Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vouwdeursystemen met meerwaarde

Vouwdeursystemen met meerwaarde

Een vouwdeursysteem zonder storende elementen in de gevel? Met ononderbroken vrij zicht en een vrije doorgang? Met Centor is het al jaren mogelijk. Het vouwdeursysteem dat al eens de prestigieuze Reddot Design Award won, biedt nu nog meer toepassingsmogelijkheden.

Rob van Baars, commercieel manager bij Burghouwt, over Centor: “Het bovenhangend E3-beslag van het Centorsysteem staat meer maximale hoogte toe, meer maximale breedte en een hoger maximaal deurgewicht. Dat zorgt voor extra vrijheid aan de gevel. Dat het Centor E3-beslag in recente tests nog beter scoort dan voorheen, daar profiteren opdrachtgevers en gebruikers van. Dankzij de uitkomsten van de nieuwe tests kunnen de maximale specificaties van het vouwdeursysteem naar boven toe worden bijgesteld. Bij het E3-beslag gaat de maximale hoogte voor het Centor-vouwdeursysteem van drie meter naar 3,6 meter. De maximale breedte neemt met 20 centimeter toe tot 1,2 meter. Het maximale toegestane deurgewicht stijgt eveneens – van 100 naar maar liefst 115 kilo.” Mocht dit nog niet voldoende zijn dan biedt de E4 uitvoering mogelijkheden. De maximale hoogte is daarbij zelfs 4 meter, de maximale breedte is 1,3 meter en het maximale toegestane deurgewicht zelfs 160 kg.

De groothandel levert het Centorsysteem met bovenhangend E3- en E4-beslag, of onderlopend met het F3-beslag.

 

Extra speelruimte voor eigen wensen en eisen

“Die nieuwe waardes bieden opdrachtgevers en gebruikers extra speelruimte om een pui toe te snijden op de eigen wensen en eisen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een gunstigere deurverdeling of de toepassing van triple glas.” En niet alleen de speelruimte met E3-beslag nam toe. Burghouwt complementeerde ook het dorpelprogramma voor Centor, met een nieuwe aluminium onderdorpel voor het binnenvouwende, onderrollende F3-beslag. Compleet met een speciale constructie in de onderdorpel voor de afvoer van (dweil)water naar buiten.

Het geheim van Centor

Anders dan bij gewone tuin- en terrasdeuren in een traditionele pui, vouwen Centor-deuren over een rail naar de uiterste randen van het kozijn waarbij de deuren compact samenvouwen. Zo ontstaat één naadloze vrije doorgang in de gevel. Met een Centor-pui gaan binnen en buiten ononderbroken in elkaar over. Het resultaat: extra ruimtebeleving en extra veel daglicht in het interieur. Centor-vouwdeuren kunnen naar binnen of naar buiten vouwen. De geleiding is onderhoudsarm, geruisloos en het systeem laat zich licht bedienen. Het systeem is wind- en waterdicht en makkelijk nastelbaar. Centor-vouwwanden zijn geschikt voor woningen, bedrijfs- en kantoorpanden, winkels en horeca. Het systeem kan ook worden ingezet als scheidingswand in interieurs.

Burghouwt levert Centor met twinpoint lock voor extra hoge deuren, kantschuiven of de zelfontwikkelde BA2000.

 

Bovenhangend en onderlopend

Burghouwt levert het complete Centor-vouwsysteem als pakket van geleiders, hang- en looprollen, scharnieren, sloten en kantschuiven. De groothandel levert het Centorsysteem met bovenhangend E3- en E4-beslag, of onderlopend met het F3-beslag. Dat laatste beslag biedt volop toepassingsmogelijkheden, aldus Van Baars. “Zware draagconstructies zijn niet nodig en het Centorsysteem kan met dit beslag ook worden gebruikt in puien met bovenlichten, in aanbouwen en in binnenpuien.” Met het onderrollende Centor-vouwsysteem is een deurenschema mogelijk tot zestien deuren van 1,00 meter breed, 2,70 meter hoog en 80 kilogram. Timmerfabrieken kunnen het Centorsysteem gebruiken voor hun eigen deuren. Burghouwt levert Centor met twinpoint lock voor extra hoge deuren, kantschuiven of de zelfontwikkelde BA2000. De BA2000 is een ’timmerfabriekvriendelijke’ sluiting die zich met een fraaie knopcilinder laat bedienen.

Verstandig bouwen met Burghouwt

Volgens Van Baars sluit het Centor-vouwdeursysteem naadloos aan op het credo van de groothandel: ‘Verstandig bouwen. Samen met Burghouwt’. “Wij zijn meer dan een traditionele groothandel. We leveren onze klanten niet alleen A-kwaliteit producten voor de bouw. We helpen hen vooruit en ondersteunen ze met producten die ook hen een impuls geven. Centor past in die filosofie. Bij de ontwikkeling hebben we zowel de architect, de timmerfabriek als de eindgebruiker in ons achterhoofd gehouden. Centor levert de architect bijzondere ontwerpmogelijkheden en de eindgebruiker meerwaarde in de vorm van een bijzondere ruimtebeleving. Goed om te weten is ook dat de E3 buitenvouwende uitvoering in Hout-Aluminium uit te voeren is. Burghouwt geeft hier graag nader advies over. De timmerfabrieken kunnen we ontzorgen met een systeemoplossing van hoge kwaliteit die eenvoudig te monteren is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details