Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zelfklevende tapes voor een efficiënte montage van scheidingswanden in kantoren
De zelfklevende tesa® tapes worden gebruikt voor de montage van scheidingswanden. Ze onderscheiden zich onder meer door hun grote kleefkracht en zeer hoge aanvangshechting.

Zelfklevende tapes voor een efficiënte montage van scheidingswanden in kantoren

Veel werknemers klagen tegenwoordig over het lawaai in hun werkomgeving. Daardoor kunnen ze zich moeilijker concentreren en dat heeft gevolgen voor de productiviteit. Glazen scheidingswanden zijn een ideale oplossing om fraaie, maar ook functionele wandsegmenten te realiseren. Voor een strakke en vlekkeloze afwerking van deze transparante materialen worden ook zelfklevende tapes gebruikt. Zo ontwikkelde tesa® een innovatieve reeks dubbelzijdige zelfklevende tapes: tesa® ACXplus. Deze tapes zijn gebaseerd op een krachtig acryl systeem, dat betere resultaten levert dan de meeste conventionele bevestigingsmethoden zoals silicone of vloeibare lijm.

Voor een snelle en eenvoudige montage en een optimaal uiterlijk worden scheidingswanden vaak opgebouwd uit glas verkleefd met een aluminium frame. Ze kunnen ook bestaan uit glas-op-glas verbindingen om ze zoveel mogelijk onzichtbaar te maken. In toepassingen waar een hoge transparantie vereist is, zorgen de ultra-transparante tesa® ACXplus tapes voor een onzichtbare hechting op veel verschillende materialen, zoals glas, polycarbonaat, aluminium en meer.

Innovatieve hechtingsoplossingen

Er zijn veel redenen waarom dubbelzijdige tapes van tesa® beter zijn dan de meeste conventionele bevestigingsmethoden voor de glas-op-glas verbindingen en toepassingen met glas in een frame. 

“Onze zelfklevende tesa® tapes onderscheiden zich door hun grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, en hun zeer hoge aanvangshechting zonder hechtingsbevorderaar. Ze kunnen ook op een snelle en eenvoudige manier aangebracht worden, waardoor productiviteit en efficiëntie verbeteren. Er is immers geen droogtijd en extra werk om lijmresten te verwijderen. Bovendien is het een niet-giftige bevestigingsmethode, waarmee men op een onzichtbare en propere manier elementen met elkaar kan verlijmen”, stelt specialist Eric Deibel van tesa®.

“Deze tapes zijn uitstekend bestand tegen schokken, veroudering, UV-straling, temperatuurschommelingen, vochtigheid en chemicaliën. Ze zorgen voor een volledige afdichting zonder zichtbare voegen en beperken zo de verspreiding van geluid en geur. Oneffenheden in het oppervlak worden met de tape geëgaliseerd.”

Stof noch onzuiverheden tussen de glaspanelen

tesa® biedt een ruim assortiment ACXplus tapes met een totale dikte tussen 500 en 2000 µm, een drager uit vast of geschuimd acryl en een kleefmassa uit zuivere acryl. Ook de nieuwe transparante ACXplus 7058 Neutralized Edge is ideaal voor de esthetische afwerking van onder meer decoratieve glaspanelen en scheidingswanden. Deze tape zorgt ervoor dat er geen stof en onzuiverheden meer tussen de glaspanelen kunnen hechten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details