Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De nieuwste stolpdeur: Perfecte vergrendeling in openslaande houten deuren
In Nederland houden we van openslaande dubbele deuren in hout.

De nieuwste stolpdeur: Perfecte vergrendeling in openslaande houten deuren

In Nederland houden we van openslaande dubbele deuren in hout; een product dat haar prachtige uitstraling en populariteit lange tijd behoudt, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten. Omdat de Nederlandse deurdetaillering afwijkt van uitvoeringen in de rest van Europa, bedacht SIEGENIA samen met KFV een nieuw en perfect afsluitbaar alles-in-een-concept, puur voor de Nederlandse markt.

Alle pluspunten van twee eerdere KFV-stopdeuroplossingen worden hier gecombineerd tot één nieuw product. Volgens SIEGENIA een stolpdeursluiting waarin de meest ideale oplossingen zijn verwerkt, en voor verwerkers een alles in een oplossing met volop toepassingsmogelijkheden. Dankzij de speciale sluitlijst zijn allerlei combinaties te maken als het gaat om sloten, waaronder de zelfvergrendelende meerpuntssluitingen van SIEGENIA. 

Een stolpdeur met talloze mogelijkheden

De BS 90 stolpdeuroplossing – die zowel toepasbaar is in naar binnen als naar buiten draaiende deuren – kent veel voordelen. De bascule handgreep met push-button maakt de bediening ervan bijzonder eenvoudig. De sluitlijst is in het midden van de deur gepositioneerd en heeft uiterst gunstige afmetingen. Andere voordelen van de BS 90 zijn de symmetrie, de zogenaamde Q-verstelling met een grote verstelmogelijkheid van 5 mm op de haakschoten en het opzetstuk, dat inkortbaar en rechts en links toepasbaar is.

Groots als het om sloten gaat

De nieuwe stolpdeuroplossing biedt volop mogelijkheden in het toepassen van verschillende meerpuntssluitingen, van de gebruikelijke BS 2500 en AS 4900 sloten tot de AS 2750 variant met extra dagschoot, die de deur onder en boven op zijn plek houdt. Interessant is ook de AS 3600 voor een zelfvergrendelende meerpuntssluiting, met een haak en penschoten die na het dichttrekken de deur automatisch veilig afsluiten.

De BS 90 stolpsluitlijstvarianten zijn eenvoudig te verwerken omdat de sluiting in het midden van de deur te plaatsen is. Het inzetstuk van de dagschoot is uitwisselbaar met het wegklapbare AT-stuk 119B of een elektrische sluitplaat. Extreem handig in toepassingen bij winkeldeuren of andere veiligheidsdeuren waar een gecontroleerde toegang gewenst is. 

Hieronder zetten we drie ‘hardlopers’ en hun voordelen op een rij:

AS 2750 voor hoge inbraakbeveiliging

Het AS 2750 slot heeft een tweevoudige zwenkhaak-dagschootcombinatie voor een hoge inbraakbeveiliging tot klasse SKG** voor stolpdeuren en SKG*** voor enkele deuren. De twee extra softlock dagschoten zorgen voor een blijvende bescherming tegen tocht bij vervorming van de deur. Het slot biedt bovendien extra veiligheid in de onvergrendelde toestand. Bijvoorbeeld tegen pogingen om de deur te flipperen via de dagschoot van het hoofdslot. Daarnaast zorgt het AS 2750 slot voor een optimale afdichting, warmte- en geluidsisolatie. Het slot is breed inzetbaar voor zowel woningen als de utiliteitsbouw.

AS 2750 in combinatie met BS90

Deze combinatie houdt de deur met behulp van dagschoten onder en boven op zijn plaats. De haaksloten en zelfsluitende dagschoten zorgen dat de deur bij het dichttrekken op drie punten wordt gesloten. Dit verhindert ook het openbreken of ontwrichten van de deur. Bovendien zorgt de optimale dichting voor bescherming tegen lawaai en vocht en wordt ook de warmte-isolatie aanzienlijk verbeterd.

BS 90 in combinatie met AS 3600 slot

De zelfvergrendelende meerpuntssluiting AS 3600 beschikt over twee bijzetslotkasten, elk met een geïntegreerde, mechanische penschoot en zwenkhaak. Bij aanraking met de kozijndelen activeren beide penschoten de vergrendelingsprocedure. Alle vier de vergrendelingselementen in de bijzetslotkasten worden gesloten met tegendrukbeveiliging in de eindpositie. Met behulp van een deurkruk of sleutel worden deze weer ingeschoven, gespannen en voor de volgende activering vergrendeld. Bovendien kan de nachtschoot via de cilinder vergrendeld worden en daarmee wordt de deurkruk geblokkeerd. De softlock dagschoot in de hoofdslotkast en softlock penschoten in de bijzetslotkasten zorgen voor extra veiligheid en zijn DIN links en DIN rechts toepasbaar door omzetting van de dagschoot.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details