterTrack-serie uitgebreid met de douche-variant: de MasterTrack ST. Bouwman: “Ook hierin zijn de technisch uitgekiende loopwagens toegepast die het loopwerk zo vloeiend en rustig maken. Dankzij het eenvoudige ontwerp van de profielrail past de deur in alle hoek-, nis- en vrijstaande doucheoplossingen en past het systeem in zowel compacte, ruimtebesparende badkamers als bij zeer brede douchcabines. Indien gewenst kan het systeem worden geïnstalleerd met een dorpel of drempelvrij. De smalle opening van slechts 12 mm tussen de schuifdeur en de vaste beglazing minimaliseert waterlekkage.”

Veilig en stevig

Ook voor de douchevariant van de MasterTrack is de montage bijzonder eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Bouwman: “Boorgaten zijn overbodig door het klemmechanisme waarvan de klemmen voor een veilige en stevige houvast zorgen. Ze worden eenvoudig geplaatst, glasbewerkingen zijn niet nodig. Zodra de loopwagen in de rail zit, zijn alle onderdelen vanaf de voorzijde toegankelijk en eenvoudig te stellen. We zeggen nog net niet: een kind kan de was doen, maar veel scheelt het niet.” 

MasterTrack ST is geschikt voor glaspanelen tot 40 kg met een glasdikte van 8 mm.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details