Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aandeel gerecyclede kunststof in profielen blijft toenemen
SYNEGO NL-ramen dragen het EcoPuls label en zijn geproduceerd met een groot aandeel aan gerecycled materiaal.

Aandeel gerecyclede kunststof in profielen blijft toenemen

Circulaire economie maakt deel uit van het DNA

De voorbije 30 jaar heeft REHAU heel veel geïnvesteerd om de productie van ramen en deuren duurzaam te maken. Zo bestaan de
EcoPuls-profielen vandaag tot 75% uit gerecycled materiaal. Dankzij de circulaire economie van de Duitse fabrikant kan PVC bovendien tot zeven keer gerecycled en opnieuw verwerkt worden. Alle systemen in het gamma – SYNEGO NL, BRILLANT-DESIGN en EURO-DESIGN – dragen vandaag het EcoPuls-label.

De SYNEGO NL-familie wordt gekenmerkt door de slanke designprofielen.

“Duurzaamheid en circulaire economie maken deel uit van ons DNA. Onze vier Europese fabrieken zijn dan ook VinylPlus-gecertificeerd en voldoen dus aan alle criteria inzake duurzaamheid opgelegd aan de PVC-industrie”, begint Roberto van den Berg, accountmanager REHAU Window Solutions BNL, zijn verhaal. 

“Dankzij een uniek extrusieprocédé kunnen we in die fabrieken profielen produceren, waarvan de kern uit gerecycled kunststof bestaat. De zogenaamde EcoPuls-profielen bestaan nu al voor 40 tot 75% uit gerecycled materiaal en dat percentage zal in de toekomst alleen maar toenemen. Door het gebruik van dat mate­riaal wordt per jaar tot 97.000 ton CO2-uitstoot bespaard. In onze recyclingfaciliteiten wordt voor die productie van nieuwe PVC-profielen jaarlijks zowat 70.000 ton oud materiaal hergebruikt. In vergelijking met de standaard productie van nieuw volkern PVC wordt daarmee 88% minder CO2 gegenereerd. PVC kan bij ons trouwens tot zeven keer toe gerecycled en opnieuw verwerkt worden.”

EcoPuls-ramen

Aan het EcoPuls-label herkent men ramen die volgens het duurzaamheidsconcept van REHAU geproduceerd werden. Bij de Duitse fabrikant is men trots dat al hun systemen dat label mogen dragen: SYNEGO NL, BRILLANT-DESIGN en EURO-DESIGN. “Deze raamsystemen garanderen bovendien een goede warmte-isolatie. In combinatie met driedubbele isolerende beglazing scoren ze hoog op het vlak van Uw waarden en leveren ze een energiebesparing tot 76% op”, geeft de accountmanager aan. “Uiteindelijk liggen de energiekosten voor de consument gevoelig lager, ontstaat een behaaglijke warmte, stijgt de waarde van de woning én kiest men voor een circulair systeem, geproduceerd met oog voor het milieu en de toekomstige generatie.”

Unieke bouwdiepte

Wie SYNEGO NL-elementen – herkenbaar aan hun karakteristieke profielvorm voor de Nederlandse markt – plaatst, geniet meteen ook van deze voordelen. Er is echter meer, want door de unieke bouwdiepte van dit profielsysteem kunnen speciale functionele beglazingen met een verhoogde geluidsisolatie gebruikt worden. Zo houdt men het lawaai buiten, wat voor rust, extra comfort en een ontspannen sfeer in huis zorgt. Deze elementen halen op het vlak van inbraakbeveiliging moeiteloos weerstandsklasse RC 2 en met de juiste aanvullende maatregelen zelfs RC 3. Dankzij de verbeterde beveiligingstechnologie van het Smart Guard 2-systeem van REHAU krijgen inbrekers zeker geen kans. Die zoeken immers snel een gemakkelijker doelwit als ze een raam niet binnen een paar seconden open krijgen of reeds vooraf door de Smart-beveiliging waargenomen zijn. 

“De ramen, balkon- en terrasdeuren, hefschuifdeuren en schuifsystemen (SLIDE) uit het SYNEGO NL-gamma worden gekenmerkt door de slanke designprofielen. Ze scoren ook hoog op het vlak van warmte-isolatie – Uf tot 1,0 W/(m²K) bij gewone ramen en 1,3 W/(m²K) bij schuifsystemen – en geluiddemping (Rw tot 46 dB)”, licht Roberto van den Berg toe. “Het speciale afdichtingssysteem voorkomt tocht en vocht en dankzij de High-Definition-Finishing-technologie (HDF) ontstaan zeer gladde, dichte profieloppervlakken, waar vuil en aanslag geen grip op krijgen. Tot slot is er nog het KALEIDO COLOR kleurassortiment. Hiermee kiest men uit meer dan 400 designs: klassiek wit of zwart, warme houtmotieven, aluminium looks, glanzende afwerkingen, traditioneel met folie of gespoten design. De kleur aan de binnen- en buitenkant kan zelfs verschillend zijn. Alles is afgestemd op de smaak van de consument.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details