Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Systeemoplossingen voor de hoogste eisen aan ontwerp, efficiëntie en flexibiliteit

Systeemoplossingen voor de hoogste eisen aan ontwerp, efficiëntie en flexibiliteit

Innovatieve noviteiten van heroal voor rolluiken, zonwering en roldeuren

Met systemen voor rolluiken, zonwering en roldeuren creëert heroal – Johann Henkenjohann GmbH & Co. KG een meerwaarde voor vakspecialisten. De uitgebreide systeemoplossingen voor de woning- en utiliteitsbouw onderscheiden zich door hun bijzonder efficiënte verwerking en maximale flexibiliteit. De noviteiten die heroal op de R+T 2024 presenteert, zijn bovendien ontwikkeld om aan de hoogste designeisen te voldoen.

Rollladen Solar

Meer toepassingen voor rolluiksystemen

De rolluiksystemen van heroal voor inbouw, voorbouw en opbouw bieden voor alle inbouwsituaties en technische eisen de juiste oplossing. Dankzij nieuwe opties kunnen heroal partners de meest uiteenlopende wensen van klanten realiseren. Omdat de motoren op zonne-energie Kaiser Nienhaus Easyline Solar en Somfy RS 100 Solar io in de rolluiksystemen kunnen worden geïntegreerd, kunnen deze los van het stroomnet worden gebruikt en zijn ze dus bijzonder energie-efficiënt. Door de plaatsbesparende combinatie van een motor op zonne-energie met een externe accu kan de wikkelruimte optimaal worden benut.

Sonnenschutz im Kunststoffaufsatzkasten

Ook de nieuwe heroal hoekonderlijsten in opbouw- of voorbouwkasten zorgen er mede voor dat de rolluiken van de specialist in aluminium systemen eenvoudig en kwaliteitsvol kunnen worden gemonteerd. Deze onderlijsten zijn verkrijgbaar in twee verschillende varianten: als hoekprofiel met een hoek aan de onderkant voor een vlakke aansluiting op de kast en als hoekprofiel met een hoek in het midden. Ze worden met een identieke bevestiging geconstrueerd, zodat ze universeel voor beide rolluikbasisprofielen kunnen worden gebruikt.

Nieuwe, slagregendichte geleidingsrails bieden maximale functionaliteit voor de heroal rolluiksystemen. De gebruikte afdichting houdt ook hevige regen doeltreffend tegen. Het gevarieerde assortiment omvat oplossingen voor uiteenlopende toepassingen, zoals montage op een bepaalde afstand tot het raam.

Bij het nieuwe kastsysteem voor de combinatie van gerolvormde en geëxtrudeerde kappen ligt de focus op functionaliteit en flexibiliteit. De combinatiekast voor de montage van voorbouwsystemen in het dag werd speciaal door heroal ontwikkeld voor toepassingen met een zichtbare geëxtrudeerde kap aan de voorkant. De verbinding wordt gemaakt via een adapterprofiel, dat ervoor zorgt dat de look van de kap vooraan hetzelfde is als die van het kapkastsysteem heroal FME. Het combinatiekastsysteem is geschikt voor verschillende kastvormen en -afmetingen.

heroal zonweringoplossingen: exclusief design en maximale functionaliteit

Moderne woon- en utiliteitsgebouwen moeten voldoen aan zeer strikte eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en design. Met innovatieve nieuwe oplossingen voor thermische isolatie voldoen de heroal zonweringssystemen aan belangrijke criteria voor duurzaam en energie-efficiënt bouwen. Daarnaast combineren ze veelzijdig design met maximale functionaliteit. Met doordachte besturingsmogelijkheden kunnen heroal rolluiken en zonwering in gebouwautomatisering en concepten voor intelligente gevels worden geïntegreerd.

