Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Naadloze onzichtbare deur vormt visuele eenheid met wand

Naadloze onzichtbare deur vormt visuele eenheid met wand

Nabeschouwing Fensterbau

De Belgische fabrikant Xinnix Door Systems is gespecialiseerd in constructie-elementen om deuren vlak met een wand af te werken. Dat resulteert in naadloze onzichtbare deuren die een visuele eenheid vormen met de wand. Onder het motto ‘Frameless is more’ zette de Belgische fabrikant zijn deuren ook op Fensterbau Frontale in de schijnwerpers.

“Om deuren zonder omlijsting te realiseren, wordt gebruik gemaakt van een aluminium frame dat in de muur wordt gemonteerd”, zegt eigenaar Chris Vermeulen. “Het inbegrepen beslag omvat 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een Xinnix magneetslot. Meer dan 30 verschillende sluitingswijzen zijn mogelijk. Door het meegeleverde beslag heb je meteen alles bij de hand voor een volledige installatie.”

Dankzij het vernuftige Xinnix-systeem is het ook mogelijk om akoestische en brandwerende deuren te vervangen door een eigentijdse versie. “Zo kunnen liefhebbers van een tijdloos interieur een klassieke logge branddeur vervangen door een design alternatief.”

Naast vele andere modellen was op de beurs ook de X8, de nieuwste telg uit het assortiment, te zien. “Deze is licht in gewicht, vlot te plaatsen en achteraf is er geen schilderwerk nodig”, somt Chris enkele voordelen op. Naast de onzichtbaar ingewerkte deuren was er tot slot ook aandacht voor het gamma deurkrukken. “Kortom, mogelijkheden te over om een interieur naar eigen smaak te creëren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details