Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Een klassieke architectuurmet een moderne twist
In het Boutique Hotel zijn diverse productcombinaties met sluitkommen, sluitplaatjes en scharen uit de SIEGENIA Titan AF-serie toegepast.

Een klassieke architectuurmet een moderne twist

Uitstraling, comfort en prestaties komen samen in kozijnoplossingen Boutique Hotel Ter Zand

Op een unieke plek aan de Hogeweg van Burgh-Haamstede, grenzend aan natuurgebied de Kop van Schouwen en op de plaats van een voormalige manege is in 2020 en 2021 viersterren Boutique Hotel Ter Zand gerealiseerd. Het kleinschalige luxe hotel biedt ruimte aan 53 hotelsuites, 32 vrijstaande Garden Suites en een riante lounge met ontbijtzaal en is een zusje van het verderop gelegen Grand Hotel Ter Duin. Waar de Garden Suites geïnspireerd zijn op het landschap, zijn de twee hoofdgebouwen uitgevoerd in een historiserende architectuur met een moderne twist…

Om een uitstekende corrosiebestendigheid te garanderen, werkt Goemaat® standaard met het draaikiepbeslag van SIEGENIA.

Het viersterrenhotel is ontworpen door Kort Geytenbeek Architecten BNA. Van den Nieuwendijk Bouw stond in voor de realisatie. In opdracht van deze aannemer produceerde, leverde en monteerde Goemaat® 118 kunststof raam- en deurkozijnen voor beide hoofdgebouwen. Voor de dakkapelkozijnen is veelal gekozen voor draaikiepkozijnen, vertelt ­Pieter-Jan van Halum, Manager Werkvoorbereiding, Projectleiding en Montage bij Goemaat®. “In totaal hebben wij 54 draaikiepkozijnen met ramen, 58 draaikiepramen en 8 draaikiepdeuren geleverd, evenals 20 ­kozijnen met vast glas. Op de balkons en begane grondverdiepingen zijn bovendien 43 deurkozijnen met in totaal 79 deuren gemonteerd. Daarnaast zijn op diverse plekken modelkozijnen aangebracht. Kortom: in dit werk komt ons volledige kozijnaanbod harmonieus samen.”

Omdat de meeste gasten in de zomermaanden meer buitenlucht naar binnen willen halen dan in de winter, zijn door middel van een pal in het draaikiepkozijn twee openingsstanden mogelijk.

Voorkom roestvorming en corrosie!

Goemaat® heeft zich gespecialiseerd in de productie, levering en montage van alle soorten glas en kozijnen van kunststof en aluminium. Vanuit de vestigingen in Goedereede, Oud-Gastel en Goes worden nieuwbouw- en renovatieprojecten in heel Zuidwest-Nederland opgepakt, vertelt Van Halum. “Veel van onze projecten bevinden zich aan de kust, wat bijzondere eisen stelt aan de wind- en waterbelasting. Bovendien hebben we hier te maken met zoute zeelucht, waardoor metalen onderdelen kunnen gaan roesten en corroderen. De producten moeten hier wel tegen bestand zijn! Om een uitstekende corrosiebestendigheid te garanderen, werken wij standaard met het draaikiepbeslag van SIEGENIA. Dit beslag onderscheidt zich door een duurzame kwaliteit en een maximaal bedieningscomfort. Bovendien worden een perfecte afstelling en aandruksterkte van de draaikiepramen geborgd. Zelfs wanneer wind en regen op de gevel staan, zijn de draaikiepkozijnen perfect waterdicht.”

Zomer-/winterstand

Boutique Hotel Ter Zand in Burgh-Haamstede bevindt zich op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, waar bovengenoemde omstandigheden ook zeker van toepassing zijn. In dit project zijn diverse productcombinaties met sluitkommen, sluitplaatjes en scharen uit de SIEGENIA Titan AF-serie toegepast; een serie die zich onderscheidt door een flexibele integratie, hoogwaardige materialen, een hoge functionaliteit en een uitstekende weerstandsklasse. Van Halum: “Wat we hier nog extra aan toegevoegd hebben, is de zomer-/winterstand. Omdat de meeste gasten in de zomermaanden meer buitenlucht naar binnen willen halen dan in de winter, zijn door middel van een pal in het draaikiepkozijn twee openingsstanden mogelijk.”

Voor de dakkapelkozijnen is veelal gekozen voor draaikiepkozijnen.

Klassieke uitstraling, modern comfort

Aan de basis van alle kunststof kozijnen ligt een verdiept Veka-profiel met HVL (houtlook) verbindingen, vertelt Van Halum. “Gekozen is voor Veka Softline 82 NL RETRO, dat een klassieke uitstraling met optisch rechte stijlen en een schuine onderdorpel combineert met een modern comfort. Waar bovenlichten boven de deuren en roedes in de ramen bijdragen aan de gewenste historische architectuur, zorgt een speciale ultramatte folie in grafietzwart voor de moderne finishing touch. De zwakke glansgraad wekt de indruk van staal, maar dan met alle voordelen van kunststof. Denk bijvoorbeeld aan een hoge isolatiewaarde, een gunstige prijs en minimaal onderhoud.” De binnenzijde van de kozijnen is afgewerkt in basis glad wit, passend bij de frisse en lichte strandsfeer van de hotelkamers.

Grote hoeveelheid, bijzondere montage

De kunststof kozijnen zijn geproduceerd en geleverd door de Goemaat® fabriek in Goedereede. “De uitdaging zat met name in de grote hoeveelheid deuren die binnen afzienbare tijd geproduceerd moest worden”, vertelt Van Halum. “Maar ook in de montage van de deurkozijnen van de balkons, die als het ware in het schuine dak vallen. Door de kozijnen met behulp van een kraan schuin in de sparingen te steken, hebben we deze uitdaging overwonnen en een schadeloze montage kunnen borgen.” 

In navolging van de kunststof kozijnen heeft Goemaat® ook de aluminium entreepuien voor het Boutique Hotel geleverd. De Aluk Triton automatische schuifdeuren zijn tevens uitgevoerd in grafietzwart (RAL9005 structuur) en geproduceerd in de fabriek in Oud-Gastel.  

Bouwinfo:
  • Opdrachtgever DPP Vastgoed Groep
  • Architect Kort Geytenbeek Architecten BNA
  • Aannemer Van den Nieuwendijk Bouw
  • Kunststof en aluminium kozijnen Goemaat®
  • Draaikiepbeslag SIEGENIA

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details