Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Welke deuren isoleren zo goed dat de energierekening omlaag gaat?
De geïsoleerde buitendeur voorkomt dat warmte alsnog via de deur naar buiten vervliegt.

Welke deuren isoleren zo goed dat de energierekening omlaag gaat?

Stijgende energieprijzen en een steeds groter wordend klimaatprobleem zijn voor veel woningeigenaren reden om hun woning te verduurzamen. Steeds meer bewoners investeren in zonnepanelen en een hybride cv-ketel, maar het is nu ook mogelijk om te kiezen voor een geïsoleerde buitendeur. Hiermee wordt voorkomen dat de warmte alsnog via de deur naar buiten vliegt. Met de isolerende Next voordeuren en Next achterdeuren van Skantrae wordt het verduurzamen van je huis nog gemakkelijker gemaakt!

De isolerende buitendeuren zijn een goede ontwikkeling, volgens Rianne Lunenborg, Marketing Manager Doors bij Skantrae, omdat de deuren samen meer dan vier vierkante meter geveloppervlak in beslag nemen. “Om voor elke woning en elke woonstijl een optimaal isolerende deur te kunnen leveren, hebben wij gezocht naar een hightech isolatiepaneel waarmee zowel strakke en moderne als tijdloze, landelijke én klassieke deuren gerealiseerd kunnen worden.”

Het verschil met een normale deur zit niet aan de buitenkant, maar juist in de isolerende kern, vertelt ze. “Een lichtgewicht buitendeur met een hoge isolatiewaarde, die minder gevoelig is voor weersomstandigheden en daardoor ook minder onderhoud vraagt. Dankzij Skantrae is dit niet langer toekomstmuziek, maar werkelijkheid!”

“Met de NEXT voordeuren en NEXT achter­deuren introduceren wij nu dé nieuwe standaard in deurtechniek. Wat onze buitendeuren met name uniek maakt, is de geavanceerde plaatconstructie. Hierdoor ontstaat niet alleen een grote ontwerpvrijheid, maar worden ook problemen als tocht, krimp- en zwelgedrag doeltreffend ondervangen. Het gebruik van hele panelen zorgt voor een veel grotere basissterkte. In combinatie met onze hang- en sluitwerkpakketten en ons isolatie- en veiligheidsglas wordt de isolatie bovendien naar het allerhoogste niveau getild.”

Op het gebied van wooncomfort, duurzaamheid, onderhoud en verwerking laat NEXT de massief houten deur ver achter zich. (Beeld: Marjon Steenbergen)

Lager energieverbruik, maximaal wooncomfort

Alle NEXT buitendeuren zijn opgebouwd uit een isolerende kern met aan weerszijden 100% FSC® meranti multiplex en een aluminium tussenlaag. De kern omvat een XPS hardschuimvulling die drukvast, vochtbestendig en licht van gewicht is en een lage U-waarde garandeert, aldus Lunenborg. 

“Dit resulteert niet alleen in een lager energieverbruik, maar ook in een maximaal wooncomfort. De hal is niet meer koud. De aluminium tussenlagen dragen bij aan een zeer hoge vormstabiliteit van de deur, waardoor eventueel krimp- en zwelgedrag en daardoor klemmende deuren niet meer aan de orde zijn. Hierdoor kan flink bespaard worden op onderhoud. Het gebruik van hele panelen zorgt bovendien voor een uniforme houtnerftekening, wat de esthetiek van de deuren absoluut ten goede komt!”

Aan alles gedacht

Dankzij het lage gewicht van de deur, is deze makkelijk af te hangen door de vakman. “Daarnaast ontzorgen we de vakman met een ruim assortiment deuren, beslag en ondersteunende services zoals digitale tools”, aldus Lunenborg. “Hierdoor kunnen zij hun klanten nog beter informeren, inspireren en keuzes laten maken uit ons assortiment afbouwproducten.”

Met het hightech isolatiepaneel kunnen zowel strakke en moderne als tijdloze, landelijke én klassieke deuren gerealiseerd worden.

Gemak én veiligheid in optima forma

Alle NEXT buitendeuren zijn getest volgens de KOMO-richtlijnen. Bovendien wordt standaard 10 jaar garantie op de voordeuren en achterdeuren afgegeven. “Qua prijs en uitstraling zijn de buitendeuren zeer vergelijkbaar”, benadrukt Lunenborg. “Op het gebied van wooncomfort, duurzaamheid, onderhoud en verwerking echter laat NEXT de massief houten deur ver achter zich.” 

Dankzij de hang- en sluitwerkpakketten kunnen bewoners hun isolerende voordeuren en achterdeuren ook snel, goed en veilig afsluiten. Kortom: aan alles gedacht!”

Isolatieglas 

Skantrae kiest voor kwaliteit, comfort en veiligheid. Daarom bestaat het glasassortiment volledig uit isolatieglas. “Dit glas bestaat uit twee glasplaten met een spouw ertussen”, aldus Lunenborg. 

“Deze spouw is gevuld met droge lucht en heeft een isolerende werking. Ook dit heeft een gunstige invloed op de energierekening en het wooncomfort. Bovendien heeft dubbelglas een geluidsisolerende werking. In het geval van glas-in-lood wordt het glas ingebouwd in het isolatieglas, waardoor ook hier duurzaamheid, uitstraling en comfort naar het hoogste niveau worden getild.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details