Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duco RoofFan tilt collectieve afvoer met vraagsturing naar een hoger niveau

Duco RoofFan tilt collectieve afvoer met vraagsturing naar een hoger niveau

De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die zorgt voor collectieve afvoer binnen Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C-systeem. Met deze introductie brengt Duco haar aanbod van duurzame ventilatieoplossingen letterlijk naar een nieuw hoogtepunt.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk

Installatiegemak troef! De RoofFan weegt slechts 11 kilogram. Zijn eenvoudige vormgeving laat toe dat één persoon dit lichtgewicht kan monteren. Tevens is de dakventilator uitermate onderhoudsvriendelijk. Losse printplaten onder de kap zijn er niet. De voeding en alle externe aansluitingen zitten in de werkschakelaar voor directe bereikbaarheid. Hiermee is de dakventilator gemakkelijk te benaderen. De achterovergebogen schoepen van de waaier maakt de RoofFan niet alleen minder gevoelig voor vervuiling, maar zorgt ervoor dat hij scherp kan terugtoeren. Met zijn maximaal debiet tot 3.000 m3/u bij 150 Pa wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd.

Slimme vraagsturing via iAV’s

Geen slimme vraagsturing zonder de intelligente regelklep Intelli Air Valve. Afhankelijk van het project biedt de iAV – met meting op basis van het CO2– of vochtgehalte – de keuze tussen zonaal of lokaal geregelde vraagsturing. Het volledige ventilatiesysteem kan bovendien volledig naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele Bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is een extra troef.

Tot 55% minder energieverbruik

De Duco RoofFan is specifiek ontwikkeld voor renovatie- en nieuwbouwprojecten met 4 tot 12 appartementen (tot 6 verdiepingen hoog). De geavanceerde compacte motor levert een energiebesparing tot 55% op. Met de Duco RoofFan en iAV heeft u dé slimste oplossing voor collectieve luchtafvoer in de gestapelde bouw binnen handbereik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details