Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Wie wint de Reynaers Projectprijs 2021? Breng vandaag nog jouw stem uit!

Wie wint de Reynaers Projectprijs 2021? Breng vandaag nog jouw stem uit!

Tekst: Lieke van Zuilekom  |  Beeld: Reynaers Aluminium

Op 31 mei is de verkiezing voor de 23e Reynaers Projectprijs gestart. Dit jaar kwamen maar liefst 92 projectinzendingen binnen, waaruit de vakjury tien projecten selecteerde. Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager bij organisator Reynaers Aluminium is trots dat architecten zo creatief omgaan met aluminium. Ook prijst hij de technische kennis van de gevelbouwers. 

“Architecten en gevelbouwers dagen ons uit om steeds weer onze grenzen op te zoeken en systemen en diensten verder te verbeteren. Samen maken we gebouwen waar mensen willen wonen, werken en recreëren. De 92 projecteninzendingen die bij ons binnenkwamen, zijn hier prachtige visitekaartjes van.”

Architectuur, kozijnkeuze en maatschappelijke impact

Van der Looij maakte samen met Caroline Kruit (uitgever, hoofdredacteur en docent aan de Academy of Architecture), Bart de Groof (architect bij Tenback de Groof en winnaar van 2019), Paul Cristian Fucarev en Marijn de Mheen (beiden bestuurslid van studievereniging voor architectuur AnArchi van TU/e) deel uit van de vakjury. 

Samen beoordeelden zij de ingezonden projecten op architectuur, kozijnkeuze in relatie tot architectuur (profiel, raster, kleur, totale compositie) en maatschappelijke relevantie of impact. Dit leidde tot de volgende genomineerden, in willekeurige volgorde.

Kies jouw favorieten

Om je te helpen bij je nominatie, zijn de tien projecten professioneel in beeld gebracht op foto, in video en in een uitgebreid achtergrondartikel. Niet alleen de architect licht zijn project toe, ook architectuurcriticus Jeroen Junte geeft zijn visie. Op basis van foto, video en artikel kun je stemmen op je favoriete top 3. Het project met de meeste stemmen, wint de projectprijs 2021. Stemmen kan nog tot en met 2 juli.

Goed architectuurdoel

Om het brede perspectief van architectuur te ondersteunen, doneert Reynaers Aluminium ook dit jaar weer 2.500 euro aan een goed architectuurdoel, dat in overleg met de winnaar wordt gekozen. Bart de Groof, de winnende architect van 2019, koos voor Stichting Home Plan; een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en zuidelijk Afrika.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details