Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Tijd en geld besparen met een snel, eenvoudig en veilig balustradesysteem

Tijd en geld besparen met een snel, eenvoudig en veilig balustradesysteem

Balustradesystemen van glas winnen enorm aan populariteit. De montage van dergelijke systemen zorgt nog weleens voor hoofdbrekens bij de monteurs. Zaken als veiligheid, snelheid van monteren en het afstellen van de glaspanelen zorgen soms voor problemen. Gelukkig is er nu een goede oplossing voor deze problematiek.

Bohle Benelux BV heeft in eigen beheer het gloednieuwe VetroMount balustradesysteem ontwikkeld. Een systeem dat zich snel, eenvoudig en veilig laat monteren en dat tijd en geld bespaart. Frank Bouwman, General Manager bij Bohle Benelux BV, vertelt over VetroMount.

Bohle BeneluxGemak dient de mens
“Balustradesystemen gemaakt van glas zorgen voor maximaal doorzicht. De installatie dient zowel veilig als efficiënt te kunnen gebeuren en tijdwinst op te leveren. Dankzij ons nieuwe, gepatenteerde instelmechanisme voldoet het Bohle VetroMount railsysteem precies aan deze voorwaarden”, schetst Bouwman.

“De bevestiging is 100% veilig en zeer eenvoudig, dus kostenefficiënt in de installatie.”  Het gepatenteerde veiligheidsmechanisme is geïntegreerd in complete glasdraag-units, wat assembleren van afzonderlijke onderdelen onnodig maakt. Bouwman: “De glasdraag-units zijn reeds voorgemonteerd en worden geleverd met elk vier bevestigingselementen.”

Bohle BeneluxAls de toepassing binnen wordt gebruikt, ontstaat een hoge esthetische waarde.

Nadat het glas in de U-vormige glasunit is geplaatst, wordt dit met twee klemwiggen veilig verankerd. “Het volstaat om de klemwiggen eenvoudig vast te zetten, daarna kan het glaspaneel handmatig, zonder gereedschap en door slechts één monteur uitgelijnd worden”, vervolgt Bouwman. “Net als bij een scharnierverbinding bewegen de glasunits gelijktijdig binnen het profiel heen en weer. Doordat de aanpassing nauwkeurig en efficiënt met de hand is uit te voeren, bespaart dit met name bij grote glaspanelen veel werk en dus tijd.”

Veilig verankerd in één handeling
Als de glasplaten eenmaal zijn uitgelijnd, zijn de spanwiggen aan de beurt.  Deze zijn met elkaar verbonden door een trekband en kunnen met één simpele stap in de glasunit worden vastgedraaid. “Ook hier is geen gereedschap nodig, de spanwig wordt eenvoudig met de hand op de montagezijde gedrukt terwijl tegelijkertijd aan de trekband wordt getrokken”, legt Bouwman uit. “Hierdoor wordt de wig aan de valzijde strakker. Beide spanwiggen worden op hun plaats vergrendeld en kunnen zo strak worden bevestigd dat de ruit veilig aan het profiel bevestigd zit. Dankzij dit trekbandprincipe met vergrendelingsmechanisme kunnen beide spanwiggen niet vanzelf loskomen.”

Bohle BeneluxDoorsnede van het VeroMount balustradesysteem.

Optioneel afdekprofiel voor de finishing touch
Met een optioneel afdekprofiel, verkrijgbaar in aluminiumkleur en rvs-look geeft Bohle de installateur de gelegenheid om een maximaal optisch effect te bereiken. Bouwman zegt hierover: “Met dit afdekprofiel met smal rubber worden optisch heldere lijnen verkregen. Naast aluminiumkleur en rvs-look zijn er ook andere kleuren op aanvraag leverbaar. VeroMount wordt geleverd in zowel top- als zijmontage. Een optionele afdekkap, die is aan te vullen met eindkappen voor de zichtafwerking benadrukt het lijnenspel nog eens extra. Deze afdekkappen zijn tevens in aluminiumkleur en rvs-look verkrijgbaar.”

Betonschroeven voorkomen het gebruik van spreidankers
Tot besluit schetst Bouwman het voordeel bij de montage: “Er zijn door de grote afstand tussen de boorgaten – 400 mm bij topmontage –  weinig boringen nodig. Montage met eenvoudige betonschroeven volstaat. Daarmee voorkom je het gebruik van spreidankers en de daarmee samenhangende schoonmaak van de boorgaten, alsmede het vastdraaien en aanhouden van het aandraaimoment. Doordat er geen betonankers geslagen hoeven te worden, heeft het profiel ook nog eens minder kans om schade op te lopen.” 

Tekst: Jan Mol   |  Beeld: Bohle Benelux BV
Uitgelichte afbeelding: Variaties in afdekprofielen voor een mooi optisch lijnenspel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details