Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
MATRIX: het nieuw CNC zaag- &bewerkingscentrum voor alu-profielenmet vijf-assen-unit & auto-toolwissel

MATRIX: het nieuw CNC zaag- &bewerkingscentrum voor alu-profielenmet vijf-assen-unit & auto-toolwissel

Machinefabrikant SOENEN HENDRIK  is al meer dan tien jaar aanwezig op de markt van aluminium zaag- en bewerkingscentra  en meer dan 60 jaar  voor productielijnen voor PVC ramen en deuren. SOENEN presenteert zijn nieuw aluminium-centrum, speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende klanten en productgroepen, zoals fabrikanten van veranda’s en pergola’s.

Om aan deze eisen te voldoen, heeft de Belgische fabrikant een nieuwe, universele vijf-assige gereedschapshouder ontwikkeld en geïntegreerd, dit om de meest complexe bewerkingen uit te voeren: zagen van variabele hoeken in meerdere vlakken (3D- zagen), kopse- of variabele hoekbewerking zoals boren, frezen, vloeiboren, tappen en ten slotte tegenprofileren. Dit technische hoogstandje bevat ondermeer een gereedschapswisselsysteem met automatisch magazijn tot twaalf verschillende gereedschappen. Er is hiernaast ook een aparte cabine voorzien met twaalf hoge snelheids- en capaciteitsmotoren. Elke kant van het profiel kan snel en met hoge  precisie en zelfs meerdere bewerkingen in 1 keer bewerkt worden. Daarnaast is ook een standaard zaag van 700 mm aanwezig om zeer scherpe hoeken tussen de 22,5 en 157,5 ° te bekomen.  Ook voor de steeds hogere en bredere profielen werd een oplossing gevonden. Het spreekt voor zich dat we nog altijd met FANUC sturingen werken. De sturing, gekend in de auto-productie-wereld, en waarvoor er slechts 1 standaard is: Japanse perfectie in product, service en after service.

SOENEN biedt nu ook een profiel(camera)-detectiesysteem om profielen te meten, hun toleranties te checken en te verrekenen en daarbij de mogelijkheid om te controleren of het profiel dat door de operator werd opgeladen het juiste is (type en kleur). Daarenboven kan een krasoptimalisatiemodule geïntegreerd worden voor het automatisch opmeten, doorsturen & verrekenen van krassen vóór het opladen van de profielen op het aanvoermagazijn. Het onderhoud op afstand van de toekomst wordt ook aangeboden met de hololens 3D-bril van Microsoft. Anderzijds hebben ze nu ook een horizontale CNC-gestuurde vierkops-hoekenpers voor alu profielen in hun gamma. Ook blijven ze voortdurend ontwikkelen in de PVC. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details