Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Het Monaco scharnier van Fapim is ideaal voor zware deuren
Monaco.

Het Monaco scharnier van Fapim is ideaal voor zware deuren

Monaco is het nieuwe Rollenband-scharnier van FAPIM, ideaal voor zware deuren, getest op een vleugel-draagvermogen van 180 kg met slechts 2 scharnieren, en CE-gecertificeerd volgens EN 1935:2002. De kleine afmetingen van de behuizing en de uitlijning, zelfs na horizontale verstelling, maken dat de Monaco perfect is voor alle moderne design-eisen.

Monaco is gemaakt van materialen van topkwaliteit volgens de hoogste FAPIM-eisen. Dat geldt met name voor de speciale polyamide-inzetstukken op de metalen scharnier-behuizingen, die waar nodig de koudebruggen onderbreken, en zo zorgen voor een betere isolatie. Voor een nauwkeurigere montage  is de afregelplaat bovendien voorgemonteerd op het vleugelgedeelte,  en is de vereiste bewerking zeer eenvoudig: slechts enkele schroefgaten maar geen te bewerken sleuven.

Monaco beschikt over een micrometrische 3-dimensionale verstelling, waarbij de verticale verstelling absoluut innovatief is, omdat deze kan worden uitgevoerd bij gesloten vleugel, zonder onderdelen te verwijderen of de deur op te tillen, hetgeen ook bijzonder effectief is bij werken aan  zware deuren.

Monza.

MONZA

Het MONZA-deurscharnier met tegenplaten-bevestiging is verkrijgbaar in verschillende modellen voor de meest gebruikte profielsystemen. Door de smalle behuizing van slechts 22 mm en de strakke uitlijning, zelfs na horizontale verstelling, is de MONZA zeer elegant en perfect voor essentiële design-eisen. Het scharnier is uitgerust met een micrometrisch, driedimensionaal verstel-systeem. Met name de gepatenteerde horizontale verstelling, die kan worden uitgevoerd bij een gesloten deur, verandert de esthetiek van het scharnier niet, zodat het kader- en vleugeldeel perfect in lijn blijven. Tot slot wordt de afdekkap veilig en stevig bevestigd met een speciaal schroefdopje.

MONZA garandeert een draagvermogen van maximaal 120 kg met slechts 2 scharnieren voor de tweedelige versie, en 150 kg voor de driedelige versie, hetgeen CE-gecertificeerd is volgens UNI EN 1935:2004 + EC1:2007, en ook meer dan 5 miljoen draaicycli overschrijdt in de strenge interne tests.

De bevestiging vindt plaats met robuuste tegenplaten van geëxtrudeerd aluminium in beide profielgroeven, die voorzien zijn van een centraal gat voor het gebruik van een antislip-schroef. MONZA kan ook optioneel worden uitgerust met een inbraakwerende pen (die reeds is geïntegreerd bij Velox-profielsystemen).

Loira+.

LOIRA+

LOIRA-deurscharnieren zijn altijd al één van de meest succesvolle FAPIM-producten voor de deurindustrie geweest, en hebben in hun verschillende uitvoeringen altijd hun plaats in de markt met succes gevonden. Tegenwoordig wordt dit opbouwscharnier gekenmerkt door een hoogstaand en uitgekiend ontwerp, dat in staat is om te voldoen aan de meest geavanceerde eisen van  modern design. Bovendien is deze dankzij geavanceerde knowhow in staat om de reeds gekende voordelen van oudere  reeksen te combineren met een nóg groter gebruiksgemak.

LOIRA+ wordt geproduceerd uit geëxtrudeerde aluminium profielen. De LOIRA+ is anodiseerbaar en verkrijgbaar in alle soorten eindafwerkingen. De deurscharnier is gecertificeerd volgens de CE-norm EN 1935: 02 op 160 kg met slechts 2 scharnieren, en getest op 10.000.000 cycli zowel in de versie tweedelig als driedelig. Bovendien zijn de draai- en verstel-componenten van het LOIRA+ -scharnier dermate ontwikkeld om maximale veiligheid te garanderen, zelfs bij naar buiten opendraaiende deuren. Het scharnier is gecertificeerd tegen inbraak volgens de standaard ENV 1627 SKG** en SKG***.

In al haar uitvoeringen garandeert de LOIRA+ de grootste flexibiliteit, dit dankzij haar afstelmogelijkheden horizontaal, verticaal en in aandruk op de rubbers. De afstellingen zijn onafhankelijk van elkaar en kunnen worden uitgevoerd bij een gesloten deurvleugel én door slechts één enkele monteur.

LOIRA+ kan worden toegepast met verschillende bevestigingskits die geschikt zijn voor ofwel  koude profielen ofwel voor thermisch onderbroken profielen. Zoals bijvoorbeeld de speciale zelftappende schroeven, ook verkrijgbaar in roestvrij staal, waardoor geen bevestigings-tegenplaat nodig is, maar die een veel snellere montage mogelijk maakt dan met traditionele bevestiging.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details