Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
ERP-software voor end-to-end digitalisering bij raamfabrikanten
De ontvangst van de goederen op tablet of smartphone laten bevestigen en het dossier direct verder afhandelen? Het kan met de digitale leverbon.

ERP-software voor end-to-end digitalisering bij raamfabrikanten

Ook krachtige module voor de handel en innovatieve mobiele oplossingen

3E Datentechnik GmbH is een specialist op het vlak van end-to-end digitalisering voor raamfabrikanten en dealers. Tijdens Polyclose stelt het Zuid-Duitse softwarehuis de nieuwste versie van haar succesvolle ERP-pakket 3E-LOOK voor. Deze geïntegreerde oplossing omvat alle processen: offertes en bestellingen, calculatie en nacalculatie, materiaalbeheer, productie, logistiek en montageplanning. Er zijn tevens aantrekkelijke oplossingen voor de handel en innovatieve mobiele oplossingen voor de end-to-end digitalisering van processen tot op de bouwplaats.

3E-LOOK vergemakkelijkt het leven van de raamfabrikant en –handelaar immens. De IT-specialisten van 3E Datentechnik blijven zich ook dagelijks inzetten om de volledig geïntegreerde oplossingen continu te optimaliseren en uit te breiden, telkens weer afgestemd op de wensen van de gebruiker. In Gent presenteren ze digitaal efficiënte processen op het vlak van materiaalbeheer, prijscalculatie en mobiele oplossingen. Speciale aandacht gaat ook uit naar 3E-WEBSales, de krachtige oplossing voor dealers.

De module voor materiaalbeheer zorgt voor een hoge efficiëntie bij de aankoop.

Efficiëntere inkoop dankzij digitalisering

Met behulp van de module voor materiaalbeheer in 3E-LOOK kan het bestelproces met de leveranciers van begin tot eind digitaal afgehandeld wordt. Dat zorgt voor een verhoogde efficiëntie bij de aankoop en maakt de processen betrouwbaarder en transparanter. Aangezien steeds meer leveranciers het OpenTRANS-platform voor digitale B2B-communicatie in de branche en de uitbreiding van het digitale aankoopproces door de integratie van webconfiguratoren en interfaces in 3E-LOOK ondersteunen, worden uitwisseling van informatie en bestelproces steeds eenvoudiger. Ook een light-versie materiaalbeheer behoort tot de nieuwe ontwikkelingen op het vlak van aankoop. Daarvan profiteren vooral kleine en middelgrote bedrijven.

Snellere verwerking dankzij digitale leverbon

Een andere nieuwigheid is de digitale leverbon. Zo kan de in 3E-LOOK gegenereerde zendnota bij de levering op een tablet of smartphone geopend worden, waarna de klant onmiddellijk de ontvangst van de goederen kan bevestigen. Die informatie is ook automatisch beschikbaar voor de collega’s op kantoor, waardoor ze direct het dossier verder kunnen afhandelen.

Papierloze werking tussen raamfabrikant en dealer

Voor raamfabrikanten met een netwerk van verdelers presenteert 3E de krachtige WEBSales-browseroplossing. Dankzij een bi-directionele interface met 3E-LOOK zorgt deze ontwikkeling voor een efficiënt verloop van alle processen tussen fabrikant en handel, volledig papierloos. Dealers kunnen via deze module eenvoudig ramen en accessoires uitwerken en hun bestellingen verwerken. Ze moeten geen software installeren, kunnen gegevens intuïtief invoeren en hebben ook steeds de meest recente informatie van de fabrikant ter beschikking. Zodra de offerte klaar is, kan die online naar de klant gestuurd worden en kan de bestelling rechtstreeks naar het 3E-LOOK-systeem van de fabrikant verzonden worden. Dit betekent dat de orderverwerking volledig papierloos kan gebeuren. 

Ook de fabrikanten profiteren van de volledige ERP-koppeling. Complete databases uit 3E-LOOK kunnen met één druk op de knop voor de handel geactiveerd worden. Daardoor hebben ze veel informatie beschikbaar en moeten ze minder vragen stellen, wat zowel fabrikant als handelaar ten goede komt. Nog een voordeel: bestellingen via de handel kunnen door de fabrikant zonder verdere bewerking overgenomen worden.

Intelligente digitale oplossingen voor raamfabrikanten met een netwerk van dealers.

Duidelijk beeld van de kosten dankzij de nacalculatie in 3E-LOOK

De nacalculatiemodule in 3E-LOOK draagt eveneens bij aan een verhoogde efficiëntie en een verbeterde concurrentiepositie van bedrijven. Dankzij deze nacalculatie kan men de winstgevendheid van een bestelling snel en eenvoudig bepalen. Materiaalkosten, arbeidstijden en onkosten worden centraal geregistreerd. De marge wordt continu berekend, waardoor men een duidelijk beeld krijgt over de marges van de order. Dankzij de nacalculatie kunnen raamfabrikanten de database voor de voorcalculatie ook voortdurend verbeteren.    

Meer informatie vindt u op: www.3e-it.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details