Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veelzijdige, flexibele allrounders voor frameloze beglazing
Het standaard assortiment punthouders.

Veelzijdige, flexibele allrounders voor frameloze beglazing

Jubilerend bedrijf biedt gevarieerd programma punthouders

Met de RVS punthouders van Bohle voor glas creëer je snel en eenvoudig een frameloze beglazing voor onder meer gevels, balustrades en daken. De kleine en veelzijdige allrounders, ook wel glashouders genoemd, zetten op elegante wijze de toon voor glas en verdwijnen in visueel opzicht volledig naar de achtergrond. Bovendien volgen ze een stabiel ontwerp volgens DIN EN 1991-1-1 en staan ze garant voor een nauwkeurige verwerking. Op iedere plek, in elke situatie.

Punthouders als valbeveiliging bij een trap.

Bohle heeft standaard twee soorten punthouders in het programma. Allereerst biedt het 100 jaar jonge bedrijf (zie kadertekst) een starre variant. “Deze bestaat uit twee ronde schijven van 60 of 80 millimeter die op een draadeind worden gedraaid”, vertelt Frank Bouwman, general manager namens het vanuit Veenendaal opererende Bohle Benelux. “Daartussen is ruimte voor een glasplaat met een dikte van 10 tot 21,52 millimeter. In het geval van onze verstelbare punthouders daarentegen is het deel aan de muur aanzienlijk groter, omdat het uit twee helften bestaat. Hierdoor is het mogelijk het geheel middels een sleufgat naar alle kanten te verstellen. Ook de afstand tot de ondergrond is tot 5 millimeter flexibel aan te passen. Zélfs nadat de beglazing is aangebracht.”

Beursstand van Bohle uit de jaren ’30 van de vorige eeuw.

Voor trapleuningen

Punthouders zijn uitermate geschikt voor de zijdelingse montage van glazen panelen. Dit maakt ze tot een populaire oplossing voor glasplaten die dienen als trapleuning en combinaties van trap- en galerijbeglazing. Het ontwerp van de punthouders van Bohle zorgt bovendien voor een doorslaggevend voordeel tijdens de installatie ervan: de afstand tussen de ruit en de traptrede is enigszins variabel en kan gemakkelijk aan de omstandigheden worden aangepast. 

Voor glazen balustrades

Punthouders worden een bijzondere blikvanger wanneer ze worden gebruikt als doorvalbeveiliging. Zowel voor binnen- als buitentoepassingen. In vergelijking met een massief balustradeprofiel hebben de punthouders van Bohle vooral een visueel voordeel. En dat heeft alles te maken met het kleine formaat en de alleszins discrete verschijning van het product.

Beursstand van Bohle anno 2023. (Beeld: Napoleone/AndyBuchwald)

Installatie en uitvoering 

Om een goede montage van punthouders te realiseren, is de ondergrond essentieel. Dit bepaalt het benodigde bevestigingsmateriaal voor de montage. “Het afstandsdeel is via een sleufgat aan de ondergrond bevestigd”, vervolgt Bouwman. “Daardoor kunnen onnauwkeurigheden tijdens het boren zonder problemen worden gecompenseerd. Vervolgens kan de monteur de ruit plaatsen en het voorste deel door een gat in het glas op de basis schroeven.” De punthouders worden uit voorraad geleverd in 304 en 316 kwaliteit RVS. Op aanvraag zijn speciale maten en RAL-kleuren mogelijk. 

Glasdikte is bepalend

De RVS punthouders van Bohle zijn tot slot erg veelzijdig. Ze zijn geschikt voor gehard veiligheidsglas en voor gelaagd veiligheidsglas met een dikte van 10 tot 21,52 mm. “Doorslaggevend is de juiste keuze van de inzetstukken voor de gewenste glasdikte”, legt Bouwman uit. “Deze zijn in de meeste gevallen vervaardigd uit hoogwaardig PVC.” Met de juiste punthouder kunnen zelfs overspanningen tot 2.500 mm met een glashoogte van 1.300 mm worden gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details