Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voor ieder project een passend schuif- en  vouwdeurbeslag of railsysteem:

Voor ieder project een passend schuif- en vouwdeurbeslag of railsysteem:

‘Onze klanten hoeven nooit meer ‘nee’ te verkopen’

Henderson Nederland is sinds 1965 actief op de Nederlandse markt als specialist in technisch hoogwaardige en duurzame schuif- en vouwdeurbeslagen en railsystemen. Naast de standaardproducten die bij onder meer de ijzerwaren- en bouwmaterialenhandel, doe-het-zelfzaken, bouwmarkten en webshops op voorraad liggen, is het bedrijf ook steeds meer betrokken bij bijzondere projecten. “Recent pasten we zelfs een deel van onze organisatie hierop aan”, vertelt René van den Biggelaar, Business Unit Manager bij Henderson Nederland. “Diverse medewerkers breidden hun kennis uit en we ontwikkelden een intern programma, waardoor wij niet alleen onze eigen klanten, maar ook architecten, aannemers én eindgebruikers van A tot Z kunnen begeleiden.”

“Samen met onze klanten brengen wij graag de behoefte van de architect en/of eindgebruiker in kaart”, vertelt Van den Biggelaar. “Op basis van hun wensen en eisen, het gebruikersprofiel, de omgevingscondities én het beschikbare budget selecteren we graag de best passende producten voor ieder project. Dit kunnen standaardproducten zijn, maar naar wens kunnen we ook producten modificeren. Dat dit door de markt op prijs wordt gesteld, bewijzen de vele projecten die we inmiddels hebben uitgevoerd.”

qo-hotel-amstelkwartier-kopieren

Henderson Nederland ontwierp en produceerde speciale profielen voor de luiken rondom het QO hotel (hotel Amstelkwartier) in Amsterdam.

 

Als voorbeeld noemt hij het Amphia Ziekenhuis in Breda, waarvoor Henderson Nederland 450 van de 527 eenpersoonskamers heeft voorzien van een speciaal schuifdeurbeslag. “Gekozen is voor ons zelfsluitende Sirocco-beslag, waarmee de schuifdeuren tussen kamers en badkamers zelfstandig en zonder motor sluiten.” Omdat via de schuifdeur niet alleen patiënten en verplegend personeel maar soms ook complete ziekenhuisbedden verplaatst moeten worden, was een grote doorgang – en dus een langer railprofiel – gewenst, vertelt Van den Biggelaar.  “Ook integreerden we een speciale tussenstop in het systeem, waardoor de deur bij ‘gewone’ toegang niet volledig geopend hoeft te worden.”

kunstlaan-brussel-opbouw-kopieren

In het project op de Kunstlaan in Brussel gaan dankzij de projectspecifieke oplossingen van Henderson Nederland esthetiek en gebruiksgemak hand-in-hand.

 

Het klantspecifieke Sirocco-systeem is uitvoerig getest in het Amphia Ziekenhuis. Waar nodig zijn nog enkele optimalisaties doorgevoerd, waarna het complete beslagconcept is samengesteld, geproduceerd en gemonteerd. Een tweede projectvoorbeeld betreft het QO hotel (hotel Amstelkwartier) in Amsterdam. Dit hotel is rondom voorzien van elektrisch aangedreven en geïsoleerde luiken. Deze luiken openen en sluiten automatisch op basis van het buitenklimaat en de zoninstraling, waardoor warmteverlies of juist oververhitting van de hotelkamers wordt voorkomen. Henderson Nederland ontwierp en produceerde speciale profielen hiervoor, vertelt Van den Biggelaar. “Bovendien pasten we ons Evolve-beslag projectspecifiek aan. Zo zijn de firmware en het model van de motor aangepast, waardoor de luiken geruisloos openen en sluiten.”In Cadzand worden dit jaar grote, luxe villa’s opgeleverd (project Blanke Top – The Residence), die aan de buitenzijde worden voorzien van hoogwaardige zonwering. “Vanwege de ligging aan zee werden hoge eisen gesteld aan het beslag, dat niet mag corroderen. Om de bestendigheid van het Soltaire 250 beslag aan te tonen, hebben wij een testopstelling geplaatst die een jaar lang is blootgesteld aan alle lokale omstandigheden. De opdrachtgever was hier zo tevreden over, dat het beslag ook is toepast.”

Tot slot is Henderson Nederland betrokken bij een project in Brussel, waarvoor de architect golvende, ijzeren en zonwerende vouwgordijnen voor de buitengevel ontwierp. “Voor dit project hebben we een duurzaam alternatief uitgewerkt en in een mock-up gepresenteerd, dat de look & feel van de architect nauw nadert”, aldus Van den Biggelaar. “Bovendien pasten we ons standaard beslag voor vouwdeuren aan, waardoor een optimale esthetiek én gebruiksgemak nu perfect hand-in-hand gaan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details