Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Architecturale zonwering geeft wijkschool De Tassche nieuw gezicht

Architecturale zonwering geeft wijkschool De Tassche nieuw gezicht

De uitbreiding van de wijkschool De Tassche in Ardooie (BE) is een feit. Het bestaande kloostergebouw werd afgebroken om een nieuw schoolgedeelte te bouwen volgens de wensen van de school en de huidige normen van vandaag. De architecturale detaillering van de nieuwbouw is een knipoog naar de architectuur van het bestaand gebouw. Structurele zonwering houdt de binnentemperatuur in de klassen boven onder controle op een natuurlijke manier.

De belangrijkste functies die werden voorzien, zijn op het gelijkvloers een nieuw secreta­riaat, directielokaal, leraarskamer, twee klassen, stookplaats, bergruimte en het sanitair voor het personeel en mindervaliden. Op de verdieping werden eveneens twee klassen en een technische ruimte voor de luchtgroep voorzien. De twee bestaande gebouwen waartussen het nieuwe gebouw werd voorzien, werden via een doorlopende gang intern met elkaar verbonden. De circulatie bevat eveneens een nieuwe inkom voor de school. Het gebouw vormt een beeldbepalend element in de Krommestraat.

Structurele zonwering

De aluminium lamellen DucoSun Cubic aluminium dragen ook hun steentje bij. Dit structureel zonweringsysteem laat een maximum aan zonlicht binnen en houdt de hitte buiten, zonder verblindende effecten. Voldoende daglicht in een schoolgebouw is een garantie voor een aangenaam leercomfort, maar de zonwering zorgt er voor dat ook het thermische comfort ideaal blijft tijdens de warme zomermaanden. Ze zorgen voor privacy door het afschermen van een glasgevel en handhaven daarbij het zicht naar buiten toe.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details