Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Van cybercriminaliteit  tot brandwerendheid
Op Security Essen kunnen bezoekers ook deelnemen aan een uitgebreid nevenprogramma met forums en themadagen.

Van cybercriminaliteit tot brandwerendheid

Praktijkgerichte forums en themadagen rond actuele kernpunten

Van 20 tot en met 23 september is de Messe Essen dé ontmoetingsplaats voor wie op zoek is naar innovatieve producten en oplossingen op het vlak van beveiligingstechnologie en -dienstverlening. Nu de maatregelen door COVID-19 afgenomen zijn, kunnen de organisatoren opnieuw een live editie van de internationale vakbeurs Security Essen voorstellen. Vaklui kunnen er de innovaties op de beursvloer ontdekken en tegelijk deelnemen aan een uitgebreid nevenprogramma. Tijdens verschillende forums gaan experts uit de branche dieper in op de actuele uitdagingen en oplossingen. Ook voor de toekomstige generatie én bezoekers uit de Benelux staan speciale themadagen op de agenda.

Forums

Security Essen is al meer dan 40 jaar de toonaangevende vakbeurs voor civiele veiligheid en op die manier ook hét evenement voor het uitwisselen van kennis. Op de nieuwe Digital-Networking-Security Conferentie, die in samenwerking met het magazine ‘kes’ gedurende de eerste twee beursdagen georganiseerd wordt, zullen experts presentaties geven rond actuele aandachtspunten, belangrijke links tussen bedrijfs- en IT-beveiliging, wettelijke voorschriften en voorbeelden uit de praktijk. 

Tijdens verschillende seminars gaan experts dieper in op actuele uitdagingen en oplossingen.

De sprekers van in totaal 14 lezingen gaan dieper in op verschillende thema’s. De titel van het seminarie van auteur Thomas Köhler is duidelijk: ‘Tussen cybercriminaliteit en cyberoorlog – waarom is cybersecurity een belangrijk thema voor bedrijven en organisaties?’

David Walkiewicz, directeur Test Research bij AV-TEST, spreekt over ‘DDOS-aanvallen via IoT-apparaten’ en Alex Wyllie, oprichter en CEO van IT-Seal, over het onderwerp ‘Next Level Security Awareness Training’. 

Dr. Holger Kaschner van de Duitse organisatie voor cyberbeveiliging (DCSO Deutsche Cyber-Sicherheitsorganisation) geeft deelnemers tips om kordaat en correct op te treden bij cyberaanvallen en Oliver Dehning, directeur van TeleTrusT AG Cloud Security, over het veilige gebruik van cloud-toepassingen.

Tijdens het Security Experts Forum in hal 6 presenteren en demonstreren exposanten dagelijks de nieuwste ontwikkelingen en informeren ze bezoekers op basis van hun ruime ervaring uit de praktijk. Preventie en bestrijding van brand staan dan weer centraal tijdens de 10 seminaries van het forum rond brandbeveiliging in samenwerking met het ‘Haus der Technik’ van Essen, dat op 22 en 23 september doorgaat in hal 7. Dirk Aschenbrenner, gezaghebber van Brandweer Dortmund, geeft in zijn presentatie een overzicht van de nieuwe technologieën, innovatieve producten en de ontwikkelingen in R&D. Christian Liebezeit van m-c-quadrat focust in zijn lezing op het gebruik van drones voor brandbeveiliging.

Themadagen

Security Essen kan rekenen op de belangstelling en aanwezigheid van veel beslissings­nemers, maar ook meerdere politici zullen er zijn. Zo hebben Herbert Reul en Mona Neubaur, die deel uitmaken van de regering van staat Nordrhein-Westfalen, aangekondigd dat ze tijdens de tweede dag een bezoek aan de beurs zullen brengen. Samen met Security Essen wordt voor het eerst de Behörden- & CSO-Tag georganiseerd, een evenement voor de veiligheidsverantwoordelijke en Chief Security Officer van openbare instellingen. In samenwerking met het BDSW – Bundesverband der Sicherheitswirtschaft – gaat op 20 september de dag van de opleiding en bijscholing (Tag der Aus- und Weiterbildung) door, een event voor studenten, stagiairs en mensen die zich bijscholen in de branche van de beveiliging. 

De deelnemers kunnen er waardevolle contacten leggen en toekomstige werkgebieden ontdekken. Op 21 september kunnen bezoekers uit België, Nederland en Luxemburg tijdens een speciale Benelux-dag netwerken en deelnemen aan een vakgericht forum.  

Meer informatie rond de beurs en het nevenprogramma via: www.security-essen.de.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details