Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aluminium waterslagen: prima te combineren met buitengevelisolatie

Aluminium waterslagen: prima te combineren met buitengevelisolatie

Van strak en elegant tot stoer en robuust. Dat kan doordat Roval naast verregaand vakmanschap beschikt over een hypermodern productie­apparaat. De aluminium waterslagen van Roval zijn veelvuldig te vinden in woningbouw en utiliteitsbouw in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Het uitgekiende assortiment bestaat uit verschillende modellen, die leverbaar zijn met een vlak of een rond vooraanzicht. De modellen variëren bovendien in de grootte van de afwateringshoek van 5, 10 of 15 graden. Afhankelijk van het type waterslag kunnen lengtes geleverd worden tot wel 6.000 millimeter. 

Totaalleverancier

Als totaalleverancier ontzorgt Roval Aluminium zijn klanten. Het totaalleverancierschap houdt voor de waterslagen onder meer in dat deze geleverd worden met bewerkingen en onderdelen. Dus indien men dit wenst, inclusief koppelplaten, bevestigingsgaten, afdichtingsrubbers, kopschotten, verstekhoeken, antidreunisolatie en beschermfolie. De waterslagen zijn leverbaar in brute, geanodiseerde of gemoffelde uitvoering. Door alle combinatiemogelijkheden zijn er honderden verschillende modellen leverbaar. 

In combinatie met buitengevelisolatie

Een van de unieke kenmerken van de aluminium waterslagen van Roval is dat ze uitstekend te combineren zijn met buitengevelisolatie en stucwerk. Het monteren van een waterslag in combinatie met buitengevelisolatie vergt extra aandacht. Systemen met buitengevelisolatie zijn meer dan eens afgewerkt met fraai stucwerk of spachtelputz. 

Lekstrepen hierop moeten te allen tijde worden voorkomen. De waterafvoer moet dus perfect worden geregeld. Daarom heeft Roval een speciaal kopschot ontwikkeld. Dit kopschot zorgt voor een waterdichte aansluiting van de waterslag op systemen met buitengevelisolatie. Het kopschot leidt het water van de afwerkingslaag weg. Behalve het voorkomen van lekstrepen blijft hierdoor ook scheurvorming van het stucwerk of spachtelputz door achterblijvend vocht achterwege. Daarnaast heeft het kopschot nog een andere functionaliteit. 

Aluminium heeft de eigenschap dat het onder invloed van hoge en lage temperatuur respectievelijk in geringe mate kan uitzetten en inkrimpen. Doordat de aluminium waterslagen veelal ‘ingeklemd’ liggen tussen de dagkanten, kan dit zonder maatregelen leiden tot schade. De aluminium kopschotten voorkomen dit. Ze zorgen ervoor dat de waterslag vrij kan uitzetten en inkrimpen. 

Dat komt doordat ze met een minimale speling op de waterslag worden gemonteerd. Rvs-klemveren vangen de thermische uitzetting van de aluminium waterslag eenvoudig op. De kopschotten van Roval hebben als extra voordeel dat door de slimme toepassing van een drainstukje de bevestiging met kit helemaal niet nodig is. De aluminium kopschot van Roval zorgt ervoor dat de afwerklaag in een later stadium niet gereinigd of gerepareerd hoeft te worden. Duurzaamheid en kostenbesparing gaan hierbij hand in hand. 

Roval Aluminium beschikt over een uitgebreid assortiment standaarduitvoeringen die nagenoeg alle in een afwijkende maat geproduceerd kunnen worden. Inspiratievoorbeelden van deze modellen en van de vaak unieke maatwerkoplossingen zijn te vinden op de website van Roval Aluminium.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details