Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
(Hef)schuifdeuren voor elke kozijnfabrikant én bewoner
In de markt groeit vraag naar de kleur zwart.

(Hef)schuifdeuren voor elke kozijnfabrikant én bewoner

Geproduceerd door een opvallende speler in de branche

Lichte leefruimten en een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. In (nieuwbouw)woningen worden steeds vaker (hef)schuifdeuren toegepast, die een vrij gevoel geven en maximale daglichttoetreding garanderen. Daarmee bieden (hef)schuifdeuren grote voordelen voor bewoners. Voor de kozijnfabrikanten echter betekenen de (hef)schuifdeuren een flinke belasting op hun productieproces, weet Marco van Veen van Ventana Deutschland. “De productie vraagt om specifieke knowhow en kost veel tijd en opslagruimte, waarover de kozijnfabrikanten niet altijd beschikken. Wij nemen de productie daarom graag uit handen. Doordat kozijnfabrikanten bij Ventana Deutschland keuze hebben uit maar liefst 10 (!) systemen, is er altijd een systeem beschikbaar dat aansluit bij hun voorkeurssysteem.”

(Hef)schuifdeuren bieden grote voordelen voor bewoners. Voor de kozijn­fabrikanten echter hebben de deuren ook een flinke impact op het productieproces.

Ventana Deutschland heeft zich sinds haar oprichting in 1996 ontwikkeld tot een opvallende speler in de kozijnenbranche. Lag in de beginfase nog de nadruk op het buigen van kunststof profielen, in de jaren die volgden verschoof het accent steeds meer richting de productie van speciale kozijnvormen in kunststof en aluminium. In de 11.000 m2 grote fabriek in Vreden (D), op een steenworp afstand van de Nederlandse grens, vervaardigen en vermarkten dagelijks zo’n 270 medewerkers KOMO-gecertificeerde producten met VKG-keurmerk. “Naast kunststof toogkozijnen, ronde kozijnen, tuimelramen, schuine kozijnen, vouwwanden en (hef)schuifdeuren zijn wij hét adres voor (hef)schuifdeuren, vouwwanden en kozijnen in aluminium”, vertelt Van Veen, die samen met Silvia Decker en Edwin Reulink als teamleider het verkoopteam voor de Nederlandse en Belgische markt vormt. “Doordat de producten neutraal worden aangeleverd, kan de kozijnfabrikant hier eenvoudig zijn eigen naam, logo of codering op plaatsen.”

In (nieuwbouw)woningen worden steeds vaker (hef)schuifdeuren toegepast, die een vrij gevoel geven en maximale daglichttoetreding garanderen.

Nu ook in zwart

De (hef)schuifdeuren kunnen voorzien worden van verschillende merken hang- en sluitwerk, cilinders, onderdorpels en greepgarnituren vertelt Van Veen. Hierbij ziet hij een groeiende vraag naar de kleur zwart. “Wij spelen hier bijvoorbeeld op in met een zwarte in plaats van grijze onderdorpel”, vertelt hij. “En ook de greepgarnituren zijn voortaan in zwart verkrijgbaar, waardoor een esthetisch hoogwaardig geheel ontstaat.”

(Hef)schuifdeuren bieden comfort, licht en ruimte.

Alle zorg uit handen

Behalve op productniveau, heeft het bedrijf ook haar logistieke processen uitstekend voor elkaar. “Om snelle en betrouwbare levertijden te garanderen, voeren we het transport zelf uit”, illustreert Van Veen. “Ook als bestellingen met behulp van kozijnbokken rechtstreeks naar de bouwplaats vervoerd moeten worden. We bieden een totaalpakket, waardoor onze afnemers zich kunnen concentreren op hun kernactiviteit: het produceren van standaard kozijnoplossingen. Alle specials nemen wij graag voor onze rekening. Daarmee nemen wij klanten alle zorgen uit handen.”

Bent u benieuwd naar de (hef)schuifdeuren en andere producten van Ventana Deutschland? Breng dan een bezoek aan Fensterbau Frontale, van 19 t/m 22 maart in Neurenberg. U vindt Ventana Deutschland in hal 5, stand 5-303. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details