Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Elektronische en mechanische sluitsystemen: esthetisch en functioneel
“Het mooie is dat je min of meer een onlinesysteem kunt creëren met offlineproducten.”

Elektronische en mechanische sluitsystemen: esthetisch en functioneel

“De Nederlandse markt vraagt om een product dat SKG-gekeurd is, met een snelle levertijd, met name op het gebied van mechanische en elektronische sluitplannen. Zo’n sluitplan kan traditioneel of mechatronisch zijn, of ook ingevuld worden met RFID-producten, zoals kaartlezers en elektronische deurbeslagen.” Aan het woord is Marc van Steen, Area Export Manager voor het uit Italië afkomstige Iseo Serrature. Iseo verovert met bovenstaande eigenschappen de Nederlandse markt. Dat doen ze met een typische Italiaanse flair, waarbij functionele en esthetische eigenschappen hand in hand gaan. “Kwaliteit en uiterlijk zijn bij Iseo aan elkaar verbonden, er wordt veel in metaal geleverd”, legt Marc uit.

Smart producten

Kijken we naar het aanbod in elektronische producten van Iseo, dan zien we dat er een hele range Smart producten beschikbaar is. Marc licht toe: “Deze Smart producten worden aangestuurd door middel van de Iseo Argo app. Deze app kun je gebruiken als beheerder en als gebruiker. Deze app is meer bedoeld voor de thuisgebruiker en de kleinere onderneming. Wij adviseren om maximaal 15 deuren te beheren met Iseo Argo, waarbij iedere deur apart te programmeren is. Het grote voordeel is dat je geen software- en abonnementskosten hebt en beschikt over een zeer uitgebreide gebruiksvriendelijke omgeving.”

Wie graag het beheer heeft over meer dan 15 deuren, kan gebruik maken van het Iseo V364 systeem. “Dat strekt van 15 tot duizenden gebruikers”, legt Marc uit. “Momenteel zijn we bij Iseo bezig met een unieke aanvullende ontwikkeling, namelijk het in één applicatie kunnen beheren van RFID- en F9000 producten. Het F9000 systeem bestaat uit mechatronische en mechanische cilinders die door een mechatronische sleutel geopend kunnen worden. Ook dit is een draadloze installatie omdat de mechatronische cilinder geen directe voeding nodig heeft. Het ophalen van de toegangsrechten voor de mechatronische sleutel vindt plaats middels Bluetooth of via een sleutel validator. Daarnaast zal het systeem ook in staat zijn om mobiele sleutels te versturen waarmee de gebruiker RFID deuren middels zijn smartphone kan openen. Uiteraard voorziet het Iseo V364 systeem ook over uitgebreide monitoring en loggegevens. De uitrol van dit systeem zal eind 2020/begin 2021 plaatsvinden.”

“Momenteel zijn we bij Iseo bezig met een unieke aanvullende ontwikkeling, namelijk het in 1 applicatie kunnen beheren van RFID- en F9000 producten.”

Een project met 100.000 deuren? Geen probleem!

“Onze hardware en ons beslag worden door ons eigen bedrijf ontwikkeld en geproduceerd”, vervolgt Marc. “Iseo is van origine een fabrikant van cilinders en sloten. We hebben veel expertise in huis en maken geen gebruik van derde partijen. Daardoor kunnen we flexibel zijn en de kwaliteit waarborgen. Het is 100% ‘developed and made in Europe’.”

Binnen dezelfde groep als Iseo bevindt zich ook Locken, dat eigen software produceert. Deze software communiceert met de Iseo hardware. “Locken ontwikkelt software voor hele grote bedrijven, zoals telecombedrijven, vliegvelden, energiebedrijven en waterschappen. Dan hebben we het over projecten waarbij tussen de 5000 en 100.000 deuren in beeld komen. Die bedrijven bedienen we met onze hardware en Locken software”, aldus Marc. “Op wens van de betreffende organisatie kan die software helemaal op maat gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan software voor onderhoudsmonteurs van windmolenparken. Voordat de autorisatie uitgegeven wordt kijkt de software naar alles: heeft de monteur de juiste certificaten of waait het niet te hard om in de windmolen te werken, et cetera”, zegt Marc tot besluit.    ′

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.iseo.com. Heeft u vragen dan kunt u mailen naar: [email protected].

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details