Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuwe onderdorpels bewijzen innovatiekracht
Innoveren doet het bedrijf graag, samen met de klanten.

Nieuwe onderdorpels bewijzen innovatiekracht

De EEAS is een glasvezelversterkte dorpel met een ongeëvenaarde stabiliteit. Voor het vooraanstaande Duitse profielhuis GEALAN bracht Venster Techniek vorig jaar al een versie op de markt. “Maar nu hebben we ook specifieke EEAS-dorpels ontwikkeld voor zowel SCHÜCO als VEKA”, zegt sales manager Herben Heino. Bij deze innovatie was de vraag vanuit de klant leidend, verduidelijkt Herben: “Onze klanten die met de profielen van Schüco en VEKA werken, waren dermate onder de indruk van onze hefschuifdeuroplossing voor GEALAN dat ze ons hebben gevraagd om voor SCHÜCO een soortgelijke onderdorpel te vervaardigen. Dat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de EEAS SCHÜCO LIVING en VEKAMOTION. De uitvoering voor GEALAN werd reeds getest met 650 Pa en scoort volgens de fabrikant uitmuntend qua wind- en waterdichtheid. Ook de nieuwe onderdorpel voor SCHÜCO en VEKA zal aan deze strenge test worden onderworpen.

Chalet-dorpel

De succesvolle samenwerkingen met diverse gerenommeerde profielhuizen inspireerde Venster Techniek tot een verdere optimalisatie en verbreding van het gamma onderdorpels. Door goed te luisteren naar de klant en de marktbehoeften nauwkeurig in kaart te brengen, slaagt de Zelhemse producent er telkens weer in om tot innovatieve en klantspecifieke oplossingen te komen. Een bewijs van die innovatiekracht is ook de ontwikkeling van de EEVD SCHÜCO CT70, het klantspecifieke vlakprofiel onderdorpel voor de chaletbouw. “In Nederland worden voor chalets vaak smallere profielen toegepast dan gebruikelijk is, vandaar dat wij deze innovatie ook wel het ‘chalet-dorpel’ noemen”, legt Herben uit. 

EEVD: De vlakke dorpel voor het SCHÜCO CT70 profiel. Ontstaan vanuit een klantwens voor chaletbouw, maar voor veel meer toepassingen geschikt.

Verwerkingsgemak

Net zoals dat voor alle producten van Venster Techniek geldt, stond ook bij de EEVD SCHÜCO CT70 een scherp oog voor verwerkingsgemak en een naadloze integratie binnen de werkprocessen van de klant voorop. “Al onze hoogwaardige dorpels voor kunststof en ook houten kozijnen voldoen aan de hoogste eisen uit het Bouwbesluit en worden uitgebreid getest op wind- en waterdichtheid en inbraakwerendheid”, zegt Herben. “Om tot een kwalitatief hoogstaand en betrouwbaar resultaat te komen, worden alle producten tot in detail en op maat in-house vervaardigd en compleet geassembleerd. Een noviteit op dit gebied is een sluitplaat die in het midden van de dorpel kan worden geplaatst, waardoor het niet uitmaakt of de actieve deur aan de linker- of rechterzijde in het element zit. Hierdoor wordt niet alleen de kans op fouten beperkt, maar zorgt het voor de verwerker ook voor meer gemak en een snellere montage. Deze innovatieve sluitplaat is vanaf komend najaar verkrijgbaar.” 

Elegantie

Zoveel is duidelijk: de afgelopen jaren heeft Venster Techniek zich intensief bezig gehouden met de ontwikkeling en productie van innovatieve onderdorpels voor de kunststof kozijnindustrie. Oplossingen die een perfecte combinatie vormen met de verdiepte profielen die binnen de Nederlandse markt in hoofdzaak worden gebruikt. De innovatieve deursystemen van Venster Techniek bieden niet alleen een esthetische meerwaarde, maar ook praktische voordelen voor huizen en commerciële ruimtes, vervolgt de sales manager. “Een van de opvallendste kenmerken van hef-schuifdeuren is hun vermogen om de grenzen tussen binnen en buiten te vervagen. Deze deuren zijn meestal gemaakt van grote glaspanelen die een overvloed aan natuurlijk licht naar binnen laten stromen en een naadloze verbinding met de buitenwereld creëren. Het resultaat is een gevoel van ruimtelijkheid en elegantie dat moeilijk te evenaren is met traditionele deursystemen.”

EEAS: De stabiele onderdorpel voor elk hef-schuifsysteem, gemakkelijk te installeren en met een blijvend soepele werking. Reeds beschikbaar voor GEALAN en binnenkort ook voor SCHÜCO en VEKA.

Energie-efficiëntie

Een ander belangrijk voordeel van hefschuifdeuren is hun uitstekende isolatie, zegt Herben. “De grote glasoppervlakken worden vaak gecombineerd met hoogwaardige afdichtingen, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en energie-efficiëntie wordt gemaximaliseerd. In combinatie met de goede ontwatering- en beluchtingseigenschappen van de onderdorpel resulteert dit in lagere energierekeningen en draagt dit bij aan een groenere levensstijl.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details