Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzaamheidsstreven opent venster naar wereldprimeur
K-VISION ReFrame toegepast in het pilotproject in Amsterdam.

Duurzaamheidsstreven opent venster naar wereldprimeur

Sinds 1969 is profine Nederland actief op de nieuwbouw- en renovatiemarkt met onderhoudsvriendelijke kunststof producten voor de buitenschil van gebouwen. Als onderdeel van de profine Group GmbH, wereldwijd marktleider op het gebied van kunststof profielen, focust het bedrijf nadrukkelijk op duurzaamheid, circulariteit en innovatie qua bedrijfsvoering, werkwijze én producten. Het meest actuele bewijs daarvan vormt K-VISION ReFrame, ’s werelds eerste circulaire kunststof kozijn dat is samengesteld uit 100% gerecycled materiaal. Daarmee heeft het vanuit Waardenburg actieve profine Nederland een regelrechte wereldprimeur te pakken.

profine Nederland maakt graag het verschil. Zeker als het gaat om duurzaamheid en circulariteit. Rondom het produceren en vermarkten van de K-VISION Kozijnen hanteert het bedrijf dan ook met recht de slogan ‘Zicht op een betere wereld’. Vormen de K-VISION kozijnprofielen standaard al een duurzaam en deels uit gerecycled materiaal bestaand product, met
K-VISION ReFrame gaat de fabrikant van kunststof kozijnen nog een flinke stap verder. 

“Na een intensief ontwikkeltraject van twee jaar hebben we dit revolu­tionaire 100% circulaire kunststof kozijn in 2020 voor het eerst toegepast tijdens een grootschalig renovatieproject in Amsterdam”, vertelt Jelmer Bijlsma, directeur van profine Nederland. “Een wereldprimeur die via verschillende andere projecten in vooral Nederland en Duitsland een glansrijk vervolg heeft gekregen. De interesse in de vinding, net als onze overige producten verkrijgbaar via een zorgvuldig opgebouwd netwerk van gekwalificeerde partners, is sterk groeiende.” 

Toonbeeld

De K-VISION ReFrame kozijnprofielen zijn in meerdere opzichten het toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit. “Ze staan voor een gesloten materiaalkringloop en dus voor een volledig behoud van natuurlijke hulpbronnen”, vervolgt Bijlsma. “Een echt usp, daar dit product dezelfde functionele eigenschappen bezit als conventionele kunststof kozijnen.” 

Maar daarbij blijft het niet. De kozijnprofielen kenmerken zich eveneens door een luxe UV-bestendig oppervlak, hoogwaardige technische eigenschappen en een hoge thermische isolatiewaarde. En ook in visueel opzicht heeft de noviteit alles te bieden. Zo zijn de kozijnen afgewerkt met profine’s innovatieve kleursysteem proCoverTec, dat zorgt voor een luxe, matte en hoogwaardige uitstraling. Tegelijk verbetert deze technologie de technische producteigenschappen, waaronder de UV-bestendigheid en IR-reflectie. Dit alles resulteert in een minimale levensduur van 50 jaar en draagt eraan bij dat de grondstoffen keer op keer gerecycled kunnen worden. 

Directeur Jelmer Bijlsma (midden) en Technisch Manager Henk Sprick (rechts) nemen de Rethink Award in ontvangst.

Waardering

Vanaf de introductie zijn K-VISION ReFrame al diverse loftuitingen ten deel gevallen. Zo ontving profine in 2020 als eerste systeemleverancier het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen, een certificaat dat opdrachtgevers de zekerheid geeft dat het circulaire proces bij hun afnemer is geborgd. Jongstleden juni werden Bijlsma en zijn mensen beloond met de prestigieuze Rethink Award in de categorie recycling. 

Met deze prijs beloont de Federatie NRK en PlasticsEurope Nederland de beste en meest effectieve producten en processen op het gebied van verduurzaming en circulariteit. 

“De vakjury was het er unaniem over eens dat we met K-VISION nadrukkelijk op de troepen vooruitlopen en een belangrijke voortrekkersrol vervullen”, zegt Bijlsma trots. “Volgens het rapport sluit het product geheel aan bij deze generatie van bouwen: licht, duurzaam en onderhoudsarm. Dit zijn welkome aspecten richting het bereiken van het ultieme doel: Nederland circulair in 2050.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details