Het zonweringssysteem heroal VS Z EM (‘Easy Mount’) werd bekroond met de gouden R+T Innovationspreis 2021. Deze klembare variant van het beproefde zipscreen heroal VS Z biedt unieke voordelen bij de montage. De als systeemproduct, bouwpakket of kant-en-klaar element verkrijgbare heroal VS Z EM kan snel en eenvoudig in enkele eenvoudige stappen zonder boren of speciaal gereedschap in het kozijn worden bevestigd. Doordat de installatie vanuit het gebouw wordt uitgevoerd, verlopen de werkzaamheden extra vlot, omdat er op hogere verdiepingen geen steiger of kraan benodigd is De heroal VS Z EM wordt aangedreven door een geïntegreerde zonneaandrijving, waardoor geen aansluiting op het net vereist is. De besturing gebeurt via een knop op de wand of een draadloze afstandsbediening. Dankzij verschillende montagesteunen is het systeem geschikt voor bijna alle gangbare soorten ramen van aluminium, kunststof of hout. Om de heroal VS Z EM individueel aan de stijl van het gebouw aan te passen, kunnen de onderdelen van geëxtrudeerd aluminium met de heroal hwr-poedercoating in RAL-kleuren of de exclusieve kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier worden gecoat of met de heroal SD oppervlaktedesigns worden afgewerkt. Daarnaast is er ook een uitgebreide keuze aan doeken.

Onafhankelijke besturing van de schermen bij de heroal VS Z hoekoplossing

De heroal VS Z hoekoplossing, die de zilveren R+T Innovationspreis 2024 won, voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van design en functionaliteit. Het zipgeleide zonweringssysteem voor bijvoorbeeld volledig glazen hoeken biedt efficiënte bescherming tegen verblinding, inkijk en warmte. De afzonderlijke onderlijsten van de screens zijn op een geraffineerde en unieke manier in slechts één kabelgeleiding in de hoek geïntegreerd. Zo kunnen de schermen onafhankelijk van elkaar worden bediend en variabel aangepast aan de stand van de zon. Elk screendoek kan een oppervlak tot 9 vierkante meter afdekken. Met behulp van afstandsprofielen en bijpassende sierkappen kan de heroal VS Z hoekoplossing met insectenwerende deuren of spanramen worden gecombineerd. Ook vanuit esthetisch oogpunt maakt de heroal VS Z hoekoplossing indruk. Hiervoor zorgen ongeveer 250 soorten textiel, de zeer fijne verbinding van de screendoeken in de hoek en de ritsgeleiding aan de zijkant in aluminium geleidingsrails met een bijzonder smal aanzicht van slechts 25 millimeter. Op R+T wordt voor het eerst de heroal VS Z hoekoplossing in combinatie met het heroal C 50 vliesgevelsysteem en de geïntegreerde gebouwbesturing van Beckhoff Automation gepresenteerd.

Verder heeft heroal nogmaals de toepassingsmogelijkheden van het beproefde zonweringssysteem heroal VS Z voor oppervlakken tot 6 meter breed en 18 m² groot uitgebreid: met de nieuwe geleidingsrail met dezelfde diepte als de kast kan de heroal VS Z voor een valbeveiliging worden geïnstalleerd en is hij geschikt voor ramen met valbeveiliging van verschillende leveranciers. Door de kleine wikkeldiameter van de doeken kan de zonwering met een bijzonder compacte kast worden vervaardigd. Met smalle geleidingsrails met een aanzichtbreedte van slechts 31 mm die optioneel volledig kunnen worden bepleisterd, kan de heroal VS Z ruimtebesparend naast de valbeveiliging op het kozijn worden gemonteerd. Meer dan 250 verschillende soorten textiel in het standaard assortiment van dichte en lichtdoorlatende stoffen bieden maximale vormgevingsvrijheid en verminderen de zonne- en uv-straling tot wel 100 procent, afhankelijk van het doek.

