Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zo kies je dé perfecte deurmat op maat

Zo kies je dé perfecte deurmat op maat

Een deurmat op maat is een goede keuze als je een deurmat wilt kiezen die volledig aansluit bij je stijl. Als je kiest voor een deurmat op maat, dan is namelijk alles mogelijk. Maar dat is ook wat het zo moeilijk maakt! Hoe groot moet je deurmat op maat zijn en welk design kies je? Dit zijn vragen die waarschijnlijk door je hoofd zullen spoken. Gelukkig hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn, want hieronder geven we je aantal tips voor je ideale deurmat op maat!

Wil je een deurmat buiten of binnen?

De allereerste vraag die je jezelf zal moeten stellen is of je een deurmat buiten wilt of eerder binnen. Er zit wel degelijk een verschil tussen beiden. Voor een binnendeurmat kan je namelijk elk materiaal gebruiken, maar bij een buitendeurmat is het belangrijk dat je kiest voor vochtbestendig materiaal. Een kokosmat bijvoorbeeld niet aangeraden voor buiten. Hou hier rekening mee!

Daarnaast wordt er voor buiten ook vaker een droogloopmat gebruikt en voor binnen een schoonloopmat. Het verschil tussen beiden is dat een droogloopmat eerder vocht zal tegenhouden en een schoonloopmat vuil. De ideale optie is in vele gevallen om voor een mat te kiezen die zowel als schoonloop- dan als droogloopmat dient of je kan beiden matten op maat laten maken!

Hoe intensief zal de mat gebruikt worden?

Als je een deurmat op maat wilt laten maken, dan is het ook belangrijk om op voorhand te weten hoe intensief de mat zal gebruikt worden. Als je bijvoorbeeld een deurmat op maat wilt laten maken voor je zaak, dan zal deze erg intensief belopen worden. Het is belangrijk om dit te weten, om dat je aan de hand daarvan de beste materiaalkeuze kan maken. Een deurmat op maat dat erg intensief gebruikt zal worden, kan het best een borstelmat of spaghettimat zijn.

Hoe groot moet je deurmat op maat zijn?

Ook belangrijk om op voorhand aan te denken is het gewenste formaat voor je deurmat op maat. De maat bepaal je het best door de beschikbare ruimte af te meten, maar als je plaats genoeg hebt, dan is het een goed idee om vooral de lengte te benutten. Zo weet je zeker dat beide voeten op de mat belanden. Zorg er ook altijd voor dat je deurmat niet te klein is.

Hoe dik mag je deurmat zijn?

Naast het formaat is ook de dikte van belang. Hoe moet je de juiste dikte voor je mat kiezen? Hiervoor moet je rekening houden met je openslaande deuren. Je kan het best minimaal 3 millimeter tussenruimte aanhouden. Dit geldt natuurlijk niet als je van plan bent om de mat voor de deur te leggen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details