Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Tijdens Polyclose laat WICONA bouwprofessionals kennis maken met haar duurzaamheidsstrategie ‘Infinite aluminium’

Tijdens Polyclose laat WICONA bouwprofessionals kennis maken met haar duurzaamheidsstrategie ‘Infinite aluminium’

WICONA zal aanwezig zijn op de Polyclose vakbeurs van 15 tot 17 januari in Gent, zodat bouwprofessionals het ruime aanbod ecologisch verantwoorde aluminium oplossingen met toegevoegde technische waarde kunnen ontdekken. Gedurende 3 dagen zullen de experts van WICONA aanwezig zijn op de stand om aan te tonen hoe het merk zich zowel organiseert vanuit een strategisch oogpunt als vanuit een operationeel oogpunt, dankzij de productiemethoden die duurzaamheid voorop stellen.

Milieubewustheid is van fundamenteel belang voor toekomstige generaties. Dit is de reden waarom bouwbedrijven, die de steden van de toekomst willen creëren, zich nu moeten positioneren om de grote uitdagingen voor de samenleving van morgen aan te kunnen pakken. Steeds innovatievere oplossingen bieden en de ecologische voetafdruk verkleinen: dat is de laatste maanden het credo van WICONA geworden. Dankzij tal van studies uitgevoerd door toonaangevende experts op het gebied van aluminiumwinning en milieubescherming, is WICONA erin geslaagd om binnen haar productieketen methoden te implementeren die het mogelijk maken om onder de gemiddelde Europese CO2-afdruk (8,6 kg CO2 per kg geëxtraheerd aluminium) te blijven.

Infinite Aluminium by WICONA

Met Hydro’s Circal 75R-technologie (2,3 kg CO2 per kg geëxtrudeerd aluminium) breekt WICONA een lans voor milieubescherming. Dit systeem maakt de realisatie van nieuwe producten mogelijk met 75% gerecycleerd post-consumer aluminium.
Dankzij zijn wetenschappelijk onderbouwde werkwijze, heeft het moederbedrijf Hydro twee locaties in Europa (Dormagen in Duitsland / Clervaux in Luxemburg) die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval opnieuw in omloop brengen. Hierdoor wordt een hoogwaardige smelt met zeer lage integratieniveaus mogelijk gemaakt. De verschillende stappen in de aluminiumextractie zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL.

Dankzij al deze ontwikkelings- en productietechnieken kan WICONA veel van haar producten certificeren met het “Cradle to Cradle zilver”-label. De criteria hiervoor zijn het gebruik van gerecycleerde producten die zijn gemaakt van materialen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid, geproduceerd met hernieuwbare energie en waarvan het principe nulvervuiling is. Vandaag heeft WICONA meer dan 10 oplossingen die gecertificeerd zijn door dit ethische milieulabel, dat in 2002 in het leven is geroepen.

De oplossing WICSTYLE 75 HD (heavy duty) is een van de producten die we zullen presenteren op onze WICONA-stand op de Polyclose beurs. Bouwprofessionals kunnen er de vele toepassingen en voordelen van dit systeem ontdekken, met een profieldiepte van 75 mm. Deze deur biedt uitstekende technische prestaties en kan worden gebruikt in veeleisende architecturale configuraties met een futuristische stijl.

De meeste bouwplannen staan tegenwoordig onder grote tijdsdruk. De WICTEC-elementgevelsystemen laten, mits een degelijke planning, een uiterst heldere verwerking toe dankzij serieproductie en complete prefabricage van de individuele gevelelementen. Deze prefabricage is volledig weersonafhankelijk. Ongeacht de grootte van het gebouw wordt daardoor een snelle en kostenbesparende realisatie mogelijk, gecombineerd met een ruime keuze aan vormgeving en een slanke uitstraling. Tijdens Polyclose stelt WICONA de WICTEC 50 EL voor. Het bijzonder elegante aanzicht met “fotokadereffect” wordt gerealiseerd door de glaslatten die aan de buitenzijde in verstek zijn aangebracht. Ook wanneer hoge eisen worden gesteld aan de thermische isolatie, vormt WICTEC 50EL de perfecte oplossing.

