Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zonwerende raamfolies en onderhoudsvrije gevelfolies
Fred Kok met de 3M-Experience-Box (Beeld: Oscar van der Wijk – fotografie).

Zonwerende raamfolies en onderhoudsvrije gevelfolies

Het wordt steeds warmer in Nederland en hoe graag we ook van de zon genieten, hinderlijke schittering op ons beeldscherm en/of verkleuring van ons interieur en meubilair door UV-straling zijn uit den boze. Maar bovenal willen we een optimaal binnenklimaat creëren. 3M maak dit mogelijk met een zonwerende en metaalvrije raamfolie op basis van nanotechnologie, die een optimale balans tussen lichtdoorlatendheid en warmtewering garandeert. Bovendien ontwikkelde 3M een hightech en onderhoudsvrije gevelfolie voor vastgoedtoepassingen in het hogere segment.

Fred Kok is al 30 jaar eigenaar van allround signbedrijf Reclame & Design en op het gebied van folies premium dealer van 3M in Nederland. Afgelopen jaar is Kok bovendien gestart met Building Wrap, waarmee hij zijn kennis en ervaring met folies in binnen- en buitenreclame meeneemt naar het vastgoed.

Zonwerende raamfolie

“Wie gaat voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, kiest voor 3M”, benadrukt hij. “De oude, meest toegepaste raamfolies bevatten metaaldeeltjes die de zon reflecteren en een behoorlijk spiegelend
effect veroorzaken. Dat is niet meer van deze tijd. Bovendien verstoren de metaaldeeltjes de radiografische golven en bestaat er kans op corrosievorming. Daarom ontwikkelde 3M een nieuwe, zonwerende raamfolie op basis van nanotechniek.” 

Met deze raamfolie heeft 3M een uitstekende balans gevonden tussen maximale lichtdoorlatendheid en warmtewering. “In combinatie met de nanotechnologie reduceert de uit maar liefst 222 lagen bestaande folie bijna 50% van de binnentredende warmte, maar laat toch voldoende licht door. Dit is goed voor het binnenklimaat, gunstig voor het energiegebruik ten aanzien van airco’s en ook gunstig voor het energie­label. Bovendien blokkeert de raamfolie 99,9% van de schadelijke UV-straling, waardoor interieur en meubilair minder van kleur verschieten.
En niet geheel onbelangrijk: de folie veroorzaakt geen storingen op de ontvangst van mobiele telefoons, GPS en Wifi.”

Building Wrap levert de raamfolie in 4 varianten, afhankelijk van de gewenste toepassing en met behoud van de originele gebouwuitstraling. “De folies worden met name toegepast in projecten waar de warmte buiten moet worden gehouden, zoals in kantoren, zorgcentra en scholen.”
Voor wie het effect van de raamfolies zelf wil beleven, levert Building Wrap de 3M-Experience-Box.


Een project in Wageningen waarbij Building Wrap de bestaande gevelpanelen voorzien heeft van 3M folie. Het verschil tussen ‘voor’ en ‘na’ is gigantisch. (Beeld: Fred Kok)

Gevelfolie

Naast raamfolies houdt Building Wrap zich met name bezig met het upgraden van gebouwen door middel van het aanleggen van folies. “Vooral bij renovatieprojecten kunnen we op eenvoudige wijze bestaande gevelpanelen voorzien van de 3M gevelfolie. Daarmee krijgt het gebouw een compleet nieuwe uitstraling, zonder de gevelpanelen te vervangen”,
aldus Kok. “Deze investering verdient zich in enkele jaren terug.” 

De gevelfolies zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen, waarmee men elke gewenste esthetiek kan realiseren. Bovendien zijn de folies nagenoeg onderhoudsvrij. De folies worden aangebracht door vakkundige professionals, opgeleid door 3M, waardoor een lang­durige garantie door 3M zelf wordt afgegeven. Zowel op de folies als op de montage.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details