Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gewijzigde eisen voor deuren in Extra Beschermde Vluchtroutes

Gewijzigde eisen voor deuren in Extra Beschermde Vluchtroutes

Vraag de Whitepaper op

In de markt is al geruime tijd discussie over de brandklasse voor deuren bij toepassing in Extra Beschermde Vluchtroutes (EBV’s). GND Garantiedeuren heeft bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) het verzoek ingediend de eisen die de bouwregelgeving stelt aan de brandklasse van binnendeuren, aan te passen. Na een uitgebreide risicoanalyse is besloten de eisen voor een groot deel van de deuren in EBV’s te wijzigen naar brandklasse D. De wijziging in het Bouwbesluit treedt (naar verwachting) vanaf 1 juli 2023 in werking. 

Het betreft de eis van brandklasse B volgens EN13501-1 voor deuren die worden toegepast in EBV’s. Voor deuren die regelmatig worden geopend gaat de brandklasse-eis van B naar D. De nieuwe eis sluit beter aan bij de praktijk van de laatste 30 jaar en ligt meer in lijn met het niveau dat ook in veel van de omliggende landen van toepassing is. 

GND heeft een whitepaper uitgebracht met een toelichting waarom de eisen zijn aangepast en wat de wijzigingen inhouden. Tevens gaat de whitepaper in op de gevolgen voor nieuwbouw en bestaande bouw. Daarnaast is ter verduidelijking een aantal voorbeelden van veel voorkomende plattegronden opgenomen. Op deze manier draagt de whitepaper bij aan het scheppen van duidelijkheid en het voorkomen van discussies tussen adviseurs, controlerende instanties, opdrachtgevers, bouwers en deurfabrikanten.    

De whitepaper met alle informatie over de wijzigingen omtrent het Bouwbesluit is te downloaden op de website van GND, www.gnd.nl/whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details