heroal VS Z textielpakket: flexibele vormgeving voor bescherming tegen warmte

Flexibiliteit en efficiëntie staan centraal bij het heroal VS Z textielpakket, waarmee heroal verwerkers en fabrikanten unieke mogelijkheden biedt voor zonwering bij nieuwbouw en renovatie. Voor het eerst kunnen zij textiele zonwering in opbouwkastsystemen integreren. Dankzij de samenwerking met VEKA en Exte kan de inbouwklare oplossing in de pvc-opbouwkasten Exte EXPERT ET, Exte ELITE XT en VEKAVARIANT 2.0 worden gebruikt. Daarnaast kan het heroal VS Z textielpakket ook worden gecombineerd met de isolatiekastsystemen voor nieuwbouw Exte Neo XT en VEKAVARIANT EPS. De nieuwe geleidingsrails van VEKA en Exte werden volledig afgestemd op zowel heroal VS Z als de platforms van de fabrikanten. De speciale lagerconsoles voor de inbouw van het zonweringssysteem heroal VS Z verplaatsen de aslagers naar voren in de richting van de schermuitgang en zorgen ervoor dat het screendoek zo verticaal mogelijk in de geleidingsrails wordt gevoerd. De inbouwklare en voorgemonteerde elementen en de eenvoudige ingebruikname via plug-and-play bieden maximale flexibiliteit en efficiëntie.

Twee andere productinnovaties voor het heroal VS Z textielpakket maken de toepassingsmogelijkheden nog uitgebreider. Dankzij de mogelijkheid om verschillende soorten motoren te integreren, zoals een motor op zonne-energie of een aandrijving voor een 2e vluchtweg, kunnen de pakketten flexibel aan uiteenlopende eisen worden aangepast. Ook het feit dat vanaf nu naast een doekas met opgerold doek en afzonderlijke onderlijst ook een oplossing met voorgemonteerde onderlijst verkrijgbaar is, vormt voor verwerkers en fabrikanten een meerwaarde dankzij de betere efficiëntie en foutvrije processen.

heroal VS Z CS: naadloze integratie in stijl- en regelgevels

Met heroal VS Z CS kan de heroal VS Z zonwering naadloos in het aluminium vliesgevelsysteem heroal C 50 en in stijl- en regelgevels van andere fabrikanten semi-geïntegreerd worden ingebouwd. Dat vergroot de ontwerpvrijheid van heroal partners aanzienlijk. Het nieuwe integratieprofiel voor de geleidingsrail heroal GR 25 wordt met behulp van een eveneens nieuwe zonweringsbout in het vliesgevelsysteem aangebracht. In vergelijking met de klassieke vliesgevelintegratie met dwarsbalken ligt het zonweringssysteem heroal VS Z CS bijzonder dicht tegen het gevelelement, zodat het een extreem hoge windstabiliteit tot 145 km/h vertoont. Bovendien past de zonwering op deze manier discreet in de vliesgevel: als hij volledig open is, is hij haast onzichtbaar. Zelfs in gesloten stand maakt de nieuwe oplossing indruk met geraffineerde esthetiek. De aanzichtbreedte van 25 mm komt bij gebruik van twee geleidingsrails heroal GR 25 exact overeen met de aanzichtbreedte van het vliesgevelsysteem heroal C 50. Voor maximale functionaliteit kunnen met behulp van de geleidingsrails heroal GR 25 vliesgevels tot 5 m hoog van zonwering worden voorzien. Als meerdere zonweringselementen naast elkaar op de vliesgevel worden aangebracht, speelt de heroal VS Z CS zijn enorme montagevoordelen uit. Elk afzonderlijk element kan dankzij de geïntegreerde zij- en diepteverstelling optimaal op de gevel worden uitgelijnd. Zo kan de zonwering in drie dimensies worden aangepast, om bouwtoleranties op te vangen of te compenseren.

Nieuwe opties voor heroal roldeursystemen

heroal roldeursystemen bieden verwerkers en fabrikanten rendabele oplossingen voor woningen, handelszaken en bedrijfsgebouwen die volledig in de architectuur kunnen worden geïntegreerd en eenvoudig te bedienen zijn. Naast de veelzijdige ontwerpmogelijkheden in standaard, speciale en RAL-kleuren is ook de coatingtechnologie heroal Surface Design (SD) voor deze systemen beschikbaar. Behalve natuurlijke houtlooks kunnen moderne roest- of betonlooks worden gecreëerd en het eindresultaat overtuigt altijd door zijn buitengewone weerstand.

De mogelijkheid om heroal roldeursystemen naar behoefte in te kopen biedt heroal partners maximale flexibiliteit. Het leveren van oplossingen op maat is een van de sterke punten van de heroal services en vormt voor partners een echte meerwaarde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details