Ook het venster WICLINE 75 MAX zal te bewonderen zijn op de stand. Het is ontworpen om een oplossing te bieden voor elke architectonische uitdaging, terwijl het ook voldoet aan de meest veeleisende technische criteria. Dankzij de modulaire componenten zijn grote installaties heel goed mogelijk. Het systeem ondersteunt een aanzienlijk gewicht van grote glasoppervlakken en biedt een hoog niveau van akoestische isolatie.
WICONA zal zijn WICLINE 75 MAX-product tijdens Polyclose in de schijnwerpers plaatsen. Dankzij de Infinite Aluminium technologie van Wicona, heeft dit venster een modern design met profielen die minstens voor 75% bestaan uit gerecycleerd post-consumer aluminium. Het WICLINE 75 MAX venstersysteem heeft een diepte van 75 mm en een uitstekende Uw-waarde tot 0,81 W/(m²K) voor de standaardmaat van 1,23 x 1,48, en glas met een Ug-waarde van 0,50W/(m²K).
Verder is de WICLINE 75 MAX uitgerust met een handgreep dat volledig in het profiel is ingebouwd. Dit innovatieve designconcept werd al in de bloemetjes gezet tijdens IF Design Award in 2018, en heeft in datzelfde jaar ook een Red Dot Design Award gewonnen. Dit aluminium raam is trouwens ook beschikbaar voor driedubbele beglazing. De WICLINE 75 MAX biedt dus een aantal voordelen: het is een milieuvriendelijk product (recycling van aluminium), heeft een homogene uitstraling en biedt een ongeëvenaarde helderheid voor alle gebruikers.
Daarnaast maakt WICLINE 75 MAX gebruik van een zeer dunne en uniforme middenstijl met verborgen opening en een verborgen handvat om in te spelen op de vraag van architecten en ondernemers die een slank gevelaanzicht willen. Deze oplossing is ook geschikt voor schuifdeuren van 1,40 m breed tot 2,25 m hoog. Zo krijgt u een optimale lichtinval.

WICONA introduceert ook het systeem WICSLIDE 150. Dit systeem biedt een hybride oplossing, het dicht het venster af en opent als een schuifraam. Dit type frame heeft een centraal deel dat vast staat en twee delen die open kunnen. Deze oplossing is ideaal voor meer modulariteit en grote energiebesparingen dankzij de verrassende isolatieprestaties.

Het raam van de toekomst: het geconnecteerde klimaatvenster

Het klimaatvenster CLIMAL evolueert naar connectiviteit. Deze innovatieve oplossing, die breekt met het traditionele timmerwerk, verwarmt en verkoelt de omgevingslucht van een woonkamer terwijl het ook de lucht zuivert. Aan het einde van de dag de temperatuur programmeren zodat je na het werk thuiskomt in een aangenaam warm huis? Je woonkamer verkoelen op een warme dag?  De kwaliteit van de binnenlucht controleren? Het verbonden klimatische venster kan op afstand worden bediend met een smartphone via een speciale app, spraakcommando of afstandsbediening. Hierdoor kan de gebruiker de temperatuur regelen en de kwaliteit van de binnenlucht garanderen. Dit zelfregulerende slimme raam is programmeerbaar en kan worden aangesloten op het gecentraliseerde beheersysteem van een gebouw.

De Polyclose beurs brengt sinds 1991 om de twee jaar de grootste spelers in aluminium, architectuur, bouw en glas- en timmerwerk samen in wat wordt beschouwd als het grootste evenement in de Benelux voor toegangsinstallaties voor deuren en ramen, gevels en zonwering.
Op de laatste editie in 2018 kwamen meer dan 14.000 mensen naar Gent om de nieuwe innovaties en optimalisaties te bewonderen, gedemonstreerd door de grootste merken van de bovengenoemde sectoren. Het is dus een slimme zet voor WICONA om deze nieuwste duurzame oplossingen te introduceren.

Ontdek onze duurzame oplossingen op de stand No. 1300 van WICONA.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details