Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Dit beslag kan eenvoudig in alle richtingen afgesteld worden
Roto NX Designo is een verdekt liggend beslag, geschikt voor houten en PVC ramen, maar ook voor aluminium profielen met een 16 mm Eurogroove.

Dit beslag kan eenvoudig in alle richtingen afgesteld worden

Verdekt liggend draaikiepbeslag voor houten, PVC en aluminium ramen met 16 mm Eurogroove

Wie vroeger met een verdekt liggend draaikiepbeslag wilde werken, moest rekening houden met beperkingen op het vlak van afmetingen en gewicht. Met de huidige technologie is het echter mogelijk om grotere én zwaardere ramen te maken. Roto raam- en deurtechnologie (FTT) introduceerde Roto NX Designo, een verdekt liggende variant op basis van het populaire Roto NX draaikiepbeslag. Deze innovatie is geschikt voor houten, PVC en aluminium ramen met een 16 mm Eurogroove.

Een behandeling met RotoSil Level 6 zorgt ervoor dat dit beslag de vereisten op het vlak van corrosiebestendigheid, die vandaag in de industrie gelden, overtreft.

Verdekt liggende scharnieren

Roto investeert continu in de optimalisatie van het gamma. Zo ontwikkelde de fabrikant het innoverende verdekt liggende Roto NX Designo draaikiepbeslag, geschikt voor houten en PVC ramen, maar ook voor aluminium profielen met een 16 mm Eurogroove. Fabrikanten van aluminium ramen, maar ook zij die kozijnen uit verschillende materialen leveren, kunnen dus één uniek raambeslagsysteem voor al hun producten gebruiken.

Dankzij de TiltSafe-technologie, in combinatie met afsluitnokken en een afsluitbare greep, zijn ramen in kiepstand inbraakwerend volgens klasse RC 2.

“Roto NX Designo op aluminium is geschikt voor kozijnformaten van 1400 mm breed en 2600 mm hoog en kan gebruikt worden voor de meeste draai- en draaikiepramen. Er zijn zelfs systemen die specifiek getest en goedgekeurd zijn voor elementen tot 3000 mm hoog”, vertelt Chris Cauwenberghs, head of product range marketing voor Roto Western Europe.

“De scharnieren zijn geschikt voor vleugels met een maximaal gewicht van 150 kg, waardoor ook kleinere ramen met een dikkere en thermisch efficiëntere beglazing mogelijk zijn. Bovendien werd ook aan het uitzicht gedacht, want bij een gesloten raam zijn de scharnieren volledig onzichtbaar – een aspect dat bij de consument erg gesmaakt wordt.”

Deze scharnieren zijn eenvoudig te monteren en af te stellen.

Eenvoud in montage en afstelling

Roto raam- en deurtechnologie (FTT) besteedde ook aandacht aan de eenvoud van montage en afstelling. Zo kan het beslag tijdens de productie manueel, halfautomatisch of volledig geautomatiseerd gemonteerd worden. Het aantal onderdelen is beperkt, waardoor verschillende raamformaten met dezelfde machine geproduceerd kunnen worden. “We leidden de monteurs op, waarna ze het beslag snel en eenvoudig kunnen installeren. De montage is eenvoudiger dan bij een traditioneel aluminium systeem, de kans op fouten ligt gevoelig lager. Het is dus gemakkelijker om medewerkers te vinden, die de taak kunnen uitvoeren. Zo kan men het personeel flexibeler inzetten en meer mensen aan de slag houden bij een grotere vraag”, gaat Cauwenberghs verder. “Voor een fijne regeling kunnen deze scharnieren met behulp van een 4 mm inbussleutel in alle richtingen afgesteld worden. Onze video’s op YouTube tonen hoe het moet.”

Met respect voor normen en voorschriften

Dankzij de behandeling met RotoSil Level 6 overtreft het Roto NX Designo beslag de vereisten op het vlak van corrosiebestendigheid, die vandaag in de industrie gelden. Nanotechnologie zorgt voor een egale en zelfherstellende afwerking, bestand tegen een extreme temperatuur en vochtige omgevingen. Dit beslag is compatibel met andere systemen van Roto, die deels gebruik maken van dezelfde componenten, waardoor logistiek en magazijnbeheer vereenvoudigd worden.

“Dit beslag is ook getest en goedgekeurd voor aluminium profielen overeenkomstig alle geldende normen, waaronder EN13126-8, EN 1627 en SKG**”, geeft Gerry Claassens, Roto sales manager voor Benelux, aan.

“De Roto V-paddenstoelnok met regelbare hoogte en aandrukkracht zorgt voor een verhoogde veiligheid. Ook onze gepatenteerde TiltSafe-technologie speelt op dat vlak een rol. Dankzij drie gelijke stalen veiligheidssluitstukken, in combinatie met afsluitnokken en een afsluitbare greep, is een raam in kiepstand inbraakwerend volgens klasse RC 2. Zo kan men verluchten zonder risico op inbraak. Wie trouwens voor een project systemen met specifieke eisen op het vlak van veiligheid nodig heeft, kan voor advies en ondersteuning steeds terecht bij onze technische experts.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details