Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzaamheid troef bij specialist in gebouwschillen
Het serviceportaal Schüco Connect biedt partners maximale transparantie en mobiele toegang tot verschillende Schüco-diensten. (Beeld: Nicolas Hansen)

Duurzaamheid troef bij specialist in gebouwschillen

Schüco presenteert op de FENSTERBAU FRONTALE 2024 haar huidige product- en dienstenportfolio en diverse nieuwe producten. De specialist in gebouwschillen is te vinden op een vertrouwde locatie in hal 7, stand 7-507. Daar kunnen de bezoekers meer te weten komen over de overkoepelende themagebieden CARBON CONTROL, RESIDENTIAL en DIGITAL die dit jaar volledig zijn gericht op het thema duurzaamheid.

De themagebieden worden ingericht rond een café in het midden van de groene beursstand, waar bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwste productinnovaties en digitale serviceverbeteringen van het bedrijf. Daarbij ligt de focus op de CO2-arme bouwschil, digitale diensten en woningbouw. Het thema duurzaamheid loopt als een ‘groene’ De themagebieden worden ingericht rond een café in het midden van de groene beursstand, waar bezoekers kunnen kennismaken met de nieuwste productinnovaties en digitale serviceverbeteringen van het bedrijf. Daarbij ligt de focus op de CO2-arme bouwschil, digitale diensten en woningbouw. Het thema duurzaamheid loopt als een ‘groene’ draad door alle gebieden, aangezien Schüco met zijn producten en diensten een pioniersrol wil spelen op het gebied van effectieve duurzaamheid in de bouwsector. Daarnaast laat een apart gedeelte van de beursstand in één oogopslag zien hoe alle onderdelen van het bedrijf verweven zijn met het thema duurzaamheid. Ook beeldbepalend voor de stand zijn de scheidingswandsystemen van Schüco Interior Systems, die zowel als architectonisch element als bestanddeel van de expositie dienen. 

Schüco FocusIng – lineair design en optimale prestatie-eigenschappen met een inbouwdiepte van 76 mm – zal op FENSTERBAU FRONTALE worden gepresenteerd.

CARBON CONTROL

Toekomstgerichte planning en intelligent materiaalgebruik spelen ook een centrale rol bij een van de drie overkoepelende thema’s van de stand: Schüco Carbon Control. Dit modulaire programma, dat begin 2023 voor het eerst werd gepresenteerd, stelt fabrikanten, architecten, investeerders en exploitanten in staat om de gebouwschil holistisch – dat wil zeggen gedurende de hele levenscyclus – te beschouwen en zo de CO2-voetafdruk van de gebouwschil in elke levensfase te optimaliseren. Op FENSTERBAU FRONTALE ligt de focus op de CO2-voetafdruk van raam-, deur- en schuifsystemen en antwoorden op de vraag hoe het beste kan worden voldaan aan de eisen voor CO2-arme woningbouw. Daarbij zullen ook voor het eerst nieuwe materiaalsoorten voor PVC als onderdeel van Schüco Carbon Control worden gepresenteerd. Als recycleerbare grondstof draagt PVC bij aan een lager CO2-gehalte en dus ook aan CO2-gereduceerde Schüco PVC-U-profielen. Bovendien kan PVC na gebruik tot zeven keer worden gerecycled en terug in de materiaalkringloop worden gebracht. Schüco-dochter RE:CORE zal op de beursstand uitleggen hoe dit precies in zijn werk gaat. 

DIGITAL

Het tweede overkoepelende thema is digitale dienstverlening. Hier worden de verschillende mogelijkheden voorgesteld waarmee Schüco zijn klanten en partners ondersteunt en hun werk vergemakkelijkt. Naast het nieuwe Marketingcenter, dat Schüco-partnerbedrijven voorziet van digitale reclametemplates, staat hier ook het Schüco Connect serviceportaal centraal. Met het serviceportaal kunnen klanten op elk moment online bestellingen bekijken, de leveringsstatus volgen en bedrijfsdocumenten opvragen. Een ander hoogtepunt in het DIGITAL-gedeelte is een VR-station dat virtuele referentieprojecten tot leven brengt met een VR-bril.

Op FENSTERBAU FRONTALE presenteert Schüco de nieuwe PVC materiaalsoorten voor het modulaire Schüco Carbon Control-gamma.

RESIDENTIAL

Wat virtueel kan worden verkend door de VR-bril kan vervolgens in zijn oorspronkelijke vorm worden bekeken in het RESIDENTIAL-gedeelte, het derde overkoepelende themagebied. In dit standgedeelte draait alles om woningbouw, of het nu met PVC-U, aluminium of hybride is. De verschillende systeemoplossingen zijn even geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie en bieden oplossingen voor vrijstaande huizen of appartementsgebouwen. Bovendien komen in de tentoongestelde producten actuele thema’s in de woningsector aan bod, zoals verstedelijking, seriematige bouw en intelligente gebouwcontrole. 

Schüco FocusIng

Naast de presentatie van bekende producten, zoals het Schüco LivIng systeemplatform of het Schüco Symbiotic hybride systeem, worden ook de productinnovaties Schüco FocusIng en Schüco Perfect gepresenteerd. Het Schüco FocusIng raamsysteem met een inbouwdiepte van 76 mm is een combinatie van optimale prestatie-eigenschappen en duurzame materialen. Visueel is het systeem ontworpen met moderne, hoekige contouren en minimale overlappingen. Schüco FocusIng is bovendien systeemcompatibel met Schüco LivIng en Schüco CT 70, wat dankzij het gebruik van identieke onderdelen voor lagere opslag- en transportkosten zorgt. 

Het Schüco Perfect systeem is een systeemoplossing voor PVC-U en aluminium raam- en schuifelementen. Toevoegingen zoals zonwering of insectenhorren, een vensterbank, valbeveiliging of zelfs drempels kunnen geprefabriceerd en voorgemonteerd worden geleverd, zodat de installatie op de bouwplaats slechts tien minuten in beslag neemt. Voor meer informatie: www.schueco.de.  

stand 7-507

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details