Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Wrappen werkt sneller dan schilderen

Wrappen werkt sneller dan schilderen

Gevels beplakken met hoogwaardige folie gebeurt steeds vaker, vooral bij renovatieprojecten. Dit geeft een strakkere afwerking dan schilderwerk, nauwelijks onderhoud, kleurechtheid zelfs bij blootstelling aan UV-licht én 10 jaar garantie!

“Noem ons maar gevelverfraaiers in hart en nieren”, vertelt Henk de Bruin, directeur van Holland Geveltechniek, totaalleverancier van kwalitatief hoogwaardige geveloplossingen. Het bedrijf renoveert gevels met behulp van folie, oftewel wrappen. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Avery Dennison, producent en leverancier van de folie. Holland Geveltechniek werkt in Nederland en daarbuiten.

Voordelen

Holland Geveltechniek

Wrappen werkt sneller dan schilderen, het is duurzaam en zowel binnen als buiten toepasbaar. Bovendien vervaagt de kleur niet in het zonlicht waardoor een garantie van 10 jaar op kleurechtheid en hechting gegeven wordt. Ook is nauwelijks onderhoud nodig.

De Bruin: “En het eindresultaat mag er zijn. Alles is in één keer gedekt en een verweerd pand oogt weer als nieuw. Strakker dan schilderwerk. Daarbij komt nog dat wij duurzaam werken en geen stof en vuil veroorzaken.” Avery heeft eveneens een Color Match Service waarmee een gevel helemaal aangepast kan worden aan de corporate identity van een bedrijf. On demand printen op folie kan ook. “Dit betekent dat je er zelfs teksten in kunt plaatsen en op je gebouw kunt plakken”, voegt De Bruin nog toe.

Opvallende projecten

Holland Geveltechniek

Onlangs heeft de firma enkele opvallende projecten afgerond, zoals het Hilversum XL office, het vroegere Veronicakantoor. Het ouderwets uitziende pand stond al lang leeg. Dankzij wrapping heeft dit gebouw in een paar weken tijd een complete make-over ondergaan. De oude blauwe binnen- en buitenkozijnen kregen met façade-folie van Avery een moderne antraciet-kleur. Waardoor de gevel in no-time een totaal andere look en feel kreeg. Aan de binnenzijde is de witte entreehal met folie helemaal zwart gemaakt. Het duurde dan ook niet lang voordat het pand volledig verhuurd was. Datzelfde geldt voor RIV Republic Building in Rotterdam. Daarbij gaat het om twee voormalige kantoorgebouwen die nu tot appartementen getransformeerd worden. Daarvan zijn de buitengevels gewrapt in zwarte folie.

De Bruin: “Een huzarenstukje omdat het om 10 verdiepingen gaat, waardoor onze monteurs op tientallen meters hoogte hun werk moesten doen. Secuur werk. Gelukkig zijn zij door hun training zeer bedreven in het aanbrengen van de folie. En hoewel zij constant onder tijdsdruk werken leveren zij altijd tijdig op.”

Dan is er nog de grote showroom van Peugeot in Bergschenhoek waarvan Holland Geveltechniek de buitengevel volledig in donkerblauwe facade-folie heeft gewrapt. En tot slot de Stadsbibliotheek in Delft. “Daar hebben we binnen de blauwe glazen panelen en oranje liften behandeld met goudkleurige folie. Kortom, wrappen biedt een enorme diversiteit aan mogelijkheden! En door onze ervaring met deze werkzaamheden blijven de klanten terugkomen”, aldus De Bruin.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details