Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Circulaire producten toonbeeld van duurzaamheid
De DBP stelkozijnen zijn gemaakt van Durodeen, een weerbestendig materiaal met een hoge isolatiewaarde.

Circulaire producten toonbeeld van duurzaamheid

Milieuvriendelijk dorpelsysteem en gevelbekleding volledig recyclebaar

Voor de kozijn- en gevelindustrie levert Innodeen innovatieve oplossingen die zich onderscheiden op het gebied van toepasbaarheid en duurzaamheid. Ook op Polyclose presenteert het Achterhoekse bedrijf zich met diverse milieuvriendelijke producten, waaronder het dorpelsysteem DTS VARIPRO en de gevelbekleding DBP SIDING. Commercieel-technisch adviseur Roald Haneveld en accountmanager Marcel Willemsen geven alvast een korte toelichting.

De DTS VARIPRO-dorpels zijn volledig circulair én cradle-to-cradle-gecertificeerd.

In samenwerking met de kunststof en aluminium kozijnindustrie ontwikkelde Innodeen het dorpelsysteem DTS VARIPRO. “Deze dorpel is vervaardigd uit Hollodeen; dit materiaal bestaat tot 90 procent uit gerecycled materiaal en is 100 procent recyclebaar”, zegt Roald. “De DTS-dorpels zijn dus volledig circulair én cradle-to-cradle-gecertificeerd. Gebruikte dorpels kunnen heel eenvoudig en efficiënt als basismateriaal dienen voor nieuwe dorpels. Dit systeem, dat voldoet aan het Bouwbesluit en is goedgekeurd op wind- en waterdichtheid, is universeel toepasbaar voor alle profielhuizen.” 

VKG Keurmerk

Behalve dat het volledige recyclebaar is, biedt het materiaal volgens Roald nog andere belangrijke voordelen: “Zo is het slijtvast, onbreekbaar, door-en-door gekleurd en heeft het een hoge isolatiewaarde en voorkomt het koudebruggen. Overigens wordt onze kwaliteit ook onderstreept door het partnerschip dat Innodeen onlangs is aangegaan met VKG, hét keurmerk voor kunststof kozijnen.” 

DBP SIDING is een gevelbekleding die is vervaardigd uit 100 procent restafval.

Milieuvriendelijk kunststof

Een ander toonbeeld van duurzaamheid waarmee Innodeen op Polyclose groots uitpakt is DBP SIDING, een gevelbekleding die is vervaardigd uit 100 procent restafval. “Dit biobased composiet Compodeen WFC is na afloop van de levensduur meermalig herbruikbaar en kent daarmee een permanente CO2-opslag”, vertelt Marcel. “Het volledig circulair toepasbare Compodeen bestaat uit 70 procent houtvezel en 30 procent kunststof. Deze twee materialen worden samengevoegd en onder hoge druk geëxtrudeerd. Hierdoor hebben weersinvloeden geen negatieve impact op de levensduur. De houtvezels zijn afkomstig van onder andere oude pallets, verpakkingsmateriaal, ongelakt sloophout en PEFC-gecertificeerde reststromen. Dankzij de houtvezel kent onbehandeld Compodeen een natuurlijke vergrijzing – zonder risico op degradatie. Het overige bestanddeel – polypropyleen – is een van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan omdat het zich eenvoudig laat recyclen. Dit ‘post consumers waste’ komt uit de bekende PMD afvalbak of -zak.”

Weinig bouwafval

Als gevelbekleding is Compodeen ideaal vanwege diverse unieke producteigenschappen, benadrukt Marcel. “Zo kent dit biobased composiet een hoge stijfheid, is het slijt- en vormvast, blijvend stroef, antistatisch en splintert het niet.”

De DBP SIDING gevelbekleding is voorzien van het KOMO-keurmerk en wordt door Innodeen op maat geleverd. “Zodoende heeft de verwerker zo weinig mogelijk bouwafval”, vervolgt Marcel. “En voor bedrijven die volle lengtes afnemen en zelf op maat zagen, leveren wij big bags waarmee het restafval wordt ingezameld als grondstof voor nieuwe gevelbekleding.”

Nog meer moois

“Naast DBP SIDING en DTS VARIPRO laten wij ook DBP stelkozijnen zien”, vult Roald tot slot nog aan. “De stelkozijnen worden gemaakt van Durodeen, een weerbestendig materiaal met een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde. Het is te verwerken en bewerken als hout, maar heeft de voordelen van kunststof. Ook deze stelkozijnen worden gemaakt van gerecycled kunststof.”

‘Your circularity ambition: our mission’ is het thema waarmee Innodeen zich tijdens Polyclose presenteert.

Meer informatie vindt u op: www.innodeen.nl.

Innodeen standnr. 1742

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details