Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Compacte sensorsluis geeft toegangscontrole nieuwe dimensie

Compacte sensorsluis geeft toegangscontrole nieuwe dimensie

Als vervolg op de in 2019 geïntroduceerde sensorsluizen Argus 40, 60 en 80 presenteert dormakaba met gepaste trots de Argus V60 sensorsluis. De onlangs gelanceerde vinding verenigt niet alleen een uitgekiende oplossing voor moderne toegangscontrole in een bijzonder compact ontwerp. Dankzij de uitzonderlijk hoge detectiegraad van deze nieuwe loot aan de dormakaba-stam wordt ook elke gebouwbezoeker – gewenst of ongewenst – gegarandeerd opgemerkt.

Als totaalaanbieder van innovatieve technologieën en toegangsoplossingen voor betere en veilige gebouwen, ruimtes en terreinen geeft het bedrijf met de nieuwe Argus V60 opnieuw een nieuwe dimensie aan het begrip toegangscontrole. En dat heeft vooral te maken met de afmetingen van de onlangs gepresenteerde noviteit. Want waar de Argus 40 (lengte 1,20 meter) en de Argus 60 en 80 (beide 1,65 meter lang) al een vrij gangbare sluislengte hebben, onderscheidt de Argus V60 zich met name door een zeer beperkte sluislengte van slechts 24 centimeter. Daarmee is het de meest compacte sensorsluis die momenteel verkrijgbaar is.

Argus V60 sensorsluis met geïntegreerd SafeRoute vluchtwegsysteem.

“Door een nieuwe, revolutionaire sensortechniek toe te passen, bieden we zowel architecten als gebruikers met dit product meer vrijheid en veiligheid rondom de toegangscontrole”, aldus productmanager Bas Wouters, namens dormakaba Nederland verantwoordelijk voor het uitgebreide gamma van Access Automation Solutions. “Zonder afbreuk te hoeven doen qua veiligheid. Vooral op plaatsen waar de ruimte beperkt is en sprake is van druk personenverkeer kan de comfortabele, ruimtebesparende en uiterst betrouwbare Argus V60 elegant worden geïntegreerd.”

Hoge detectiegraad

Naast de compacte vormgeving blinkt de nieuwe sensorsluis ook uit qua detectie. “In vergelijking met de Argus 40, 60 en 80 ligt de detectiegraad zelfs nóg hoger”, legt Wouters uit. “Elke persoon die via de sluis een kantoor of gebouw betreedt, wordt opgemerkt. Ook wanneer er meerdere bezoekers tegelijk en zonder tussenruimte door de sluis heen gaan.”

Maar er is méér. De installatie van kaartlezers verloopt in het geval van de Argus V60 op dezelfde manier als bij de andere varianten van het Argus-assortiment. Verder kan de sensorsluis prima worden gecombineerd met het SafeRoute vluchtwegbeveiligingssysteem van dormakaba. En ook als het gaat om de functionaliteit heeft de Argus V60 alles te bieden.

Argus 60 sensorsluizen.

“Het systeem maakt een scheiding in twee richtingen mogelijk”, vervolgt Wouters. “Daardoor kan zowel het ingaande als uitgaande personenverkeer scherp worden bewaakt. Bovendien sluit de Argus V60 naadloos aan bij de wensen op het gebied van hedendaags interieurdesign. Het systeem wordt volgens de Argus-kleurenindex standaard uitgevoerd in de kleuren café crème, wit en zwart. Optioneel is het zelfs mogelijk om bepaalde onderdelen te voorzien van een andere tint, bijvoorbeeld conform de huisstijl van de gebruiker.”

Uitgebreide productfamilie
De Argus-sensorsluizen van dormakaba bestaan uit een met sensoren bewaakte doorgang met automatische deurelementen in verschillende uitvoeringen. Ze maken een comfortabele, aanrakingsloze doorgang mogelijk, zelfs met tassen of bagage. Direct na doorgang sluiten de deuren automatisch om onbevoegde doorgang te verhinderen.

“Onze sensorsluizen zijn een elegante vorm van toegangscontrole voor de te beveiligen zones van een gebouw, bijvoorbeeld in de entreehal en foyer”, zegt Wouters. “Met een groot aantal ontwerpmogelijkheden en verschillende opties maken zij toegangscontrole in een modern design mogelijk. Dankzij de geïntegreerde sensortechnologie zorgen ze bovendien voor een betrouwbare scheiding van personen en een hoog beveiligingsniveau.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details