Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vooruitblik aluplast op Fensterbau Frontale 2024

Vooruitblik aluplast op Fensterbau Frontale 2024

Systeemaanbieder aluplast neemt opnieuw deel aan de Fensterbau Frontale in Neurenberg. Van 19 tot 22 maart 2024 kunnen bezoekers in hal 5, stand 241, kennismaken met de nieuwste producten en innovaties van de fabrikant van PVC-U-profielen. De focus zal liggen op het neo-platform, dat werd ontwikkeld met klanten voor klanten en de meest succesvolle nieuwe productlancering van de afgelopen jaren is.

“We zijn verheugd om opnieuw deel te nemen aan de grootste beurs in onze sector en om bezoekers te tonen hoe ze zich optimaal kunnen positioneren voor de toekomst”, zegt Patrick Seitz, Managing Director van aluplast GmbH.

Het neoplatform is het middelpunt van de beurs. Het bestaat uit een reeks basisprofielen, die gecombineerd kunnen worden met tal van compatibele profielen om volledig verschillende en op maat gemaakte ramen en deuren te creëren. Voor de raamfabrikant betekent dit een hoge veelzijdigheid bij een lage complexiteit. “Wij waren een van de eerste systeemaanbieders op de markt die kozen voor de platformstrategie. Het is ons concept voor de toekomst”, legt Patrick Seitz uit. “De platformstrategie maakt een efficiënte organisatie van het productassortiment, minimale voorraadvorming en maximale variantie mogelijk.”

neo uitgebreid: bekijken, vooruitgaan en meer

Op de beurs presenteert aluplast nieuwe en gevestigde neoproducten zoals energeto neo, ideal neo en de smart-slide neo schuifdeur. neo view zal voor het eerst te zien zijn. Gerealiseerd als een element van vloer tot plafond met zeer smalle doorkijkjes zorgt het voor meer licht en transparantie in de ruimte. neo view is ideaal voor moderne architectuur en biedt een onbelemmerd zicht naar buiten.

Daarnaast presenteert aluplast neo advance, een robuust raam dat een hoge mate van stabiliteit en veiligheid biedt. Het is bijzonder geschikt voor gebouwen die hoge eisen stellen aan geluidsisolatie en inbraakwerendheid. Bezoekers kunnen zich tevens verheugen op een nieuwe presentatie die ze in eerste instantie niet zouden associëren met de aanbieder van het Badense profiel. 

Een bijdrage aan de groene transformatie in de raamindustrie

Een bijzonder kenmerk van het neo-platform is de duurzaamheid: alle energeto® neoprofielen zijn volledig recyclebaar en kunnen worden verwerkt tot nieuw basismateriaal voor de productie van ramen. Het verminderde gebruik van staal minimaliseert ook de CO2-voetafdruk van het systeem. Deze gesloten materiaalkringloop is een sterk verkoopargument dat meer onder de aandacht van de eindklant moet worden gebracht, benadrukt Patrick Seitz.

“Wij zijn bereid om profielen van gerecycled materiaal te gebruiken, daarom tonen we op de beurs ook een prototype van het 100% raam. Helaas beschikt de industrie niet over voldoende gebruikt materiaal, hoewel het recyclagepercentage voor ontmantelde oude PVC-ramen erg hoog is.” 

Om dit probleem op te lossen, biedt aluplast zijn klanten verschillende opties. Het bedrijf is een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf en heeft bij zijn klanten inzamelpunten opgezet waar oude ramen gemakkelijk kunnen worden ingeleverd.

“We zijn trots op ons neo-platform en de positieve feedback die we tot nu toe van onze verwerkers hebben ontvangen. Zoals aluplast bekend staat in de industrie, staan we niet stil. We werken continu aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van onze systemen. Daarom nodigen we alle bezoekers van Fensterbau Frontale van harte uit om ons te bezoeken op onze stand en onze producten met eigen ogen te komen bekijken. Of u nu een nieuwe of bestaande klant bent, aluplast heeft altijd iets interessants te bieden. De toekomst is neo!” besluit Patrick Seitz.    

Hal 5 Stand 241

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details