Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Welke dorpels komen in beeld bij deur- en kozijnfabrikanten?
De hefschuifdorpel van MACO Benelux is weer- en windbestendig. (Beeld: Wilfred Chevalking)

Welke dorpels komen in beeld bij deur- en kozijnfabrikanten?

Sterk, vormvast, een lage U-waarde, licht van gewicht en eenvoudig te monteren: het is niet voor niets dat de dorpels van MACO Benelux gretig aftrek vinden onder deur- en kozijnfabrikanten. Het nieuwe concept gaat hierbij zelfs een stap verder, door een effectieve isolatie tegen warmte-verlies naar buiten en een verbeterd vlak design te combineren met een hoogwaardige en duurzame afwerking.

MACO Benelux is één van de twaalf vestigingen van het Oostenrijkse Mayer & Co Beschläge GmbH; een familiebedrijf en wereldleider in de ontwikkeling en productie van beslagsystemen voor (draaival)ramen, deuren en schuifdeuren. “Vanuit ons logistieke centrum in Zelhem leveren wij totaaloplossingen voor de woningbouw en utiliteit”, vertelt Koen Vossers, Productspecialist bij MACO Benelux. “Ons ruime assortiment omvat niet alleen uitgebreid geteste en gecertificeerde beslagoplossingen voor houten en kunststof systemen, maar ook bijbehorende deurgarnituren, deursloten, scharnieren en dichtingen. Populair zijn bovendien onze dorpels, die volledig in eigen beheer in Zelhem geproduceerd worden.” 

Deur- en kozijnfabrikanten krijgen een compleet gemonteerde dorpel geleverd, die zij heel eenvoudig en in één keer goed onder het kozijn kunnen monteren.

In één keer goed

Hierbij maakt MACO Benelux bijvoorbeeld gebruik van een machinepark met twee CNC-machines, die de dorpelprofielen en neuten alvast voorbewerken en voorzien van boorgaten. “MACO GFK dorpelsystemen biedt oplossingen voor binnen- en buitendraaiende deuren, draaivalramen en hefschuif-systemen. Aan de basis van onze dorpels ligt een dam van 42 en 47 mm met een maximale lengte van 5,80 m. Deur- en kozijnfabrikanten kunnen de dorpel selecteren op basis van onder andere flexibiliteit, voorraad, montage, levertijd en gemak. Vervolgens krijgen zij een compleet gemonteerde dorpel geleverd, die zij heel eenvoudig en in één keer goed onder het kozijn kunnen monteren.” 

De MACO dorpel heeft zijn goede eigenschappen onder meer te danken aan het feit dat deze mede gemaakt wordt uit een glasvezelversterkt basisprofiel met een hoogwaardige afwerking.

Strak, glad en uitstekend isolerend 

De dorpels van glasvezelversterkt kunststof zijn KOMO-gecertificeerd en worden continu doorontwikkeld, op basis van eigen inzichten en klantwensen. “Zo waren bijvoorbeeld bij draaivalramen de groefjes in onze dorpels niet altijd wenselijk, vertelt Vossers. “In plaats hiervan hebben wij een nieuwe dorpel uitgeëngineerd, met een zeer strakke en zwart matte afwerking. De kamer onder de dam is bovendien gedicht, waardoor de dorpel nog steviger is. Daarnaast hebben we nu de mogelijkheid om de dorpels extra te isoleren. Hiervoor maken wij gebruik van speciaal op maat gemaakte isolatiestroken.”

Hoogwaardige oppervlakteafwerking

De belangrijkste wijziging is echter de nieuwe afwerking, die nóg strakker en sterker is en die glasvezels of andere oneffenheden duurzaam maskeert. “Doordat we de afwerking ook gelijk hebben doorgevoerd voor onze hefschuifdorpels, wordt ook hier een hoogwaardige en uniforme kleur gewaarborgd”, aldus Vossers. “Omdat de afwerking uitstekend weersbestendig is, krijgen UV-straling, vorst of hitte geen kans om de dorpels aan te tasten. Hierdoor kunnen eindgebruikers nóg langer van hun mooie deur- of hefschuifdorpel genieten.”

Online besteltool

De nieuwe deurdorpels van MACO Benelux kunnen eenvoudig online ingetekend en besteld worden via de MACO besteltool op www.macodorpel.nl. Vanuit deze besteltool worden ook de CNC-machines rechtstreeks aangestuurd, waardoor fouten door communicatieruis niet aan de orde zijn, aldus Vossers. “Voor alle standaardbestellingen geldt: vandaag besteld, is in de meeste gevallen binnen vijftien werkdagen geleverd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details