Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Comfortabel wonen bovenop het monumentale Veemgebouw
Bovenop het Veemgebouw zijn tussen 2020 en 2022 39 doorzonwoningen voor huishoudens met een middeninkomen gerealiseerd.

Comfortabel wonen bovenop het monumentale Veemgebouw

Dankzij volledig geautomatiseerde productielijn flexibel en snel reageren op klantwensen

Aan onze kozijnen en deuren worden steeds hogere functionele eisen gesteld. Bijvoorbeeld ten aanzien van inbraakwerendheid, brandwerendheid, sluitvolgorderegelingen, toegangscontrole en anti-paniekfuncties. In combinatie met de meerpuntssluitingen, insteeksloten en panieksloten van KFV/SIEGENIA speelt De Brug Timmerfabriek hier optimaal op in.

Bovenop het Veemgebouw zijn tussen 2020 en 2022 39 doorzonwoningen voor huishoudens met een middeninkomen gerealiseerd.

Van kozijnen, ramen en deuren tot en met dakkapellen, serres en prefab timmerwerk: De Brug Timmerfabriek uit Son is gespecialiseerd in de productie en levering van houten maatwerkoplossingen voor nieuwbouw en renovatie. Met Joop en Rianne Kastelijn staat inmiddels de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf, dat sinds haar oprichting in 1980 is uitgegroeid tot een volwaardige en uiterst modern ingerichte timmerfabriek waar alle mogelijke houtbewerkingen gerealiseerd kunnen worden. 

“Dankzij onze volledig geautomatiseerde productielijn kunnen we flexibel en snel reageren op klantwensen, terwijl een optimale kwaliteit wordt geborgd”, vertelt bedrijfsleider Renzo van Duijnhoven. “Naar wens worden onze buitenkozijnen, ramen en deuren compleet afgelakt en inclusief hang- en sluitwerk op het project aangeleverd. En ook de beglazing kunnen wij verzorgen; van dubbel glas tot en met isolerend, geluidwerend, getint of zelfreinigend glas. Voor de binnenkozijnen nemen we ook graag de digitale inmeting en complete (af)montage op locatie voor onze rekening. Inclusief de montage van eventuele deurdrangers en sloten.”

Waar Strijp-S vroeger bekend stond als de ‘verboden stad’, is het nu een hippe en bruisende buurt waar veel Eindhovenaren wonen, werken en hun vrije tijd doorbrengen.

Toegangscontrole en anti-paniekfuncties

Om de voorraden op peil te houden, heeft De Brug Timmerfabriek duidelijke leveranciersafspraken gemaakt. Zoals met KFV, een onderdeel van SIEGENIA-GROEP, dat regelmatig kruk- en sleutelbediende meerpuntssluitingen, insteeksloten en panieksloten levert. De samenwerking met KFV/SIEGENIA is een logische, volgens Van Duijnhoven. “Bijvoorbeeld vanwege de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en hoge servicegraad, die onder andere productadvies, tekenwerk en een snelle probleemopvolging omvat.” 

De sloten van KFV werden recent door De Brug Timmerfabriek toegepast in het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

Extra bestemming voor monumentaal Veemgebouw

Op Strijp-S is de afgelopen jaren veel veranderd. Waar het voormalige bedrijventerrein vroeger bekend stond als de ‘verboden stad’, is het nu een hippe en bruisende buurt waar veel ­Eindhovenaren wonen, werken en hun vrije tijd doorbrengen. Toch zie je nog een stukje geschiedenis terug: zo staat het opvallende Veemgebouw er nog altijd. Het tienlaagse pand dateert uit 1942, heeft inmiddels de status van rijksmonument en is sinds 2014 volop in ontwikkeling. In het verleden heette het voormalige Philipsgebouw SDM. Het Eindhovense bedrijf gebruikte het voor de opslag van radio- en tv-toestellen en andere Philips-producten. Waar de inwoners van Eindhoven voorheen naar het Veemgebouw kwamen om er te werken, vinden zij er tegenwoordig een grote vershal. Op de begane grond eten zij lekkernijen bij verschillende eetkraampjes, boodschappen halen zij bij de Albert Heijn en op de lagen erboven is ruimte om te parkeren en voor events. Bovenop het gebouw heeft Stam + De Koning Bouw tussen 2020 en 2022 en in opdracht van woningcorporatie Trudo 39 doorzonwoningen voor huishoudens met een middeninkomen gerealiseerd.

Meerpuntssluitingen en veiligheidssloten

In opdracht van Stam + De Koning Bouw heeft De Brug Timmerfabriek circa 75 (samengestelde) houten buiten- en binnenkozijnen geleverd, evenals 280 stelkozijnen. “Bovendien hebben wij het inmeten, leveren en afhangen van alle houten buiten- en binnendeuren verzorgd”, vertelt Van Duijnhoven. “In totaal gaat het om 110 deuren, die al in onze timmerfabriek in Son zijn voorzien van KFV sloten. In overleg met ijzerwarenvakhandel Burghouwt zijn KFV AS-2502 W270 cilinderbediende meerpuntssluitingen toegepast op de woningentreedeuren, in combinatie met KFV 115-S3-PZW veiligheidssloten voor de bergingsdeuren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details