Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Eenvoudige en efficiënte vervaardiging

Eenvoudige en efficiënte vervaardiging

Nieuwe deurvleugelprofielen heroal D 72 PF EM bekroond met innovatieprijs

Met het nieuwe heroal D 72 PF EM vleugelprofiel kunnen dankzij een geoptimaliseerde constructie werkstappen en materiaal bij de deurvervaardiging worden uitgespaard en doorlooptijden in de werkplaats tot 20 % worden verkort. Het verwerkingsproces wordt zo niet alleen aanzienlijk vereenvoudigd, maar ook bijzonder efficiënt, zonder afstand te doen van de doordachte systeemlogica van het heroal D 72 deursysteem. Als bijzonder economische oplossing is heroal D 72 PF EM met zijn uitrustings- en vormgevingsopties hierbij precies afgestemd op de eisen van de voordeurenmarkt. Voor zijn hoge productie-efficiëntie werd heroal D 72 PF EM op BAU bekroond met de innovatieprijs 2023.

Het gevestigde heroal D 72 huis- en projectdeursysteem biedt uitstekende designdiversiteit in combinatie met de beste prestatiekenmerken. Met het nieuw vleugelprofiel heroal D 72 PF EM wordt een extra optie voor de deurvervaardiging geboden, die een bijzonder snelle en economische verwerking met minder uitrustings- en vormgevingsopties mogelijk maakt. De uitstekende productie-eigenschappen van heroal D 72 PF EM werden op BAU 2023 ook erkend door de jury van de Innovationspreis Architektur+Bauwesen. Voor de geoptimaliseerde productietijd en de snellere, vereenvoudigde montage van de vulling met clips in plaats van de omslachtigere paneelverlijming bekroonde zij het nieuwe vleugelprofiel met de innovatieprijs 2023. Met deze beslissing beloont de jury het feit dat heroal D 72 PF EM op bijzondere wijze aan de huidige markteisen voldoet.

De profielgeometrie inclusief vaste binnenaanslag zonder glaslat (PF = “Panel Fixed”) is ontworpen voor een gestandaardiseerde deurvullingsdikte. Deze en andere constructieve oplossingen zorgen voor een eenvoudigere en efficiëntere vervaardiging en montage (EM = “Easy Mount”) zonder af te moeten zien van de doordachte systeemlogica van het heroal D 72 deursysteem. Zo wordt de verwerkingstijd van het gehele systeem verkort en de montage – ook op de bouwplaats – vereenvoudigd, omdat verwerkingsstappen komen te vervallen. Ook het benodigde gereedschap verschilt niet van het heroal D 72 systeem, zodat geen extra investering nodig is.

Constructieve oplossingen vereenvoudigen de verwerking

De nieuwe isolerende verbindingsstukgeometrie van het heroal D 72 PF EM vleugelprofiel werkt kromtrek-vertragend zonder extra bewerkingen. Hiermee vervallen de gebruikelijke werkzaamheden aan de thermische onderbreking met schuifveren, wat de verwerking eenvoudiger, sneller en veiliger maakt. Het isolatieprofiel dient hierbij als de buitenste profielschaal en als een houder voor de demontabele deurvulling.

Demontabele bevestiging van de vulling

De demontabele bevestiging van de vulling is, in vergelijking met een volledige paneelverlijming met 2-componentenlijm, niet alleen de meest efficiënte en meest accurate soort van paneelmontage, het is nu ook nog sneller en eenvoudiger: voor de bevestiging zijn vooraf geen bewerkingen aan het profiel noodzakelijk. In plaats van de bekende mechanische borgstiften zorgt een omlopend clipprofiel voor de verbinding van de deurvulling met het vleugelprofiel. Ook het aanbrengen van de afdichtkoord is niet meer nodig.

Vaste binnenaanslag

Omdat het deurvleugelprofiel geen glaslatten nodig heeft, is de verwerking bijzonder snel en eenvoudig: het vleugelprofiel met vaste binnenaanslag is ontworpen voor een standaard deurvullingdikte van 48 mm. Extra bewerkingen van de deurvulling zijn niet nodig.

Verbeterde afdichting en isolatie

De gevulkaniseerde gevormde hoeken verbinden de deurafdichting met de nieuwe sponningisolatie van het beslag, waardoor het gebruik van conventionele afdichtwiggen niet meer nodig is. Dit maakt uitgebreide werkstappen overbodig en het materiaalgebruik wordt verminderd. De nieuwe sponningisolatie is van thermoplastisch elastomeer (TPE) en maakt een optimale afsluiting tot de buitenzijde van de deurvulling mogelijk.

Achter de aanslag geplaatst vleugelprofiel

Doordat het vleugelprofiel achter de aanslag zit, vervalt de buitenste schaduwvoeg en hoeven aan de buitenzijde geen spleetbreedten te worden aangehouden. Voor de binnenzijde kan een vlakke, gelijkliggende of opdekvleugel worden gebruikt. Met het opdekvleugelprofiel valt de schaduwvoeg zowel binnen als buiten weg.

Dorpel om vast te klemmen

Passend bij de eenvoudige en efficiënte assemblage van het heroal D 72 PF EM vleugelprofiel kan voor de deursluiting naast de klassieke tussengeschroefde dorpeloplossing de nieuwe 2-delige doorlopende dorpeloplossing worden gebruikt. Deze combineert de voordelen van de doorlopende, onder het kozijn lopende dorpel met de voordelen van de opliggende dorpel van de tussengeschroefde oplossing. Bovendien worden de profielen alleen geklikt. Op die manier kunnen de verwerkingstijden worden geoptimaliseerd en flexibel worden aangepast aan de ordersituatie en de specificaties van de klant.

Meer informatie kunt u vinden op www.heroal.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details