Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Veiligheid hoeft niet lelijk te zijn

Veiligheid hoeft niet lelijk te zijn

Wie op de steeds strengere eisen ten aanzien van veiligheid wil blijven inspelen, moet continu blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, maar evenzeer in het uitvoeren van testen. Zo heeft Xinnix tijdens de laatste brandtest het eerste magnetische anti­paniekslot met EI130 certificatie op de markt gebracht. Dat houdt in dat het slot voldoet aan alle brandwerende normen voor België, die bovendien ook over heel Europa gebruikt kunnen worden. Bij deze wereldprimeur gaan veiligheid en esthetiek hand in hand.

Xinnix ontwerpt, creëert en produceert gepatenteerde deursystemen, die volledig vlak liggen met de wand: geen zichtbare omlijsting noch scharnieren of andere ongelijkheden te zien. “We leveren systemen voor gewone draaideuren, maar ook brandwerende en akoes­tische deuren én schuifdeuren – standaard of op maat – voor zowel de hedendaagse, strakke interieurs als moderne landelijke omgevingen in woningen en appartementen, maar ook voor integratie in kantoorgebouwen en andere projecten”, zegt zaakvoerder Chris Vermeulen. “Ze bestaan uit voorgelakte aluminium frames en worden standaard geleverd met een rubber­dichting, onzichtbare 3D-regelbare Xinnix-scharnieren en een magnetisch slot.”

Eerste magnetische antipaniekslot met EI130 certificatie

Xinnix zet fors in op de ontwikkeling van nieuwe innovatieve systemen en de optimalisatie van bestaande producten. Het komt er niet alleen op aan esthetische producten te leveren, ze moeten ook voldoen aan de nodige eisen, bijvoorbeeld op vlak van veiligheid, brandwerendheid en akoestiek. Zo werd de afgelopen jaren onder meer fors geïnvesteerd in verschillende testen voor gecertifieerde deuren voor brandwerende en akoestische toepassingen.

De firma behaalde een certificaat (EI1 30) voor brandwerende binnendeuren tot 3 meter hoog in combinatie met een grote variëteit aan deurbeslag, waardoor het mogelijk is om elk type onzichtbare deurdranger toe te passen in combinatie met anti-panieksloten, meerpuntssloten of elektrische vergrendelingen. Bovendien onderging het beslag duurzaamheidstesten met cycli van 200.000 open- en sluitbewegingen.

De vluchtrichting bepaalt de keuze van het slot, niet de draairichting van de deur.

 

“Tijdens onze laatste test in september hebben we een dubbele brandwerende deur succesvol getest gedurende 45 minuten (EI145). In die deurcombinatie werd tevens een magnetisch antipaniekslot getest, een type slot dat voornamelijk gericht is op openbare gebouwen, hotels, ziekenhuizen, …. Dit slot ontgrendelt in geval van paniek een volledig gesloten deur door het gebruik van de deurkruk”, legt Vermeulen uit. “Dit antipaniekslot werd getest in een dubbele Xinnix-deur en kan dus voor zowel enkele als dubbele brandwerende en niet-brandwerende deuren gebruikt worden. Het is meteen wereldwijd het eerste magnetische antipaniekslot met EI130 certificatie, dat de esthetiek van de magneetsloten met de veiligheid voor panieksituaties combineert. Een veilige oplossing mag er immers ook aantrekkelijk en elegant uitzien.”

Leverbaar uit voorraad

Xinnix houdt de sloten, voorzien van een RVS voorplaat, op voorraad. Bij de keuze van een dergelijk slot komt toch wat denkwerk kijken. Een bestelling van het correcte slot wordt immers bepaald door de vluchtrichting (Type A of Type B volgens tekening) en niét door de draairichting van de deur. In de vluchtrichting kan je immers zowel een links- als een rechtsdraaiende deur hebben. De vluchtrichting geeft de zijde aan waar de kruk het slot volledig ontgrendelt. Om het slot te laten functioneren heeft de deur een kruk met gedeelde krukstift of een vaste knop-krukcombinatie met wisselstift nodig. Deze worden op bestelling door Xinnix meegeleverd.  

POLYCLOSE – STAND 1282

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details